EP197 – Den om Thor Ragnarok, Assassin’s Creed: Origins, Boyfriend Dungeon, New Mutants, singelplayerspelens död och Stranger Things 2

En återgång till det “normala” denna vecka, med en gästfri podd!

Vi sammanstrålar en tisdagkväll den här gången, med en mini-panel bestående av Malin, Mats och Niklas, som är ivriga att få diskutera de nördigheter de ägnat sig åt den senaste veckan. Eventuellt med en och annan utvikning, förstås.

Vi inleder med spel. Mats har sugits in i ett antikt Egypten i Assassin’s Creed: Origins, som trots namnet inte finns på Origin! Istället handlar det om ett överdådigt stort Mats-spel med tusentals pluppar på en historiskt korrekt-ish ökenkarta där han äventyrar sig fram mot att eventuellt kröna en ny farao och berättar hur man kan köpa sig en enhörning som lämnar regnbågar efter sig när den skrittar fram. Och givetvis vad som gör det här spelet till en värdig arvtagare till den vid det här laget ganska anrika serien. Malin har tagit en titt på det kommande Boyfriend Dungeon, ett spel där man dejtar sina svärd! Och slutligen en lång diskussion om huruvida singelplayerspelen egentligen är döda, eller om de bara känner sig lite krassliga just i år?

Filmdelen handlar denna gång först uteslutande om Thor Ragnarok, men det blir en oväntad överraskning i slutet! Och givetvis har vi svårt att inte totalt älska sönder denna hyllning till de fånigaste och bästa serier som någonsin gjorts, improviserad dialog eller ej. Och ja, vi improviserar självklart 99% av vår dialog i podden, om nu någon undrade. Vi lyckas gå igenom vad som gör den här filmen till en av de bästa i Marvels cinematiska universum, nästan helt utan spoilers, även om det innebär att Malin och Niklas får kasta muggar och glåpord på Mats då och då. Och så kommer vi efter en kort men intensiv debatt fram till att New Mutants inte alls är en tv-serie, eller tv-film, så den får vara med lite i slutet.

Vi avrundar med en kort titt på andra säsongen av Stranger Things, lätt fragmentarisk då de tre panelmedlemmarna sätt väldigt olika mycket av den. Men att vi får återkomma till ämnet är alla överens om!

Vi hörs igen nästa vecka. Tack och förlåt!

HÄR kan du lyssna på avsnittet via I LIKE RADIO.

HÄR kan du ladda ner det som mp3.

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes