EP219 – Den med Harry Potter: Hogwarts Mystery, Deadpool 2, Den blomstertid nu kommer-trailern, 3% samt WestVärldsNytt S02E04

Dags igen att snacka om den senaste veckans (och lite mer inaktuella) händelser i nördvärlden!

Mats och Jonas ses denna vecka för att snacka en stund om stora händelser som releasen av mobilspelet Harry Potter: Hogwarts Mystery. Just detta spel är “gratis”, det vill säga kostar oerhörda mängder pengar, så diskussionen börjar ganska snart handla om var allt gick fel med AppStore/Google Store och exakt hur vi tycker att man ska lösa det. Och givetvis vad vi tycker om mikrotransaktioner av den här sorten i “gratisspel”. Jag behöver kanske inte skriva en uttrycklig spoiler här, du kan säkert gissa svaret. Och gissa sedan om Jonas ger spelet en säl eller inte. Först inskickade rätt svar vinner rätten att kalla sig “Mr Sälmeister” i bekantskapskretsen.

Jonas har varit och sett Deadpool 2 före alla andra, och berättar för Mats och er andra vad han tycker och varför det inte gör något att filmen “inte handlar om någonting, eller det gör den väl, men det spelar ingen roll,” som han uttrycker det på ett ungefär. Och ja, givetvis kommer Vanne att dyka upp i ett framtida avsnitt och ge sin syn på saken – vi andra är ju rädda om livet. Det blir även en titt på trailern till våra vänner på Crazy Pictures första långfilm, Den blomstertid nu kommer – om du vill höra dem snacka mer om den, lyssna på avsnitt 207. Filmen kommer, som du så klart redan vet, lagom till midsommar.

Mats har sett, och vill väldigt gärna tipsa om Netflix-serien 3%. Ja, den heter exakt så, och är en liten brasiliansk pärla som Mats hävdar bara blir bättre av att han inte begriper ett ord eller känner igen en enda människa – dessutom avslöjar han varför denna serie är perfekt att äta chips till! Som bonus får du en liten diskussion om varför Sverige inte fått göra någon Netflix-serie än, vad den i sådana fall borde handla om och huruvida det är okej om Norge eller Finland hinner före. Spoiler: det är inte okej!

Slutligen tar Jonas, Mats och Niklas hand om den mer och mer traditionella WestVärldsNytt-sektionen, där vi denna gång spoilar skiten ur avsnitt fyra i den andra säsongen av HBO:s Westworld. Har du inte sett det avsnittet så gör du det nu. Nej, inga protester, se det och kom tillbaka omedelbums!

Tack och förlåt! Puss Hej!

HÄR kan du lyssna på avsnittet via I LIKE RADIO.

HÄR kan du ladda ner det som mp3.

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes