EP234 – Den med Johan Egerkrans, råttmän, Castlevania S2, Happy, A Discovery of Witches och BlizzCon

Illustratören Johan Egerkrans gästar och vi pratar råttmän, Warhammer 40K, dinosaurier, monster och odöda väsen.

Vi får kulturell verkshöjd den här veckan, när Johan Egerkrans gästar – och lär oss nya ord (“foliant”), om folktro, sägner och den poetiska Eddan. Och så pratar vi förstås om hans aktuella bok De Odöda. Hur dödar man egentligen en vampyr, och vad finns det för coola, men mindre kända, odöda varelser?

Vi hinner också prata med Johan om hans fascination för råttmän, dinosaurier, monster och Warhammer 40k.

Sedan blir det mycket TV – Malin har sett den andra säsongen av Castlevania (så mycket melodrama), Niklas har spanat in den surrealistiska och absurda Netflix-serien Happy, och Tove har gått ned sig i häxor och vampyrer i den rätt smetiga A Discovery of Witches.

Jonas har också nyheter – och missnöje – från BlizzCon, och där finns mycket att säga. Han har också sammanställt lite nyheter från nördsfären, som vi får reagera på.

Tack & Förlåt, Puss Hej!

HÄR kan du lyssna på avsnittet via I LIKE RADIO.

HÄR kan du ladda ner det som mp3.

HÄR hittar du avsnittet via RSS

3 thoughts on “EP234 – Den med Johan Egerkrans, råttmän, Castlevania S2, Happy, A Discovery of Witches och BlizzCon”

  1. Tack för ett bra avstnitt som så ofta,
    Jag vill passa på att lägga en kommentar gällande Blizzcon och Diablo. Att folk blir arga och besvikna i detta fall är inget konstigt och jag tror verkligen, som Jonas mfl, att detta mottogs så pass dåligt pga fel målgrupp, förväntninga och marknadsföring. Jag läste en kommentar på webben gällande detta som summerar mina tankar/känsla bra ”Hade Diablo presenterats på ex. ett Apple/mobil event skulle det antagligen mottagits på ett helt annat sätt och kanske blivit hyllat”.

    Sedan är personangrepp och påhopp på utvecklare aldrig ok

  2. Verkligen jobbigt o lyssna på Malin som verkar ha noll koll på blizzard. På vilket sätt är det ett personangrepp att en person ställer en fråga och uttrycker sitt missnöje att man announcar ett mobilspel framför sin mest hardcore PC-publik? Håller med alla poänger som Jonas tog upp.

Comments are closed.