EP242 – Den med Oscarsnomineringarna, Vice, Mary Poppins Returns, Io och Kingdom: Two Crowns

Veckans panel består av Jonas, Tove och Mats.

Veckans avsnitt inleds med en kort genomgång av vad Mats gjort under året. Eller rättare sagt förra året, för den som är noga med sådana petitesser. Spoiler: Det blir snack om segelflyg, men även en hel del nörderier. Kanske nämns rent av Farming Simulator 19!

I filmsektionen snackar vi först en stund om de nyligen offentliggjorda Oscarsnomineringarna. Vilka nördiga filmer är med? Varför vill Mats gråta när han tänker på en viss film? Vilka är svenskarna? Fick Persbrandt sin nominering i år? Är det ens någon som vet vilken film han är med i? Vi diskuterar också förtjänster, eller avsaknaden därav, hos några filmer. Tove har sett både den musikaliska tributen, eller möjlighen uppföljaren, Mary Poppins Returns och Vice som handlar om lite mer mondäna event. Mats har kollat in Netflix senaste originalskapelse, Io. Nej, inte “tio”, Io, som i en av Jupiters månar. Vilket filmen – spoiler! – inte alls handlar om.

När det gäller tv-serier är det mycket vi önskar att vi hunnit med. Tove har åtminstone haft tid att se Netflix-serien Sex Education, och hon berättar exakt hur bra och hur pinsam (eller inte?) den egentligen är. Därefter återstår förstås bara spel, i det här fallet ett pixligt strategiäventyrsmanagementspel vid namn Kingdom: Two Crowns. Vi reder ut huruvida det är en ny version av ett gammalt spel, eller något helt nytt. Jonas och Tove jämför strategier och Mats undrar hänfört varför han aldrig hört talas om detta till synes skräddarsydda samla-grejor-och-bygg-byar-spel.

Tack & Förlåt, Puss Hej!

HÄR kan du lyssna på avsnittet via I LIKE RADIO.

HÄR kan du ladda ner det som mp3.

HÄR hittar du avsnittet via RSS