EP250 – Den med Baba is You, Dawn of Man, Final Fantasy-tips, Love, Death + Robots och ännu mer Captain Marvel

Denna veckas panel är lite mer fulltalig än förra gången, och vi har massor att snacka om!

Jonas, Mats, Tove och Peter samlas för att podda lite på eftermiddagen, och till och med Niklas dyker in en stund i mitten för att snacka dödsrobotkärlek. Ingen kan väl förneka att Jonas nyhetssvep är veckans verkliga höjdpunkt, och den här gången har han en mängd godbitar att bjuda på. Eller vad sägs om senaste nytt om Google Stadia (vad betyder det egentligen, och exakt hur uselt är det namnet?), Sonys nya Spider-Man-serie, James Gunns förlåtelse, streamingtjänster från alla och deras mormor, samt lite interaktivt Bear Grylls-äckleri?

I spelsektionen har Mats spelat knepochknåpiga, finska pusselspelet Baba is You, där reglerna är spelet. Eller är det tvärtom? Tove dyker ner i förhistorien i stads(?)byggarspelet Dawn of Man. Dessutom berättar hon och Jonas exakt vilket Final Fantasy man egentligen bör inleda med om man vill ta sig an de senaste remaster-versionerna i något slags kvalitetsordning. Vild debatt utlovas.

Slutligen anländer vi till de mer visuella medierna. Alla har sett Love, Death and Robots på Netflix och åsikterna går isär. Vi är dock överens om att konceptet är intressant, även om det kanske inte resulterat i 100% högsta kvalitet i alla fall. Och eftersom många fler av oss nu äntligen sett Captain Marvel, tar vi en ingående diskussion om filmen. Extrem spoilervarning här, vi lyckas nog avslöja precis varenda vändning och twist i hela filmen, inklusive vilken strumpa Nick Fury har sina reservpengar i när han är på semester. Den där sista grejen kan vara påhittad, men om du vill undvika spoilers, stäng av när vi kommer hit. Vi skojar inte.

Saker vi inte pratar om i detta avsnitt: Muffins, hamstrar, Han Solo och 200 meter häck.

Tack för att du lyssnar!

Puss hej!

HÄR kan du lyssna på avsnittet via I LIKE RADIO.

HÄR kan du ladda ner det som mp3.

HÄR hittar du avsnittet via RSS