EP276 – Den med Sara Bergmark Elfgren, Knives Out, The Irishman, The Crown S3 och Overland

Då var det dags för ett älskat och efterlängtat gästspel igen!

Sara Bergmark Elfgren gästar återigen vår lilla podstudio – som denna gång även fylls av Jonas, Niklas, Tove och Mats. Hon berättar exakt hur idén om boken Knäckarbanketten uppstod, hur hon och medskaparen Emil Maxén skapade en barockvärld full av de monster som fyllde 1700-talsmänniskans fantasi, i en helt unik, charmig stil. Du får till och med höra en smula högläsning från boken, om du nu inte redan köpt den. Men det har du givetvis gjort. Sara hinner även med att svara på era frågor, fundera på vilken som egentligen är hennes favoritparasit samt hjälpa oss att avgöra om vi ska avfärda uttrycket “bajsmilkshake”. Tyvärr lyckades vi inte locka ur henne vad nästa stora bokprojekt handlar om, exakt, men lite antydningar får vi i alla fall. Vi kan knappt vänta!

Jonas tar oss med på ett bländande nyhetssvep [00:59:10], med diverse sammanfattningar av året. Och Sara ger oss en mängd tips på saker att se eller läsa, i det extremt oregelbundet återkommande inslag som vi gärna vill kalla “Belfans Bästa” [01:42:43]. Eller några av oss, åtminstone.

När gästen lämnar oss fortsätter vi i god stil i betydligt längre än en timme – det här är inget kort avsnitt, om nu någon väntat sig det – där Jonas och Niklas berättar om Knives Out [02:12:10] och Mats bidrar med lite insikter i varför The Irishman är en aningens smula för lång, kanske. Tove har sett tredje säsongen av The Crown [02:37:43], världens kanske bäst castade brittiska pamp-serie och Mats berättar varför du omedelbart bör installera Overland [03:02:00]på valfri mackapär om du vill ha lite melakoliskt apokalyps-mys.

Tack & förlåt!

Puss hej!

HÄR kan du lyssna på avsnittet via I LIKE RADIO.

HÄR kan du ladda ner det som mp3.

HÄR hittar du avsnittet via RSS