EP340 – Den med Dune, Kate, SAS: The Rise of the Black Phoenix, Y: The Last Man, Paint the Walls Red och KeyWe

Bröderna Berglöf och Mats slår sig ner i studion den här veckan, för ett osedvanligt långt avsnitt.

Nyheter! Ständigt dessa nyheter. Den här gången är det mycket som hänt sedan vi sågs senast, Sony har visat upp sina planer för framtiden och diverse annat, Kina vill inte att barnen ska spela för mycket spel och tar till drakoniska åtgärder för att förhindra det och Blizzard visar sig från sin sämre sida – igen. Men bland de goda nyheterna kan noteras att Nvidia tycks ha läckt att det kommer ett nytt Bioshock, vilket kanske kan kompensera för att Little Big Planet-servrarna ska tas av daga. I det allt mer felaktigt döpa TV-segmentet snackar vi nyheter från Apple TV+, Paramount, nya Picard-säsongen samt en serie baserad på ett lite oväntat spel från förr. Och givetvis måste vi tycka till om planerna på en remake av den klassiska Kevin Costner-rullen Bodyguard!

När vi så ger oss in i filmens värld snackar vi om våra intryck av Kate, som Niklas har hunnit se, samt nästan-stjärnspäckade actionrullen SAS: Rise of the Black Swan (eller heter den i själva verket något annat). Här får du reda på om du behöver se filmerna eller inte, varpå vi raskt kastar oss över Dennis Villeneuve:s episka sci-fi-epos Dune. Eller åtminstone första halvan, för vem vet om det blir en andra? Dessutom har Mats spelat lite småputtriga co-opspel, närmare bestämt krogslagsmålsspelet Paint the Town Red samt KeyWe, där två kiwis måste sköta ett postkontor på Nya Zealand. Ja, det är ungefär lika bisarrt och gulligt som det låter. Och vi kan ju inte låta bli att berätta lite om den nyligen (igår!) släppta, första expansionen av svenska vikingaspelet Valheim.

Tack & Förlåt! Puss Hej!

HÄR kan du lyssna på avsnittet via I LIKE RADIO.

HÄR kan du ladda ner det som mp3.

HÄR hittar du avsnittet via RSS