EP369 – Den om Doctor Strange in the Multiverse of Madness, Clark och Moon Knight

Jonas och Peter styr skutan denna vecka genom ett hav av nördnyheter, bioaktuell MCU-film, svensk Netflix-rocknroll-serie och egyptisk Marvel-serie på Disney+.

Ja förutom den obligatoriska sonderingen i vad som hänt i nördsvängen på senaste så har så klart Peter sett den 28:e MCU-filmen i ordningen, den Sam Raimi-regisserade Doctor Strange in The Multiverse of Madness, som det talas mer eller mindre spoilerfritt kring.

Peter har dessutom sett den svenska Netflix-serien Clark, med Bill Skarsgård i huvudrollen som Sveriges mest notoriske bankrånarbrottsling, kanske mest känd från Norrmalmstorgsdramat där det globalt välkända uttrycket Stockholmssyndrom härstammar från. Kritik har riktats mot serien för sin glorifiering av en kriminell gangster, men för det första är det knappast första gången det sker och för det andra så handlar det i så fall snarare om en gestaltning av glorifieringen som gjorts kring mannen i fråga. Serien är i alla fall full av intressanta visuella grepp, signerat regissören Jonas Åkerlund, samt en uppsjö av cameos från kända svenska ansikten.

Slutligen snackas det spoiler-tungt kring serien Moon Knight med Oscar Isaac, om Marvelkaraktären med multipla personligheter. Kontentan är väl att det finns intressanta element i en överlag ofokuserad och ojämn helhet, som säkert hade mått bra av att bli mer kopplad till det övriga MCU.

Tack & Förlåt, Puss Hej!

Lyssna på via I LIKE RADIO.

Ladda ner avsnittet som mp3.

HÄR hittar du avsnittet via RSS