EP105 – Den om Martin Freeman i Civil War, Torchwood-radioteater, evenemangstips, mer Avengers-intryck, lyssnarmejl och Westeros-rapport S5E4

NördigtEP105

Vanne och Peter är äntligen tillbaka, och med sig har de [NÖRD:IGT]:s nya och yngsta medlem. Det blir en episod fylld av Martin Freeman-pepp, fler Avengers-åsikter och Game of Thrones-spekulationer.

Panelen är nästan fulltalig den här veckan, minus Mats som var tvungen att jobba. Vi börjar episod 105 med att gräva i lyssnarhögen. Vi diskuterar återigen om Star Wars episod 1-3 är dåliga filmer eller inte, oklara saker i senaste Avengers och så har Peter fått en liten Göteborgshumors-wikipeter tillägnad sig.

Efter pausen (30:51 in i podden) blir det filmsnack: Vanne och Peter har också sett Avengers: Age of Ultron och vill flika in lite intryck. Spoiler: Peter gillar den bättre än Vanne, som är lite mer skeptisk.

Det har i dagarna också utannonserats att Martin Freeman – självaste Dr. Watson och Bilbo Baggins – sällar sig till Marvels cinematiska universum. Han kommer att vara med i Captain America: Civil War, och vi är tokpeppade på detta.

Sedan har vi ett par evenemangstips (1:01:41 in): spelkonserten SCORE i höst, fantasykonserten SAGAS som ges i helgen och även det 40 timmar långa livestreaming-eventet Spelskapet 8-10 maj.

Vi avslutar som vanligt med TV (1:12:31 in). Doctor Who-spinoff-serien Torchwood blir radioteater, vilket Tove gläds åt – även om hon hellre hade sett mer Captain Jack i rörlig bild. Slutligen blir det en ny Westeros-rapport: vi dissekerar, spoilar och spekulerar kring avsnitt fyra, “Sons of the Harpy”, av Game of Thrones säsong fem.

Tack & förlåt!

Puss hej!

Avsnittet kan du lyssna på här eller ladda ner det som mp3:

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes