Inför EP04: Never heard of a hobbit before?

the-hobbit-the-hobbit-wallpaper

11 år efter premiären av den första filmen i Peter Jacksons Lord Of The Rings-trilogi så är vi många nördar som återigen sitter på nålar och väntar på att få resa till Middle-Earth igen.
Den 14 13 december har THE HOBBIT: An Unexpected Journey premiär och vi är väl alla pepp. Eller?

Det går inte att sticka under stolen med att produktionen har dragits med frågetecken och utropstecken nästan hela vägen: Guillermo Del Toros vara eller icke vara, förseningar, Peter Jacksons vara eller icke vara, antalet filmer, originalbokens barnslighet m.m.

Så nu när vi vet att det blir TRE filmer och att resan verkligen börjar i år, vad tror vi?
Vad tror du?

Kommer det att hålla för dina otroliga förväntningar?

Lägger du hype-ribban lågt för att inte bli besviken?

Kommer dvärgarnas flamsighet bli ett problem?

Kommer Mikael Persbrandt har lika många repliker som Ola Rapace i Skyfall?

Är Martin Freeman ett bra val som Bilbo?

Kommer du att se Jacksons äventyr i 48 fps, 3D eller old school 24 fps?

ÄR DU PEPP?

Kommentera så kanske DIN åsikt kommer med i showen!

20 thoughts on “Inför EP04: Never heard of a hobbit before?”

 1. Försiktigt pepp. Jag är rädd för att tre filmer blir att mjölka ut boken allt för mycket, att det bara kommer att bli långsamt – men samtidigt har jag förtroende för Peter Jackson. Så försiktigt pepp.

  Och ja, jag tror att Persbrandt kommer tillföra lika mycket till The Hobbit som Rapace tillförde till Skyfall.

 2. Freeman är ett bra val. Underskattad skådespelare.
  Jag tycker att det är väldigt oroväckande att de har valt att göra tre filmer istället för två. De kommer dra ut på storyn så långt det går och det kommer bli en vansinnigt lång krigscen i slutet. Vilket inte är en särskilt viktig del av boken och i vilket fall inte kommer bli lika mäktigt som slutstriden i sagan om ringen. Bilbo är ju en äventyrsbok där han upptäcker världen utanför “The Shire” för första gången så hade varit kul om de fokuserar på det istället för på action och krigsföring (vi vill ju inte ha en Michael Bay-kavalkad med effekter och slagsmål i slowmotion i 45min). Men det kanske bara är jag som tycker så.
  Så rätt opepp just nu faktiskt. Persbrandt kommer ju få prata i alla fall och 3D är kanske världens mest överskattade teknik så det skippas med fördel.

 3. Jag är ganska optimistisk! Tror det kommer bli riktigt bra, dock så är jag lite skeptisk att en bok blir tre filmer, när de andra sagan om ringen filmerna hade 1:1 ratio.. känns allmänt konstigt bara men det kanske är bra..?

 4. Enligt mig är Bilbo den bästa boken Tolkien har skrivit och det är svårt att inte bli överexalterad inför den första filmen. Dock är jag försiktig i mina förhoppningar, boken är trots allt väldigt tunn och att lyckas göra 3 filmer av och runt historien om Bilbo känns oundvikligt som mjölkande. Dock ser jag något väldigt positivt i det hela och det är att det än en gång är Peter Jackson som står vid rodret – då kan det inte gå fel. Jag tror på succé och jag hoppas att alla 3 filmerna håller lika hög kvalitet.

 5. Jag har längtat efter den här filmen i flera år nu så självfallet är jag pepp inför premiären. Dock försöker jag att hålla mina förväntningar i strama tyglar, vill att det ska vara en bra upplevelse och förväntar man sig för mycket blir man alltid besviken. När det gäller formatet jag vill se den i är jag lite nyfiken om 48fps är så bra som det sägs eller om det är lite lika överdrivet som 3D. Jag får personligen ofta ont i huvudet av 3D och att man då fått höra att det tar ca 10 min innan man är van med 48 gör mig lite skrajsen. Fast kanske går det att offra om upplevelsen blir fantastisk?

 6. Ärligt talat förväntar jag mig inget förutom att se Christopher Lee vara mäktig i rollen som Saruman igen och se hur Martin Freeman’s Bilbo och Bennedict Cumberbatch’s Smaug kommer vara. Trailers och dylikt bygger upp filmen som fan, men jag känner inget större pepp. Kanske är för att jag känner att de måste tillföra mycket nytt så att det känns fräscht då tittarna har redan fått uppleva världen i Härskarringen-trilogin.

 7. Jag är fullständigt övertygad om att filmen kommer bli en stor succe, inte lika stor succe som LOTR kanske men man vet aldrig. Peter Jackson är ju som sagt en Tolkien nörd utan dess like och jag kan inte se hur han ska kunna misslyckas med en sådan budget, ett sådant material och så pass duktiga skådespelare inblandade. Det enda jag är orolig för är att filmerna ska visas i 3D , något jag aldrig har uppskattat. Hoppas innerligt inte att det kommer dyka upp en massa “effektscener” som bara är pålagda för att visa oss 3D såsom det finns i alla möjliga actionfilmer idag.

 8. Vi som icke har läst böcker kommer säkert ha en bättre upplevelse än dom som gick igenom boken sida för sida.
  Det slutar förmodligen med att filmen blir suveränt bra, men det är förstås för oss som inte har läst böckerna och därför inte satt ribban lika högt som hardcore fansen.

 9. För att vara en av de personer som köade till de tre tidigare filmerna så kan jag inte säga annat än att jag är otroligt pepp. Jag har väntat på en möjlighet att åter få ta mig tillbaka till J.R.R Tolkiens magiska värld, om än på bioduken, och även om filmerna inte lever upp till alla de förväntningar som jag faktiskt har.

  Jag älskade boken Bilbo och hoppas att man kan göra den rättvis i filmformat. Jag hoppas verkligen att valen av skådespelare är rätt och att det inte tar helt fel vändning. Flamsigheten hos dvärgarna känns inte som något egentligt problem utan som ett sätt att göra filmen underhållande för att faktiskt ta lite fokus från bokens barnslighet. Vi har ju genom några av de trailers som visats sett att filmen faktiskt kan komma att bjuda på lite humor.

  Men för att faktiskt summera mina förväntningar så ligger mina förväntningar mer i att JAG personligen åter igen kommer att kunna få se Tolkiens fantastiska värld på en enorm bioduk, insuga musiken, drömma mig bort och för några år till faktiskt gå med känslan av att det inte är helt slut, denna saga som Tolkien en gång skrev så fantastiskt i sina böcker om Bilbo och Frodo.
  Tack..

  Sen har jag faktiskt lite funderingar kring ifall ni har tagit del av eller sett något av den serie som man faktiskt gör baserad på Tv-Spelet Far Cry med Christopher Mintz-Plasse i huvudrollen, om inte så kika in den. Man har gett serien namnet The Far Cry Experience och finns på Youtube och avsnitten är om runt fem minuter.

 10. Jag är peppad, mest på grund av att Peter Jackson och hans manusgäng har tagit sig friheten att göra tre filmer som fylls med material som de hämtat från Tolkiens appendix. Saker som vi vanliga döda förmodligen aldrig har läst. Det händer nämligen saker under tiden som Bilbo har sitt äventyr som binder ihop händelserna som sker i Sagan om ringen-triologin. *SPOILER* Saurons återkomst skedde inte under en dag. *SPOILER*

  Efter de tre långa och överlägsna specialversionerna av Sagan om ringen-filmerna tvekar jag inte på att tre filmer för The Hobbit kan vara något annat än positivt. De måste dock förvalta tiden rätt och ge plats för karaktärerna, vilket är en förutsättning för att de ska bli bra.

  Som gammal surgubbe kommer jag försöka se filmen i 2D och 24 fps. Annat känns onödigt.

 11. Eftersom jag är en sån där bitter människa, som somnade första tre gångerna innan världhusscenen i ettan så är jag inte det minsta pepp. Film om dvärgar, bah!

 12. Detta har ingenting med Bilbo att göra (jag tror dock att filmerna kommer bli awesome) men är någonting som jag tror faller er i smaken. Om inte så visar det ganska tydligt hur tv-spelen har klättrat på kulturstegen (eller så har bara någon upptäckt en ny målgrupp att vrida pengar ur).

  Converse plockar karaktärer ur Batman (Arkam City!) och fäster på sina pjuck. http://nikeinc.com/news/converse-launches-first-ever-batman-arkham-city-customizable-sneaker

 13. Jag är peppad. Men mest för att det är Peter Jackson och för att jag (såklart) har sett de andra tre filmerna. Jag har tyvärr inte läst någon av böckerna men de har legat i min “att läsa”-hög i minst 10 år.

  Dock undrar jag: Är Bilbo/The Hobbit så innehållsrik att den kan fylla ut tre filmer?

  P.S. Jag läste att Persbrandt skulle bli bortklippt ur den första filmen men vara med i de andra två. D.S.

 14. Det kommer garanterat hålla för mina förväntningar, och det är absolut inte för att jag lägger ribban lågt. Jag är helt övertygad om att filmerna kommer bli grymma, troligtvis lite annorlunda från boken då jag antar att den kommer vara mörkare och mer i stil med Härskarringen-trilogin än barnboken Bilbo. Jag tror inte heller att möjligflamsighet kommer bli problem, däremot känns det som att dom är alldeles för människolika än vad Tolkien beskrev och som man fick bilden av i film-trilogin. Och eftersom Persbrandt spelar Beor som ändå har en ganska framträdande roll och iom att det kommer bli 3 filmer så antar jag att han kommer ha väldigt många repliker. Och om Freeman är ett bra val som Bilbo vet jag inte. Han är ju briljant i Sherlock Holmes men jag litar på Peter Jackson.

 15. Tja Nördigt !

  Här kommer en person som är helt ointresserad av den här typen av filmer och har inte sett alla Sagan om ringen eller Star Wars filmerna så det kanske inte är så konstigt att jag inte är peppad och bryr mig allmänt väldigt lite om just de här filmerna även om de får väldigt mycket “tid” i media och mycket är väl att överskattade Mikael Persbrandt är med på något gissningsvis vääääldigt litet hörn.

  Så snälla Nördigt snacka om dessa filmer men inte föööör länge bara, då är det bättre ni gör någon special-podcast om den så då kan jag och såna som mig bara undvika den 😉

  Eller är jag ensam i Sverige om att tycka så ?

 16. Tyvärr måste jag nog säga att jag inte är jättepepp på nya Bilbo-filmerna.
  Jag satt och såg igenom alla Sagan om Ringen-filmerna för drygt en vecka sedan.
  Märkte då att filmerna inte hade samma magi längre i sig.
  Så ja hype-ribban är VÄLDIGT låg för filmerna.
  “Kommer dvärgarnas flamsighet bli ett problem?” Det tror jag inte. Behöver ju inte hela tiden vara superspännd och seriös. Alltid roligt att få sig ett gott skratt då och då i en film 🙂
  Angående Martin Freeman, så är det är SOLKLART val. Han är hur jäkla duktig skådespelare som helst.
  Hans tolkning av Dr John Watson i Sherlock-serien är fullkomligt fenomenal och kommer med all säkerhet göra en bra Bilbo.
  Vad gäller Persbrandt så vet jag inte alls. Känns inte som att det är hans typ av film, men vi får se. Hade annars gärna sett honom i The Expendables 3 😉
  3D eller 2D? 3D givetvis.

 17. Jag är försiktigt positiv. Stooor LOTR-nörd när det begav sig och har sett filmerna säkert 20 gånger vardera. Men då var jag liten, jag misstänker att jag blivit för vuxen och för kritisk nu för att verkligen uppskatta den kommande filmen.

 18. Jag är inget stort LOTR-fan men jag gillade filmerna när jag såg dem. har inga höga förväntnningar på filmerna men kommer se första på premiären för att trycka ner minnena från sista twilightfilmen som man tvingades se på med syrran.

Comments are closed.