EP04 – Den med Hobbit-pepp, Halo 4, digitala vs. analoga comics och Wiini.

ep004.jpg

Hej nördar! Winter’s coming och här kommer avsnittet som ska hålla dig sällskap när det första adventsljuset tänds.

Den här veckan fick vi lyssnarhjälp att gräva ner oss i våra tankar och känslor om THE HOBBIT: AN UNEXPECTED JOURNEY som har premiär den 14 december. Vill vi besöka Tolkiens värld genom Peter Jacksons ögon i 48 fps? Och är Martin Freeman verkligen rätt person att spela Bilbo Baggins? Vi nystar i allt! Fortsätt gärna diskutera THE HOBBIT här!

I speldelen förklarade Hedlund varför HALO 4 symboliserar det alla trippel-A-titlar genomgår i branschen just nu, med en fot i mekaniken och en annan i berättandet och Berglöf inser att Disney inte är vad et brukade vara efter att ha spelat EPIC MICKEY 2: THE POWER OF TWO.
Dessutom kommer Bengtsson med siffror som visar hur många procent av svenska folket som spelar spel!

20121129-080017.jpgI comicsdelen tipsar vi om bra serie-appar och Kjellin går en rond mot Hedlund i debatten COMICS – DIGITALT vs. ANALOGT. Dessutom får du ett tips på en feelgoodserie med en twist: Superior!

I TV-seriedelen pratar vi om Comic Book Men och i Filmdelen har vi BREAKING NEWS gällande framtida Star Wars-regissörer (!) och så får Kjellin säga sitt om The Amazing Spider-Man och extramaterialet på blu-rayen.

Dessutom brinner Hedlund av på Nintendos onlinebutiker och vi lär oss om Gutenberg och WIINI!

Nördighet i podcastformat, helt enkelt.

Glöm inte att du kan hojta med ris, ros, tips eller frågor! Använd FB, Twitter eller det gamla goda sättet: lyssnarmail[a]nordigt.nu

HÄR kan du lyssna på avsnittet via I LIKE RADIO.

HÄR kan du ladda ner det som mp3.

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes

7 thoughts on “EP04 – Den med Hobbit-pepp, Halo 4, digitala vs. analoga comics och Wiini.”

  1. Kul att ni är igång igen! Ser fram emot att lyssna på denna veckas avsnitt. En sak bara, skulle ni kunna bestämma er en standard för hur mp3-filnamnet ser ut, just nu ändras den liite gran från vecka till vecka. Skulle underlätta lite! Tack för det ni gör!

  2. Grymt med ett nytt avsnitt! Undrar lite kring filstorleken på podcastavsnitten. Jag vet att det är långa program, men ni måste ha en rätt så god “upplösning” på ljudet då filerna är 200Mb+ stora, eller? Bara undrar för det tar sån jävla tid att tanka ner på min kassa lina här i Colombia…. I-landsproblem, jag vet, men ändå… Sköt om er!

  3. Det var tre timmar väl spenderade med att flytta och samtidigt lyssna på nördigt. I dagen stora debatt gällande Analoga vs. Digitala serier så saknar jag att höra hur man får tag på analoga serier på ett bra sätt i det här landet som är rätt depreverat på seriertidningar.

  4. Tjena! Colombia calling, again… Min 216Mb stora, härliga och svulstiga Nördigt-avsnitt spelade bara upp åtta minuter om Amazing Spiderman… WTF!? Min spelare måste vara jävligt trasig eller så är de åtta minutrarna värda sin vikt i guld i Mb räknat. En annan möjlighet är att Colombia har censurerat ner podcasten till endast 8 minuter, men det är jag väldigt skeptisk till. Provar att ladda ner en gång till. Tack igen! Ser fram emot att få höra avsnittet!

  5. Om du bor i huvudstaden så finns ju Comic heaven vid gammla stan, men ja, att det inte finns någon comic shop runt hörnet som i USA är en av de värre sakerna med analoga serie tidningar

    Själv skaffar jag mina serier i DC comics appen till min HTC desire HD, tillgängligheten att skaffa serien på dagen den kommer ut om man har en internet anslutning är anledningen varför jag tycker digitalt är framtidens utgivnings medel, men jag måste medge att det är något speciellt att ha tidningen fysiskt i handen

  6. Jag konsumerar majoriteten av serier digital. Om jag hittar något som jag verkligen fastnar för så köper jag det också analogt. De som jag köper har ofta lite finare bindning och sådant, så det ser bra ut i bokhyllan. Men är nog mest digital då jag inte vill ha en massa hyllmeter med serier som sedan väger ett ton om man ska flytta.

Comments are closed.