EP08 – Den med Spelåret 2013, Bioshock-samlaget, The Amazing Spider-Man #700, Terra Nova och vår recension av The Hobbit: An Unexpected Journey.

ep008.jpg

När Tove är borta sjunker IQ-nivån i vår podcast direkt med 12,4% (eller mer) och det är precis vad som hände denna vecka. Stackars Bengtsson åkte på akut magsjuka och ordinerades sängliggande och 235 mg Cumberbatch. Hon bör vara tillbaka nästa vecka.

Men trots det skapade Hedlund, Berglöf och Kjellin årets första show! Den här veckan listar vi de mest intressanta titlarna för spelåret 2013, vi jämför Bioshock 2 med ett halvbra samlag, vi får Peter Kjellins ocenserurade reaktion på det allra sista numret av The Amazing Spider-Man och vi recenserar The Hobbit. OBSERVERA att vår recension av THE HOBBIT ligger ALLRA SIST I SHOWEN eftersom vi SPOILAR SKITEN ut den, så vill du undvika den (p.g.a. att du inte sett filmen ännu) så kan du pausa när vi säger detta och komma tillbaka till EP08 en annan dag.

Sjukdom och 15 gorillor i kattungestorlek försökte stoppa oss, men här har du nörderi i podcastform igen. Tack för alla bra kommentarer inför showen!

Vill du göra en SIMON GRUNDBERG och remixa vår introlåt så ska du maila resultatet till podcast[a]nordigt.nu

Nerds, roll out!

HÄR kan du lyssna på avsnittet via I LIKE RADIO.

HÄR kan du ladda ner det som mp3.

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes

6 thoughts on “EP08 – Den med Spelåret 2013, Bioshock-samlaget, The Amazing Spider-Man #700, Terra Nova och vår recension av The Hobbit: An Unexpected Journey.”

 1. Appropå 48FPS så hänger det väldigt mycket på vilken inställning man har när man går in i salongen. Jag såg filmen i 48FPS och vill från och med nu se alla filmer som släpps framöver i den bildfrekvensen. Jag tror även att många yngre personer som sett mycket högre bilder per sekund i tex. spel (60-120 fps) har mycket lättare att vänja sig vid formatet. Personligen känner jag inte en själ som sett The Hobbit som ogillade 48fps-formatet.

 2. Shadowgate till NES, översatt till svenska. Det medföljde en papperslapp där det stod att man istället för att läsa “stöng” skulle läsa “stäng” och istället för “vönster” skulle läsa “vänster”, eller något sådant. De hade kluddat upp det här med de svenska vokalerna. Ett enligt mig egentligen fullständigt värdelöst spel – samtidigt som jag ändå tyckte att det var så läskigt att jag bara vågade spela det när mina föräldrar var hemma. 2013 fyller jag 32 år. 😛

 3. Jag tycker att det var lite synd att ni missade att snacka om Remember
  Me. Ett spel som verkar falla under radarn för många(rätta mig gärna om jag har
  fel).
  http://www.youtube.com/watch?v=wPqOiRoxnlM

  Hörde om det på en amerikansk podcast och sen kollade jag
  upp det. Jag fastande direkt för stilen och för den världen som den verkar bygga.
  Med en story som jag tycker doftar härligt av cyberpunk och ett spelsystem som känns lika delar innovativt japanskt och tungt influerat av arkham spelen. Jag tror ärligt att
  detta kan bli en utmanare till både the last of us och watchdogs. Och även om
  det visar sig att det kanske inte är det så ser jag fram emot att se mer från.

 4. Såg The Hobbit i 24FPS och 3D och måste säga att jag slogs över hur snyggt jag tyckte det var. Kände inte alls att jag blev utestängd från världen, snarare tvärtom. Sedan har jag ju förstås hört rätt mycket om hur vidrigt det skulle vara, kanske var mina förväntningar så låga att jag inte kunde bli mycket annat än positivt överraskad. Tror dock inte man bör avfärda 48fps riktigt än. Att vi är ovana med det betyder inte att det är sämre. Skepsis mot nyheter är ju inte direkt något nytt och när man väl vant sig och filmskaparna lärt sig hantera tekniken ordentligt blir det nog svårt att återgå till det gamla. Skulle jag gissa på i alla fall.

 5. Kan inte annat än att hålla med nedanstående talare. Jag har inte läst någon av Tolkiens böcker och gick mest som jourhavande kompis och såg The Hobbit, men herregud vilken bra filmproduktion! Jag tror inte alls jag skulle ha uppskattat den så mycket som jag gjorde om jag inte såg den i 48FPS och i 3D. Historien är för mig ointressant, men likväl; Trist att avfärda konceptet när det för en gångs skull görs på ett värdigt sätt, speciellt i scenen där de jagas i goblingrottan. Jag tror också att det bidrar med ytterligare en dimension i en så färgglad film som The Hobbit, jämfört med att lägga in det i t.ex The Dark Knight Rises som är så pass stilren (som jag gärna skulle höra mer om hur det var att se i IMAX format).

  Tack för en bra pod! /R

 6. Riddle-scenen i The Hobbit är ju på tok för utdragen och känns bara forcerad. Gollum’s minspel känns för mig överdrivet och är till för att få publiken att fnissa.
  Överlag tycker jag det var alldeles för många scener i filmen där filmskaparen förväntar sig att publiken ska sitta och småskratta. Jag har extremt svårt för alla dessa forcerade, småskämt där publiken förväntas skratta.
  Vättekungens oneliner efter att Gandalf gjort slut på honom är något av det lökigaste jag hört!

Comments are closed.