Inför Ep09 (2): STEAM Box, Piston och Shield – Vad tror du? (Det vore dumt att inte fråga dig om detta)

Okej, våra spelsätt kanske ändras helt och hållet under 2013. Steam Box, Piston och Shield har den senaste veckan vänt upp och ner på alla möjligheter.
Det kanske inte behövs någon Xbox 720 eller Playstation 4. Eller?
PC-spelen är döda, länge leve PC-spelen?

Berätta om din reaktioner och tankar!

4 thoughts on “Inför Ep09 (2): STEAM Box, Piston och Shield – Vad tror du? (Det vore dumt att inte fråga dig om detta)”

 1. Angående 48FPS i The Hobbit – jag vande mig ganska fort, men det är ändå ingenting jag känner att jag behöver se igen. Det påminner lite om när man har bildförbättrare påslaget i gamla LCD-TV som ska få bilden att flyta bättre. Det ser mest märkligt och onaturligt ut.

 2. Jag är mycket hoppfull för Steam Box, det blir väldigt intressant att se vad för OS den kommer köra.
  Valve och Windows 8 är ju inte direkt någon kärleksrelation. Kanske någon egen variant av Linux? 🙂
  Däremot vet jag inte om jag skulle byta ut min PC mot en Steam Box, men jag tror absolut det finns en marknad för en PC “konsol”.

  Pistonen kan jag inte uttrycka mig kring då jag inte vet så mycket, intressant är den i alla fall.

  Shielden kan gå och brinna i något digitalt inferno i min åsikt, N-gage lyckades inte, PS Vita lyckas knappt och det kommer troligen inte Shield göra heller.
  Den ser stor och otymplig ut och ville jag spela konsol/pc liknande spel “on the go” skulle jag välja PS Vita.
  Den har häftiga features osv. men kommer troligen gå samma väg som nVidias satsning på 3D glasögon till PC, det är coolt, dyrt och några kommer köpa dom men i slut änden slår det aldrig igenom.

  Ge mig istället en PS/Xbox kontroll som jag kan docka min smartphone i.

 3. Shield är inte en maskin som Vita/3ds i och med det att den kan streama spel från din pc, dvs har du en high-end pc igång kan du streama t.ex. BF3 till din Shield, kul feature men meningslös? Är man ändå hemma kan man väl likagärna sitta vid datorn. Att peta ner en Xbox-kontroll med tillhörande 5″-skärm i byxfickan för att kunna spela Angry Birds med analoga kontroller känns inte heller så intressant så jag undrar vem målgruppen för den här egentligen är.
  Eller räknar man kallt med att det ska komma riktiga spel till mobiltelefonerna snart?
  Passar på & tacka för engagemanget och sveriges bästa podcast som förgyller min vardag framför datorn på jobbet 🙂

 4. Steam Box är ett naturligt steg i Valves utveckling, HL2 Ep3 vore nått att använda som demo mjukvara…

  Piston, Varm? (I temperatur alltså.)

  Shield kan ju funka som konkurrent till 3DS:en och Vitan men bara om man kräver att spelen använder gamepaden och inte bara får billiga “portar” av android spelen. Nvidia ska nog se till lancera den som spelkonsoll med telefon support istället för en telefon som är en spelkonsoll också.

Comments are closed.