PODCASTINFO: Vi är redo för gäster

HedlundVi har fått en del frågor om vi ska ha gäster i podcasten. På onsdag är det dags att spela in EP10. Det markerar också antalet shower som vi behövt för att komma in i det nya formatet.

Du kan aldrig göra en bra podcast genom att bara dra fram något ur armhålan. Det krävs visioner, planering och struktur. När vi skapade [NÖRD:IGT] var vårt mål främst att försöka ta denna kvartett och utmana oss själva. Vår idé var att ta vår show i en ny riktning.

Efter 10 program börjar vi känna oss trygga i showen, formatet, med studion och med var visionen är på väg. Och NU är vi redo för att ta in gäster.
Vi kommer först och främst att prioritera människor som vi aldrig intervjuat förut eftersom detta är en del av att försöka göra någonting vi nytt. Dessutom har numera podcasterna en riktig marknad, så även det gör skillnad.

Jag kan inte ge dig något datum, men vi kommer abslut att ta in gäster i [NÖRD:IGT] framöver. Du är varmt välkommen att komma med förslag på intressanta personer.

//Hedlund

23 thoughts on “PODCASTINFO: Vi är redo för gäster”

 1. Branschfolk är ju alltid intressant, men (galna) eldsjälar inom “communitys” tycker jag förtjänar att plockas fram. Med tanke på den högre acceptansen av ämnen inom film, comics och TV osv så borde man kunna hitta mängder.

  Personer bakom fansajter, moddare, hobbytecknare mm.
  Självklart vill ni ha konkreta förslag, men eftersom jag inte har något just nu så får det bli min första spontana tanke som plitas ner istället. Tack för ordet, och tack för en skön podcast.

 2. “Du kan aldrig göra en bra podcast genom att bara dra fram något ur armhålan. Det krävs visioner, planering och struktur. ”

  Tyckte radiogamer var sveriges bästa podcast och den verkar ni har startat som ett stort test. Ni hade säkert visioner men eran planering och struktur måste ni erkänna att den flög åt helvete varje gång ni spårade ur, vilket var ofta och en stor anledning att ni var så bra. Det du säger stämmer inte direkt in på verksamheten. 🙂

  Nya podden är bra men RG var snäppet bättre.

 3. Sant men det tvivlar jag starkt på 🙂 en fråga, varför vägrar ni säga Radiogamer i nya podden? Alltid gamla eller förra podden. Känns som att ni försöker mörka/glömma RG.

 4. Jo vi vet att ni har problem med varumärket men ni kan väl fortfarande säga Radiogamer så att folk vet vad ni gjort tidigare? Bara för att ni inte äger varumärket så är det ju en mycket viktig del av eran historia.

 5. Christer Engström hade varit kul om ni fick dit. Kanske inte så lätt nu när han är upptagen med att spela korkad polis i reklamfilm 🙂

 6. Jag vill seconda Josef Fares! Spännande om han kan berätta mer om sin kreativa (/emotionella/produktiva/monetära/…) process kring Brothers, skillnader i att arbeta med film respektive spel, osv.

  Sedan vill jag hemskt gärna önska “tillbaka” Ina Bäckström och Åsa Roos, för de är alltid grymma (plus att det var genom dem jag hittade er förra pod, så jag är dem evigt tacksam för det).

  Vore kanske kul om ni kunde haffa någon svensk storhet inom e-sport också. Har alltid undrat hur det är att ha e-sportande som yrke på heltid, hur det funkar med socialt liv/familj (kan man ha det och samtidigt bli framgångsrik?), kontrakteras utomlands osv.

 7. Skulle va kul om ni tog in John Ajvide Lindquist. Ni vet han som skrivit Låt Den Rätte Komma In och Hantering Av Odöda. För att nämna några. Finns en del referenser till både TV-spel, film och musik i hans böcker, som skvallrar om ett visst nördintresse… Skulle vara spännande att höra vad han har att säga om livet.

 8. Anna Book hade varit en spännande gäst. Hon har lånat ut sin röst till Pokemon, Toy Story 3, Järnjätten m.m. Vore kul att höra en intervju med henne som inte kretsar kring hennes vikt. Om ni fick tag på Ljuddesignern Mari Saastamoinen vore det awesome potato. Jag har varit ett stort fan av Saastamoinen sen hennes enstående jobb med Battelfields ljudmattor.
  Mitt tredje förslag på gäst är väl något av ett longshot (men önska kostar ingenting): Tony Plana. Manny Calaveras röst för i helvete!
  Sen vill jag såklart avsluta med att tacka för sveriges bästa podcast. Ni gör min vecka.

Comments are closed.