INFÖR EP10: TV-serier 2013 (och lite nostalgi)

TV-serier – när de är som bäst är de som en sjukt bra film som bara blir bättre och bättre och som aldrig får ta slut (alternativt: efter tre säsonger bara bli sämre och sämre och får gärna avlivas med en avsågad hagelbössa på nära håll).
Vi i [NÖRD:IGT] är ganska kräsna när det kommer till serier, precis som med allt annat nörderi egentligen. Men det finns, trots det, MÅNGA guldkorn.

The Walking Dead, Mad Men, Dexter, Game Of Thrones, Dr. Who, Sherlock, listan är lång! Alla har- eller fortsätter att fängsla oss avsnitt efter avsnitt med sin dramaturgi, sina tvister och sina världar.

Nu vill vi veta vilka serier DU ser fram emot under 2013 (berätta gärna om en serie du är nostalgisk över också)!
Kommentera nedanför karaktärerna från serien som skrämde skiten ur flera av oss under 90-talet: Arkiv X (The X-files)

13 thoughts on “INFÖR EP10: TV-serier 2013 (och lite nostalgi)”

 1. Jag ser fram emot The Carrie Diaries, Hannibal, The Following sen nya säsonger av Anger Management, Boardwalk Empire, Californication, Criminal Minds, Game of Thrones, Grimm, Dexter, Homeland, New Girl, Shameless, Suits, Supernatural, The Big Bang Theory, The Killing, The Big C, The Walking Dead, True Blood, Two and a Half Men, The Vampire Diaries, Beauty and the Beast, Awkward och Nashville

 2. Jag är förvånad över att ni inte har kollat in Breaking Bad. En av mina absoluta favoriter och jag tror helt ärligt att ni skulle gilla den väldigt mycket. Hoppas att serien verkligen avslutas nu och inte dör TVseriedöden för sent… Annars ser jag väl fram emot Walking Dead (nu när den äntligen hamnat på rätt spår) och Game of Thrones.

  Inte så mycket för nostalgi, åtminstone inte när det gäller TV/Film men Rome, (första säsongen är riktigt bra) serien som startade hela trenden med högkvalitativa “långa, färre avsnitt med oblygt användande av sex och våld” minns jag gärna.

 3. Personligen ser jag nog mest fram emot säsongssluten på min favorit serie Castle med Nathan Fillions i huvudrollen och såklart säsong 2 av Touch med Kiefer Sutherland, avskyr Game Of Thrones. Angående Arkiv X: Älskar Cigarett Smoking Man!

 4. Ser fram emot avslutningen av Breaking bad, mer Misfits, Game of thrones säsong 3, Dr Who säsong 7 och avslutningen av Fringe.
  En serie jag är nostalgisk över: Twin Peaks. Miljön, karaktärerna, musiken, dess stil och den flummiga mystiken har fäst sig i minnet för alltid. Men vill också säga Arkiv X, var väldigt fäst vid den serien och är fortfarande det då jag ser om större delen av avsnitten rätt ofta. 😀

 5. Avslutningen av Breaking Bad känns som det givna svaret på vad jag fram mest emot, sen så tycker jag det ska bli intressant att se vart Arrow tar vägen någonstans. Utöver det så skulle jag också vilja få mer info om TV-serie versionen av Battle Royal samt hoppas på att fortsättningen av Legend of Korra håller måttet. Sen ska jag kolla en del som redan gått och en del som fortsätter, som Misfits, Greys Anatomy och en hel del mer.

  När det gäller nostalgi så är det i TV-serie svängen, om jag bortser från anime och cartoons, OZ som glänser starkast. Det var den serien som fick in mig i hela “kolla-en-hel-serie-på-få-dagar” modet. Såg om den för 3 år sedan när jag och frun utnyttjade de fantastiska 10-föräldrardagarna som man får i samband med en förlossning. Så dels minns jag den från när jag för första gången såg den sittandes framför datorn i mitt pojkrum, sen kommer den alltid vara knuten till de första, slitsamma, veckorna i min dotters liv.

 6. Efter att ha tittat på TV-serien The Walking Dead (ett par gånger) kände jag att det var dags att hugga tag i tidningsformen.

  Jag började med att läsa den digitalt via “comiXology” men känner nu att jag nog vill ha dem i pappersform ändå – det finns ju så fina samlingsalbum ute!

  Som pricken över i:et köpte jag dessutom första numret av tidningen The Walking Dead (oöppnad och ny) på Ebay. Den kommer att få landa i en ram på väggen när den anländer i nästa vecka. Nördigt värre…! 😀

  Notera att jag aldrig har ramat in en serietidning förut.

 7. Jag ser fram emot lite tecknade serier som “young justice”,DC superhjältar, och “the legend of korra”, uppföljaren till avatar the last airbender,
  Sen hoppas jag ypperligen att syfy channel inte lägger ner den utmärkta serien “Alphas” om superhjältar i new york och att det kommer en tredje sesong
  mer arrow också, bra

 8. Game of thrones, The walking dead, Revolution och Sherlock är väl dom jag personligen längtar efter, hoppas även på att det kan komma någon ny härlig sci fi serie!

 9. För mig är The Walking Dead den enda serie jag verkligen bryr mig om. I princip allt annat klarar jag mig utan. Det är inte så att jag tycker att övriga nämnda serier är direkt dåliga. Men ingen annan väcker så mycket känslor och engagerar på så många plan som denna. Är otålig som en hungrig hundvalp och kan knappt hålla kroppsvätskorna i styr inför fortsättningen i februari.

  Är dock orolig över framtiden då jag läste att den nuvarande producenten/producenterna valt att hoppa av till följd av gräl med TV-bolaget. Så just nu vet ingen om det kommer bli en fjärde säsong. Vilket såklart vore fruktansvärt! Jag skulle aldrig stå ut med att denna serie bara får självdö utan ett medvetet avslut. Jaja. Den som lever får se..

  En serie som verkligen väcker nostalgiminnen till liv i mitt nördsinne är Twin Peaks. Jag var för liten för att förstå helt och fullt vad den handlade om när den gick, men har sett om den på senare år. Jisses vad stilbildande! Musiken, karaktärerna och framförallt stämningen verkar ha fått stå som mall i många andra serier. Och TV-spel med för den delen..

 10. En gammal pärla som jag tyckte var riktigt bra när jag var mindre var Space: Above and Beyond. Serien hade den logiska översättningen Slaget om Tellus här hemma.

 11. I övrigt är Deadwood och The Wire de absolut bästa serierna jag vet om.
  När det gäller komediserier gillade jag Arrested Development och jag rådiggar It’s always sunny in Philadelphia.

Comments are closed.