EP13 – Den om förhoppningarna på PS4, The Cave, Wreck It-Ralph, Dredd och Toves födelsedag!

20130207-000223.jpg

Funkar det så funkar det! Om du tar med dig en enda sak från EP13 av podcasten så är det dessa visdomsord från Kjellin.

Veckans avsnitt av [NÖRD:IGT] är speciellt av den enkla anledningen att vår kära Britt-Britta fyller år. Vi firar med bubbel och bullar samtidigt som vi ger oss in i nördigheten.

Diskussionen den här veckan handlar om Playstation 4. Vad kan vi förvänta oss av nästa generations konsol från Sony? Vad BÖR vi förvänta oss? Vad hoppas vi på? Naturligtvis kryddas diskussionen av massor med lyssnaråsikter.

I Speldelen recenserar Hedlund Serious Sam Double D XXL och Berglöf The Cave. Två vitt skilda upplevelser. Christian verkar bara få spela skit just nu …

I Comicsdelen kollar vi om Bengtsson eller Kjellin hunnit bekanta sig med den andres serietidningsfavoriter eller om The Excel-ark Of Doom åkt fram.

I Filmdelen recenserar Berglöf och indiern Röjar-Ralf i 3D och brunklicken och Kjellin snackar Dredd i 2D. Dessutom har vi slängt ett getöga på ett Oscarbidrag från Disney!

Och i TV-seriedelen peppar Hedlund och polacken inför del två av säsong tre av The Walking Dead! Vad kommer hända med Dixon-bröderna och är det tillräckligt för att motivera fortsatt tittande?

Allt detta får du blandat med urspårningar ut i den totala idiotin. Allt är som det ska vara.

Funkar det så funkar det.

HÄR kan du lyssna på avsnittet via I LIKE RADIO.

HÄR kan du ladda ner det som mp3.

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes

12 thoughts on “EP13 – Den om förhoppningarna på PS4, The Cave, Wreck It-Ralph, Dredd och Toves födelsedag!”

 1. Eftersom jag lyssnar lite pö om pö när jag hinner så blir det en till kommentar nu. Dredd denna gång. Jag trodde innan att detta inte skulle vara en film i min smak men maken tvingade mig på den och jag blev verkligen glatt överraskad. Storyn är ju väldigt simpel, actionfylld och massa våld. Men jag gillade verkligen det grafiska våldet för det jag ofta känner med Hollywood filmer är att det pucklas på och pucklas på utan någon större skada eller att blodvite uppstår men här fick en verkligen se blod och det var lite “nytt”. Sen ur ett genusperspektiv får Dredd förvånansvärt nog ett plus i kanten av mig. Jag skrev en del om just detta när jag recenserade filmen i min blogg för en tid sen och jag latsaxar ett stycke därifrån;

  “Dredds chef är även hon kvinnlig men skönt nog så behandlas det helt naturligt, dvs inget alls. Det är inget problem att ha en kvinnlig chef för varför skulle det vara det?
  Vidare så är dessutom skurken kvinna. Kvinnliga skurkar är ovanligt (förutom i barnfilmer då de nästan alltid är kvinnliga konstigt nog). Antagligen för att det vore omanligt för hjälten att slåss mot en kvinna. Inget problem i Dredd dock, […..].
  Förutom Dredd så får man möta ytterligare en handfull judges och endast en av dem är kvinnlig men däremot ser hennes uniform mer eller mindre ut som de manliga uniformerna. Ingen stål bh, klyfta eller sexistiskt på annat vis.”

  Att en actionrulle som Dredd lyckas hålla många av de klassiska könsfällorna stången förvånade mig.

  Reply
 2. En liten tanke (som man visst ska säga): Ni snackade om nästa generations konsoler, jag tror PlayStation gör rätt om de släpper sin nya konsol först för att försöka utnyttja ett Pioneer-advantage. Varför jag tror de gör rätt är för att jag tror de är uppe i en match mot ett monster (Windows). Säga vad man vill om PlayStation som en mycket bra konsol, men Sony? En hårdvaruleverantör vars mobiler innehåller Android och deras datorer innehåller Win 8 (i de flesta fall).

  Min tanke om nästa Xbox: Microsoft introducerade metrogränsnittet i Xbox 360 (deras på den tiden enda “coola” produkt) för att sedan jobba vidare med det och få in det i deras WinPhone och Win 8, snacka om att bygga ett ekosystem. Vad säger att en konsol måste släppas med ett namn som även blir synonymt med mjukvaran som faktiskt är den som över tid utvecklas? Tänk om Microsoft släpper “nya” Xbox med ett WinConsol 9 (jag höftade fram ett mjukvarunamn för konsolen), samtidigt som WinPhone 9 och Win 9.

  Visst finns det massa samordningsproblem med detta, olika långa produktlivscyklar etc. Men vad säger att företagen fortsätter som de alltid gjort? En tanke som jag iaf hade tagit upp till diskussion om jag jobbat som strateg på Microsoft.

  Reply
 3. På de där med att ett och samma spel kommer till den gammla och nya generationen hände senast med Twilight Princess och Gun bland annat. De är dom jag kommer på nu men de finns säkert mer. Tror att de är fullt möjligt att GTA5 kommer till nya Xboxen och PS4an också men kanske senare när dom släpper PC versionen.

  Reply

Leave a Comment