EP14 – Den med Alla hjärtans-nörderi, Dead Space 3, Buffy, Scibblenauts Unlimited, Strangers In Paradise och städerskan.

20130214-002755.jpg

Vår vita, bullriga åsiktsmaskin Berglöf hade glömt bort att han skulle till fjällen. Det resulterade i att vi helt plötsligt stod på minus en nörd. Åtgärd? Ta in två andra!

Den här veckan gästas vi av Mats “Bokhyllan” Nylund (som du hörde i EP10) och Vanne Dupo, en überkreativ nörd som även är ihop med Kjellin.

Och denna konstellation av par passar perfekt eftersom det idag är Alla Hjärtans Dag och vi tänkte prata om kärlek och nörderi.
Måste ens partner vara nörd för att det ska funka? Vad kan man hitta på för nördiga saker ihop den 14 februari? Vad är det mest romantiska nörderiet Du varit med om? Diskussion och massor av lyssnarhistorier utlovas!

I Speldelen recenserar Bengtsson det uppskjutna Scribblenauts Unlimited till Wii U och Hedlund har ett halvtaskigt ligg med Dead Space 3.

I Comicsdelen kommer både Kjellin och Bengtsson äntligen med sina reaktioner på sina bytlånade serier Strangers In Paradise och Y: The Last Man.

I Filmdelen pratar Dupo och Kjellin om Morgan Spurlocks Comic-con Episode IV: A Fan’s New Hope.

Och i TV-seriedelen pratar Tove och Mats sig varma om Buffy och Kjellin och Dupo undrar vad fan det tittat på efter att ha sett piloten till Zero Hour.


Dessutom får du apptips och underhållande idioti och där har du EP14 sammanfattad!

HÄR kan du lyssna på avsnittet via I LIKE RADIO.

HÄR kan du ladda ner det som mp3.

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes

5 thoughts on “EP14 – Den med Alla hjärtans-nörderi, Dead Space 3, Buffy, Scibblenauts Unlimited, Strangers In Paradise och städerskan.”

 1. Appen som ni ska använda till podcasts är downcast. Den är perfekt. Finns på appstore (så klart).

 2. Har ej Facebook så slänger in lite apptips här istället.

  Hero Academy, spelet som har spelats överlägset mest på min telefon. Ett strategispel där man har var sitt lag, och målet är att antingen slå ut motståndarens pjäser alt förstöra dennes kristaller. Spelas uteslutande mot andra spelare. Är gratis till en början, men vill man ha fler lag (dvärgar, orker, alver etc) får man betala.

  Plague Inc, ett spel som går ut på att skapa ett virus och ha ihjäl hela världen. Trots lätt cyniskt mål så är det extremt roligt att balansera sätt att smitta hela världen med viruset samtidigt som man försöker dölja symptomen så att människorna inte börjar arbeta på ett motgift för tidigt.

  Punch quest, en runner som går ut på att spöa skiten ur allt i ens väg.

  God of blades, även en slags runner men förutom enkel men intressant mekanik så är det stämningen som gör spelet. Måste spelas.

  RAD soldiers, ett strategispel som har väldig potential, men har inte hunnit ge det så mycket tid.

  Andra spel som inte behöver någon större presentation men som jag tycker funkar bra mobilt är gta chinatown wars och bastion.

  (Och även några freemium som är rätt schysta: Pixel people, Happy street och beastie bay(från kairo soft))

 3. Hejsan! Ville bara dubbelkolla en sak. Tove nämner Clash of heroes på iPhone som en gammal pc spel för 10 år sedan men jag vet att det spelet var en Nintendo Ds titel som kom ut 2009-10 och som jag trodde var unik då eller kan den ha varit en variant av det nämnda pcspelet?
  Tack för en suverän pod.
  Henrik

 4. Förstår precis lyssnar-mailet om att bli förälder och vad det innebär med ens tid för sina intressen. Har plöjt igenom en hel del spel till iOS och här kommer en liten lista som är bra blandad. Hoppas att det kan komma till användning 🙂

  Hero academy
  Hunters
  Soosiz
  Swordigo
  Monster mouth
  Hector: Badge of Carnage Ep 1&2
  Pizzaboy
  Hoggy
  Fruit Ninja
  Veggie Samurai
  Super Mega Worm
  Zombie Gunship
  Zombie Highway
  Grand Prix story
  Game Dev Story
  Mega Mall Story
  Machinarium
  City of Secrets
  Drawrace 2
  Anomaly Warzone Earth
  Sprinkle
  Bumpy Road
  Kosmo Spin
  Space Miner
  Monkey Island SE
  Monkey Island 2 SE
  Super brothers: Sword & Sworcery
  Mirrors Edge
  Super Mega Worm
  Rage HD
  Contre Jour
  112
  Jetpack Joyride
  Flick Soccer
  Another World
  Waking Mars
  Max Payne
  Gesundheit
  Galcon

Comments are closed.