INFÖR EP16: Vi villa ha dina reaktioner på annonseringen av Playstation 4!

playstation4_lansering1
Vilken vecka! Sen vi hördes sist har vi både fått avnjuta (?) en presskonferens från Sony och världens största filmgala. Nördfest, med andra ord.

Imorgon spelar vi in EP16 och nu när dammet har lagt sig vill vi såklart ha dina reaktioner på Playstation 4 och Sonys presentation av den!

Behöver du läsa på lite om vad maskinen innehåller så har du en bra beskrivning här.

Men vilka är dina tankar om Playstation 4?
Vad är du sugen på?
Vad älskade du?
Vad hatade du?
Vad betyder detta för annonseringen av nästa Xbox?

Tell us!

19 thoughts on “INFÖR EP16: Vi villa ha dina reaktioner på annonseringen av Playstation 4!”

 1. Jag är bara allmänt pep på hela PS4, ser fram emot att se vad det kommer göra med kontrollen och vad de kommer att ge oss mer för funktioner till det. Man kan inte annat än att hoppas på det bästa 😉
  Älskar att se att detta kommer i år, var rädd att man skulle få vänta ännu längre till det.
  Hatar att det inte verkar vara bakåt kompatibelt, men det är nåt man kan leva med, om man har nån tidigare enhet tycker jag iaf.
  Jag hoppas att Microsoft tar till sig allt av presentationen av Wii U och PS4 nu och sen kommer ut med nåt ännu bättre, fast det kanske är en dröm som är för bra för att vara sann. 😉

 2. hej det här är oliver bensryd från boden. jag vill bara säga att jag
  inte är så värst pep på ps4 mest därför att jag är en 360 fanboy.
  jag
  vill också bara säga tack igen till Hedlund för all hjälp du gav mig.
  ps. vad behöver jag för att kunna spela in en lets play av till exempel
  rome total war?

 3. Jag har aldrig varit mycket för Playstation, eller känt mig bekväm med kontrollen. Bara stått vid sidan av och stundtals gånger beundrat spelen som kommit ut på de diverse konsolerna, och undrat om inte de där kan hitta hem på en plattform ja kan få spela på. I dagsläget föredrar jag således 360 om där ska konsolas ö.h.t. Det sagt så blev jag bra sugen på PS4 efter vad som sagts hittills. Jag kan uppskatta att det ännu inte uttalats några ‘hit or miss’-försök från Sonys sida, utan den evolution med en del moderna lösningar för att underlätta anledningen till att man har lådan i första taget. Om inte Microsoft 1-up:ar Sony i april kan det mycket väl hända att jag i år byter ut den vita dammsugaren till en smörgåsgrill 4.0. Förutsatt att deras nya handkontroll kan ligga i handen utan att vålla till reumatism förstås.

 4. Vi vet varken hur PS4an ser ut eller vad den kostar än men jag är positivt överaskad av maskinen så här långt.
  Jag är glad att dom bytt till en mer PC-liknande arkitektur trots att det hindrar mig från att spela mina PS3 spel i maskinen.
  Det går ju även rykten om att man ska kunna spela äldre spel i någon slags molntjänst, så jag hoppas jag kan registrera mina PS3 spel och spela dom den vägen, helst utan att behöva köpa om dom.

  “Share-funktionen” gillar jag, att man kan gå tillbaka 15minuter och “fånga” ett roligt klipp i efterhand är guld värt.
  Samt att jag kan titta på när vänner eller andra spelar spel jag inte ens äger.
  Sen kanske det inte är den mest efterfrågade funktionen men jag tror många kommer ändra uppfattning om den när dom väl börjar använda den.

  Jag gillar att dom designade om kontrollen, den ser bekvämare ut men den vart rätt ful på köpet, den tappade sitt ikoniska utseende.
  Nu ser den mest ut som vilken annan tredjeparts gamepad som helst.
  Jag vet inte hur man ska kunna röra touchskärmen på ett bekvämt sätt medans man spelar och hoppas det inte blir en bortglömd gimmick som SixAxis, det känns lite som dom klämde in den bara för att dom redan hade teknologin i Vitan men dom får gärna motbevisa mig.

  Hårdvarumässigt är den varken en besvikelse eller något överdådigt. Vi kommer inte se ett enormt grafikskutt likt det från PS2 till PS3 men det finns gott om kraft i maskinen för att stå sig den närmaste framtiden och jag tvivlar inte på att vi kommer se väldigt vackra spel med massa lens flares och god rays.
  Jag är lite rädd att den är för mycket nutida och inte förberred för framtiden.
  Den kommer troligen utsättas för en 7års period likt PS3ans och troligen längre och tekniken går fort frammåt.
  Men det blir ett senare problem, nu är jag är mest nyfiken på att se vad Microsoft har i görningen och hur dom ska “kontra” PS4an.
  E3 kommer bli jävligt intressant i år!

 5. Jag fick det jag ville av konferensen. Först och främst det faktum att vi faktiskt fick veta att PS4 är äkta, det var egentligen det som krävdes för mig. Sen fick vi se bra spel, och massa härliga funktioner. Specsen visar också att Sony faktiskt lyssnar på utvecklarna, och skapar en konsol som troligtvis inte kommer få sämre versioner av multiplatformsspel som med PS3.

 6. Ser skojigt ut, 8GB minne verkar biffigt och Watch Dogs såg rent ut sagt härligt ut. Tror dock att jag håller kvar i min PS3 ett tag till och uppgraderar min PC istället. Jag ska spela Watch Dogs på högsta, mark my words.

  Jag var ju lagom glad på allt socialt tjafs och det lät som om att PS4 skulle känna till vad man skulle köpa innan man gjorde det… Det är ju lite ögonbrynehöjande. Vet inte om jag tolkade rätt men det lät lite så.
  Kontrollern tycker jag ser helt okej ut, DualShocken har ju inte förändrats på typ 10 år men egentligen, om något inte är trasigt ska man inte ändra på det.

  Ska bli intressant att se vad Microsofts maskin ser ut som. Verkar dock som om Microsoft är mer inne på att göra en multimediamaskin, varav Sony verkligen har satt utropstecken på spelsidan. Saker som om att man kan streama och dela med sig bilder direkt från spelet och allt sånt där. Känns verkligen mer som en spelmaskin än något annat för mig.

 7. – Jag tycker PS4 ser ut att bli något riktigt intressant tekniskt (vilket Sony alltid är bra på), men av det de visade så var det ingenting som fick mig att vilja ha en.
  – Gillade att de äntligen fixade handkontrollen.
  – Gillade inte faktumet att de fortsätter med gamla serier (speciellt Killzone) då de utvecklarna kunde ha satsat på att göra något nytt. Och gillade inte “share” funktionen heller då den känns väldigt onödig.

  Att det är fritt fram för Microsoft att slänga till med en käftsmäll och inte teasa som Sony gjorde.

 8. jag vet bara två saker: 1, det här blir den första “hardcore”-konsolen jag köper, samt att jag vill ha i princip alla spel vi fick se.

  p.s.
  är det bara jag som tycker att karaktärerna i konferensens trailer rör sig väldigt stolpigt? jag tar som exempel soldaten som välkomnar en i killzone-trailern.

 9. Tycker det var en bra utannonsering överlag.

  Min fästmö, som aldrig spelar, klart och tydligt har sagt att hon aldrig tänker spela själv (hon kan tänka sig att titta på när jag lirar uncharted lite nu och då, men i övrigt är det kört), sneglade lite över axeln medan jag tittade. När vi kom till killen som presenterade drive club (uttalas “dråjv klåbb”?) sa hon att “han verkar verkligen älska vad han gör, hans entusiasm gör att till och med jag vill spela hans spel”
  Så… hur kan man vara annat än positiv när ett announcement skapar en sån reaktion?

  I övrigt var väl det mesta ganska väntat. Sony verkar vänta på att Microsoft ska sätta sitt pris innan de sätter sitt, streaming av spel med Vitan var en trevlig funktion för den promille av befolkningen som har en sån, en del av de sociala funktionerna känns faktiskt ganska bra. (att titta på spelsessioner framför allt),
  några farhågor har jag dock, framför allt är jag lite orolig för att det blir mindre nyskapande den här generationen än tidigare. Det mesta vi såg i spelväg var ganska menlöst. ett gäng uppföljare och watch_dogs… Knack såg i och för sig bra ut, och skulle kunna bli en bra maskot för konsolen. Naughty Dog lyste också med sin frånvaro under presentationen.

  Mark Cerny skapare ser för övrigt ut som Crash Bandicoot

 10. Jag blev positivt överraskad av PlayStation 4. Även om det känns lite klent med ett grafikkort ur budget-segmentet och delat arbetsminne så tror jag att det är nödvändigt för att kunna erbjuda ett konkurrenskraftigt pris. Jag blev även smått euforisk över att Sony valde att behålla kontrollens analogspakar i rätt position.

  Största besvikelser? De statiska miljöerna i Killzone 4 (inte ens skotthål från spelets vapen). Att Media Molecule slänger bort sin talang på Move, samt den största besvikelsen av de alla: När Nate Fox talade om bevakningssamhället och började närma sig någon form av originell idé á la Mirror’s Edge…för att kasta bort allt på någon sekund genom meningen “Tänk om en handfull individer fick superkrafter!”.

  Jag ser hur som helst fram emot PS4 enormt mycket. Sony levererade en fokuserad konferens och lämnade precis lagom mycket överraskningar till E3.

 11. Jag tycker personligen det är för tidigt att vara allt för pepp. Hörde (kan ha missat?)dock inget om BD spelare vilket jag tycker är tråkigt då man samlat på sig lite film å serier eftersom PS3an hade det. Vi lär nog få bra mycket mer fett på benen efter E3 i sommar, å då lär det nog smälla bra mycket högre med fler spel osv osv..
  Göt att de fixat till kontrollen och jag älskar shareknappen!! Fast jag lär nog inte använda den så mycket själv. Grejen är, om de inte skulle ta nästa generation ännu mer in i communitys som facebook och youtube så hade nog folk undrat varför. Många vill nog kunna spela in allt de gör med kommentarer å skicka det rakt ut på Youtube. Det är väl så kidzen vill ha det, ut med antal headshots på fejjan och förnedringen av polaren youtube barre!

 12. Först vill jag säga att jag har gått igenom en väldigt stressig period under dom senaste månaderna när jag har hållit på att ta körkort, kan nu gladeligen säga att jag har fått det :D. Men under den tiden så har era avsnitt verkligen hjälp mig att bli på bra humör igen TACK! <3 Nu till PS4: Jag e pepp! Ser fram emot att få nya IP:n och se vad alla studios och distributörer kommer göra med sina tidigare spelserier, alltså om dom kommer fortsätta med siffror eller börja om på nytt helt eller forsätta tidigare serier men med nya undertitlar så som Killzone: Shadowfall eller Infamous: Second Son. Skulle jättegärna höra eran åsikt om det här också. puss kram axel!

 13. Trots att PS3an har några riktigt bra spel på gång i år, så är det dags för nya konsoler. Så jag är så redo man kan bli på PS4an. Grafikmässigt så kommer det nog se ut som dagens PC-spel på MAX-inställningar. Så grafikklivet kommer inte bli så stort som t.ex: PS2-PS3. Men med ny hårdvara kanske vi slipper långa laddningstider, hackig frame-rate och spelen kommer kunna vara mer detaljerade som i Killzone Shadow Fall demot vi såg, så kan man se bladen från träden falla ned och ligga kvar på marken. Såna små detaljer kommer det bli mer av, Och om det stämmer att PS4an kommer ha 8GB DDR5 RAM så är det en ordentlig best till maskin.

 14. Hoppas på att spelen blir mer dynamiska gällande interaktioner med miljö och npc:er i nästa generation, vill bli av med alla cutscenes för uppdrag och dylikt.

  Konstigaste med presentationen var nog när Blizzard kom, förhoppningen om “the next big thing” kom och gick snabbt, ett något år gammalt spel ska släppas igen, jahapp, vilket antiklimax.

  Gällande nextbox så tror jag att den i princip blir likadan som PS4, ända skillnaden lär väll vara att den har några få andra spel och gröna menyer.

  Det mest intressanta med PS4 nu är dock varför folk verkar vara så upprörda för att de inte fick se en svat låda.

Comments are closed.