EP16 – Den om Oscarsgalan, Hensel & Gretel: Witch Hunters, Cloud Atlas, Alex Ross, PS4-reaktionerna och VengaNerds

20130228-094546.jpg

Välkommen till en ny episod av nördkväm och recensioner! Den här veckan är smockfull med film, spel comicstecknare och radioteater (?).

Framför allt så gästas vi återigen av cineasten Niklas “Lill-Lövet” Berglöf som  i Filmdelen hjälper oss att sammanfatta Oscarsgalan! Bengtsson ska prata Cloud Atlas och Christian och Jonas recenserar Hans och Gretas häxjakt. Prepare yourself.
hansel_and_gretel_witch_hunters_2013_movie-wide

I Speldelen tar vi upp våra och flera lyssnares reaktioner på annonseringen av Playstation 4 och du fpr även en recension av indiespelet The Bridge.

I Comicsdelen får Kjellin reager på nya dräkten i kommande The Amazing Spiderman 2 och berätta om en tecknare som verkligen är värd att kika på, Alex Ross.

Och i TV-seriedelen kommer vi prata om radio Cumberbatch. Ja, det låter som ett mind fuck, men det är så vackert att du kommer att smälla av.

Allt detta blandar vi med din och vår passion, vår idioti och lite allvar. Med betoning på lite, denna vecka.

Trevlig lyssning!

HÄR kan du lyssna på avsnittet via I LIKE RADIO.

HÄR kan du ladda ner det som mp3.

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes

12 thoughts on “EP16 – Den om Oscarsgalan, Hensel & Gretel: Witch Hunters, Cloud Atlas, Alex Ross, PS4-reaktionerna och VengaNerds”

 1. Hej alla nördar. Skulle vilja gnälla lite. För det är ju alltid roligt!
  Christian, du verkar ju verkligen HATA när folk särskriver eller skriver fel. Men jag fullkomligt HATAR hur du och många andra uttalar Seth McFarlane’s namn. Du (Christian) och många andra säger ”McFarlejn”. Men han uttalar själv sitt namn ”McFarlen”. Men det stavas McFarlane.

  http://www.youtube.com/watch?v=pGyMsGiL_y4
  Där ser nu hur HAN säger.
  Va bara tvungen att få gnälla på någon som ofta gnälla lite eftersom det skär sig lika mycket i mina öron när du säger McFarlejn, som det gör för dig när någon särskriver.
  Peace out! 😀

 2. Hallå nördar.

  Sitter här på kvällskvisten, tar mig en god öl och lyssnar på det senaste avsnittet av er underbara pod och håller på och smäller av när ni tar upp Neverwhere. Detta är den bok av Neil Gaiman som jag nog håller allra högst, den är så bra. Älskar stämningen, karaktärerna och tanken på att det finns en alternativ värld så nära vår egen men ändå så avskild från oss. När jag åker tunnelbana i Stockholm brukar jag ibland fantisera om att det finns en liknande värld här. Tycker också om att den är lite rå och att världen känns lite skitig, vilket inte är så vanligt i de flesta fantasyböcker. Jag rekommenderar verkligen alla att läsa boken men håll er undan för tv-serien, för den är som ni säger skit. Jag gjorde nämligen också misstaget att försöka se tv-serien men det gav jag upp väldigt snabbt, som tur var så var det efter att jag läst boken, för hade det varit tvärtom så är jag rädd för att jag hade blivit avskräckt från att upptäcka denna pärla.

  PS. Tycker också att det vore en väldigt bra idé om ni skulle börja ta upp böcker i poden (exempelvis fantasy och scifi) men jag förstår ju ifall det skulle bli för mycket, er pod är ju redan mastig så som det är. 🙂

  Keep up the good work! 🙂

 3. Awesome att ni tar upp tecknare! Plockade upp Rough Justice, en sketchbook med DC-bilder av just Alex Ross, för ett tag sen =) otroligt bra! För folk som är intresserade av art kan jag rekommendera podcasten Sidebar Nation (http://www.sidebarnation.com). Tre amerikanska comicsnördar bjuder in olika illustratörer, serietecknare, conceptare, etc. För att nämna några gäster så har dem bl a snackat med Drew Struzan(mest känd för sina målade filmaffischer), Adam Hughes(bl a serieomslagsartist som är grym på att rita snygga brudar xD gjort omslag för Wonder Woman och Cat Woman m fl) och Tony Harris(Serietecknare vars bittra facebook-rant man kan läsa i denhär artikeln om Fake Geek Girl memet: http://www.buzzfeed.com/hnigatu/why-the-fake-geek-girl-meme-needs-to-die … ). Har för mig att intervjun med Jason Palmer också var hjärtvärmande, då han berättar om hur han som ung tog kontakt med Drew Struzan och fick komma hem till honom och få konstruktiv kritik på sina bilder, om jag inte missminner mig helt :’) Anyways, jättebra podcast om man vill få lite insyn i hur de jobbar och så.

  Deras roundtable discussioner där det bara är dem tre podledarna som sitter och snackar är också kul =D älskar deras hjärtliga skratt, lite lika er på det sättet, haha. 😉 <3 Hoppas på mer tecknarsnack i framtiden! =)

 4. Apropå svenska filmtitlar där en kanske borde tänkt ett varv till så tänker jag givetvis på Them som blev Spindlarna. Men ännu bättre exempel är ju en rulle som heter typ Mannen med ishackan (eller nåt liknande) och hela filmen bygger upp till slutscenen med denna skrämmande man med sitt mystiska mordvapen men i Sverige behöver vi inte se filmen för titeln säger allt. Fail.

 5. Kom igen, jag lovar om jag var 12-14 år så skulle jag säkert ha slukat Hans & Greta med hull och hår. Att hata filmen är en sak men inte på dom som tycker om filmen.

 6. En trogen lyssnar på Radiogamer här, men vill komma med lite konstruktiv kritik. Jag hade önskat att ni antingen ger ut avsnitten varannan vecka eller att ni drar ner avsnittslängden ner till 1,5 h åtminstone. Det är för långt tycker jag. Sen är jag kanske ingen fan av comicsdelen men respekterar de som gör och gratulerar dom till ett välgjort innehåll i denna genren.

  Ha re
  /A

 7. En trogen lyssnar av Radiogamer här, men vill komma med lite konstruktiv kritik. Jag hade önskat att ni antingen ger ut avsnitten varannan vecka eller att ni drar ner avsnittslängden ner till 1,5 h åtminstone. Det är för långt tycker jag. Sen är jag kanske ingen fan av comicsdelen men respekterar de som gör och gratulerar dom till ett välgjort innehåll i denna genren.

  Ha re
  /A

 8. Jag gillar podcasten som fan, men nu måste jag gnälla lite.
  Jag har jättesvårt att lyssna när Tove ska redogöra för en film eller ett spel. Hon stakar sig konstant, avbryter sig själv mitt i meningar och börjar på en ny och använder sig av otaliga “ehhhhhhh”. Jag försökte räkna alla “ehhhh” i redogörelsen för Cloud Atlas men gav upp efter ett tag. Se det som konstruktiv kritik.

Comments are closed.