Inför EP22: Gital Al-Ebeyawi och GAMEX (UPPDATERAT PGA SJUKDOM)

Gital Al-Ebeyawi

På onsdag gästas vi av Gital Al-Ebeyawi. Gital är den som är kapten på båten som kallas GAMEX. Gital blev ju sjuk inför EP21, så hon kommer till EP22 istället.
Vi ska ta reda på vem hon är, hur hon hamnade i förarsätet på det som blivit den största spelmässan vi har i Sverige och luska i hur det går till att arrangera denna numera årliga nördfest.

Vi vill dessutom ge Gital våra egna och DINA tips om hur vi tillsammans kan göra GAMEX till en ännu bättre nördhörna!

Så ställ dina frågor, berätta vad du tycker är bra med GAMEX och berätta vad du vill att man gör bättre! Kom med tips, tankar och åsikter och var kreativ ihop med oss! Nu har vi verkligen chansen att påverka!

Kör hårt!

17 thoughts on “Inför EP22: Gital Al-Ebeyawi och GAMEX (UPPDATERAT PGA SJUKDOM)”

 1. Ja, om man kan få en repris från öppningsavsnittet av NÖRDIGT (Där D-moll partiet börjar) så har vi ju en del som jag vill få fram. Bättre utnyttjande av plats och smartare design av utställare (En igloo som man måste huka under för att komma in är inte smart). Men misstolka mig inte, min upplevelse på Gamex 2012 var inte så dålig som den framstod, jag hade trevligt där trots att det inte var lika bra som 2010/2011, men bra var det. Ta det som något positivt: En lärdom inför framtida Gamex’s.

  Det som jag är riktigt nöjd med är själva atmosfären med Gamex. Spelen ligger i fokus, det är allmänt trevligt (Man vill inte åka hem) och det finns alltid mycket att utforska. Annars hade jag inte upptäckt NÖRDIGT och Jonas Berglund skulle inte ha legat på bordet och nästan tokgarvat sig till döds 😀

  Något extra kan ju vara att ha lite fler tävlingar av något slag, definitivt tävlingar inom e-sportsspel (D.v.s. Starcraft 2, Counter-Strike, League of Legends, etc). Jag som e-sportsnörd skulle uppskatta detta väldigt mycket 😀

  Sen har jag några frågor: Hur kom du på idén att göra detta? Hur gick det till att skapa detta och hur pass nöjd är du med resultatet?

  Jag som enskild person älskar fortfarande att Gamex blev Gamex, annars skulle jag inte ha något att se fram emot dessa tråkiga novembrar 😀

 2. Hej Gital och Nördigt gänget!
  Jag har varit på Gamex 2010 och 2011 (Kommer ihåg RadioGamer-live avsnittet 2011 väldigt bra även idag). Kunde inte komma 2012 eftersom jag hade fullt upp med studier. Vill gärna komma 2013 om skolschemat tillåter

  Jag tycker att Gamex överlag har varit riktigt riktigt bra och det som Gamex kan kontrollera över har ni lyckats med riktigt bra. Jag ger er inte en säl, ni får två (en för varje år jag varit där)

  Sen så kommer det mesta av mina åsikter om Gamex ner till vad jag tyckte om individuella utställare och vad de lyckades eller inte lyckades med att göra (och ni kan omöjligen styra över allt där). Jag tar några personliga exempel från 2011.

  Ett bra exempel är Högskolan på Gotland, som hade tagit med sig personal och studenter som mer än gärna svarade på de frågar som man kunde tänkas ha. Det var en av anledningarna till att jag valde att studera Speldesign och programmering på just Högskolan på Gotland.

  Ett mindre bra exempel är när jag skulle prova på PS Vitan, där den som fanns i båset när jag spelade visste ungefär lika lite som jag gjorde, vilket gjorde att jag knappt fick någon speltid där. Dock vill jag vara väldig tydlig med att jag säger att det inte nödvändigtvist var hans fel.

  Men på det stora hela tycker jag att utställarna har gjort ett bra jobb.

  När det gäller vad jag skulle vilja ser mer utav så kommer det bli väldigt mycket tycke- och smakfråga nu, men personligen så skulle jag vilja se mer e-sport med större namn på Gamex (Och framförallt inom DotA2, Counter-Strike, Street Fighter och Starcraft, dock är det som sagt en tycke- och smakfråga). Och sen så kommer det också handla om vad enskilda utställare är beredda att göra, t ex så vill jag inte att någon “gör en Nintendo på Gamex 2010” igen (Dvs tar inte med något intressant när man har utannonserat nya saker).

  Ännu en gång, Gamex är fantastiskt och jag har haft riktigt roligt när jag varit där. Ni förtjänar två sälar av mig.

  Och till Nördigt gänget, tack för en grym show

 3. hej nördigt jag skulle behöva hjälp med en sak jag viste vart jag skulle skriva så jag skriver det här.jag är 12 år och ska fylla 13 på söndag och som present ska jag få en ny pc.men jag vet inte vad en bra gaming pc behöver så jag frågar er vad behöver en bra pc och finns det några bra spel som ni kan tipsa om. och skulle medans passa på att gratta tove för årets bästa spelskribent.Tack för denna grymma podcast,jag lyssnar på er då jag spelar då jag inte har något att göra och då jag ska sova.

 4. Tror min kommentar försvann så jag skriver en ny i punktform.

  Bra saker:
  -Många olika företag fångar brett spektrum av gamers.
  -Bra föreläsningar
  -Älskar stars on Stage
  -Grym atmosfär

  Önskelista:
  -Sätt de stora företagen i utkanten av mässan för att undvika flaskhalsar
  -Mer saker att göra förutom att testspela spel. (konserter, workshops, tävlingar, pärlplattor)
  -Bättre på att informera om aktuella händelser. Då menar jag inte i mässhallen eller i stars on stage utan de andra salarna (salen där radiogamer spelade in särskilt, missade en bunt intressanta saker där förra året).

  Tack för mig, och tack för en grym pod!

 5. Just det, en till bra sak är att Gamex även ger plats åt indiespelen och att spelhögskolorna får ta plats. Hittat många intressanta spel där!

 6. Jag vill gärna se mer hårdvara kopplat till spelande. Kansle någon ny grym speltv/projektor, nya konsoler. Helst av allt vill jag se oculus rift. Finns den på gamex kan jag åka dit enbart för den 🙂

 7. Tjena nördigt.

  I episod 21 pratade ni om att spela tillsammans med oss lyssnare, det första jag kom att tänka på var Battlefield 3. En nördigtserver. För 32 eller 64 spelare och kanske ett lösenord så att bara vi nördar som lyssnar på poden kan komma in. Skulle vara trevligt att på så vis kunna prata med flera av lyssnarna då man någon flitig lyssnare kan starta en teamspeak alternativt mumbleserver så man kan tjata lite medans man spelar.

  Tack för en underbar podcast.

 8. Hej Nördigt-gänget! Nu när Gital kommer till er så tänkte jag säga lite vad jag tycker och tänker om föregående och framtida Gamex. Jag har varit på både 2011 och 2012 års Gamex och båda har sina svagheter och styrkor.

  Till att börja med 2011 så var mässgolvet fullspäckat med godsaker överallt. Allt från småbutiker till stora show-golven som EA och Blizzard.
  Att skolorna ställde ut också var superbra, då man i framtiden vill försöka komma in på någon av dem.
  På mässgolvet så var allt over the top förutom Nintendo. Det var bara gamla titlar dem visade, något dem fixade till 2012 års Gamex med att visa Wii U och Nintendo 3DS.
  En stor miss jag tyckte ni gjorde 2012 var att byta ut Webhallen mot Elgiganten.
  Varför ta dit en elektronik-kejda som säljer TV, vitvaror och dylikt? Visst dem hade ett stort utbud med spel och tillbehör, men jag tycker Webhallen hade en mycket bättre butik.
  Stars of Stage 2011 var okej, men kunde förbättras och det gjorde ni verkligen till 2012 med BioWare, cosplay-tävligen m.m.
  En grej jag blev dock väldigt besviken på förra året var alla tomma ytor längs väggarna.
  Varför blev det så?
  Det kändes som att 2012 års Gamex var betydligt mindre på mässgolvet än 2011.
  Man saknade indie-utvecklare, som det fanns ett antal 2011.
  Något som tog alldeles för mycket plats var en stor traktor och lastbil, även om dem var coola, för att visa upp Farming Simulator 2013 och Euro Truck Simulator 2, 2 extremt beroendeframkallande spel. Jävla Hedlund 😉
  E-sportstävlingarna fanns det några av och det var roligt att stå och titta på dem.

  Så min åsikt är att försök få dit mer saker på mässgolvet, kanske få fler utvecklare att prata om kommande spel på Stars on Stage och få tillbaka Webhallen(!!!!!) istället för Elgiganten. 🙂

  Tack för en grym podcast!
  Som vanligt så rockar Berglöf fett!
  /Kim

 9. Jag har aldrig varit på Gamex. Tyvärr får man väl säga. Men jag har ändå en liten feedback, eller kanske snarare en tanke. Det är möjligt att jag är ensam om den så dom som vill får ju rätta mig om jag har fel…

  Jag har fått intrycket av att Gamex varit en spelmässa som mest har riktat sig mot yngre spelare. Alltså typ Youtube generationen 7-15 år. Jag menar inget negativt med detta, men jag som råkar vara en smula äldre (iaf åldersmässigt) har inte känt att Gamex har så mycket att erbjuda mig.

  Jag kan mycket väl vara ute cyklar. Det är en känsla, som mest är baserad på den reklam jag stött på för mässan.

  Så… Vad tänker mina medmänniskor om detta?

 10. Hej Nördigt om det är något jag saknar på Gamex så är det föreläsingar ifrån spelföretagen. Det är intresant få veta hur procesen gick till när dom skappade spelet och så borde det vara mer Q&A. Tack för en grym podcast!

 11. Hej.

  Jag har vari på alla Gamex hittills och det blir bara bättre för varje år som går. Senaste gången hade jag med mig grabben också och han hade riktigt kul.

  Mycket var positivt men det jag irriterat mig på är att många av köerna varit onödigt långa. Jag tror att det enkelt skulle enkelt kunna lösas med ansvariga som kollar att det inte spelas för länge på varje station när det är många som väntar.

  Skulle också gärna ha ännu mer utställare men framför allt mer föreläsningar. Scenen borde inte behöva vara tom knappt alls och eftersom alla inte har råd att gå flera dagar i rad så borde en del av föredragen kunna köras i repris. Det är ju otroligt trist för dem som går på Torsdagen när allt det roliga är inplanerat på Lördagen.

  E-Sport är ju intressant men skulle gärna se workshops där man får träffa inbjudna proffs-spelare som kan ge lite tips på vad man gör för noob-fel i diverse multiplayerspel som MW, BF m.m.

  // Magnus

Comments are closed.