INFÖR EP27: Sommar, semester, lov och skämshögar.

SKÄMSHÖG!Sommaren närmar sig med stormsteg och snart sitter du där med en handfull veckor utan  jobbmåsten. Då gäller det att fördela tiden mellan familjen, vännerna, vuxenpoängen och nörderierna som hjärtat vill åt.

Dessutom går vi mot slutet av en konsolgeneration vilket resulterar i att spelsläppen inte direkt duggar aptätt. Detta medför ju helt sonika att det finns en del tid att ägna åt den där lilla nördklumpen i magen. Den där ketchupfläcken på ditt annars prydliga nördcertifikat. Den där dammiga lilla hörnan som du inte städar eftersom du vet vad dina ögon kommer att utsättas för när du tittar dit:

Skämshögen – The Pile Of Shame!

Vad ligger där? Spel, comics, filmer, tv-serier? Vilken ska du ta tag i först? Vilken skäms du så hårt för att du inte gnagt på att det gör ont i visdomständerna? Vilka är titlarna som du bara MÅSTE ta dig igenom denna sommar för att inte riskera att världen imploderar?

Vi har (på ren svenska) en jävla massa saker i högen.

Men DU får börja att berätta om din hög …

17 thoughts on “INFÖR EP27: Sommar, semester, lov och skämshögar.”

 1. Har bestämt att jag MÅSTE ta tag och se The Sopranos i sommar, är nästan säker att jag kommer gilla den men har inte tagit mig tid att se den ännu !

  Reply
 2. Hmmm.. Jag har ju en annorlunda smak när det gäller kultur så har varit otroligt dålig på att spela sådana spel “som man ska ha spelat”. Jag har tro det eller ej missat Uncharted 1-3 helt och även Mass Effect 1-3. Lite skamset är det att berätta detta. Sedan så borde man läsa vidare på Walking Dead =/

  Reply
 3. Min hög är extremt stor och har många tunga titlar i, men här kommer min “lilla” lista.
  FarCry 3, Tomb Raider, StarCraft 2 Heart of the Swarm, levela min Sith i Star Wars the old republic till lvl 55, Ragnarok Online 2, XCOM: Enemy Unknown, Sniper Elite V2 och Bioshock Infinite är bara några jag kommer på just nu, men det finns säkert ett antal titlar till.
  Inte nog med det så släpps det massa bra titlar i sommar också.
  Wargame: AirLand Battle, Sanctum 2, Call of Juarez Gunslinger, Remember Me, Company of Heroes 2, Civ 5: Brave New World.
  Och sen blir det en MASSA lastbilskörning i Euro Truck Simulator 2 också.
  Sen måste jag komma ikapp i Doctor Who 😀
  Efter allt snack från Tove om Doctor Who så var jag tvungen att kolla vad det var för speciellt med serien. Jag var såld efter 2 avsnitt. 😀 Tack som fan Tove!!!!!

  Tack för en extremt bra podcast!

  Reply
 4. Jag gör det enkelt för mig själv. Jag måste börja spela de spel som jag har köpt på Steam. Finns en hel del som knappt är rört (bl a Magicka, Limbo, Supreme Commander/Forged Alliance, World of Goo) samt en del som jag påbörjat men inte slutfört (Bla Tomb Raider)

  Reply
 5. Har nog ett dussin spel jag skulle vilja se slutet av men jag aldrig känner för att spela.
  Frågan är om jag kommer bli lyckligare av att pressa mig igenom dom?
  Eller om det blir samma känsla som när man ätit en stor flottig pizza mest för att den var god, inte för att man var hungrig.
  Lite skam och ånger.

  Tror jag kommer bli försöka pressa lite filmer, serier och comics istället.
  Finns ett par marvel filmer jag inte sett ännu och jag borde nog ge Game of Thrones och Dr.Who en chans 🙂

  Även dags att kolla ikapp på Fringe.

  Reply
 6. När diskussionen Al Pacino rullar kommer igång på en långdragen efterfest så får man endast nicka till lite lätt och “mm” en del då Gudfadern ligger på toppen av berget. Annars så har jag nog Uncharted att ta mig igen men finns så lite tid då man är småbarns förälder 🙂

  Reply
 7. Har en del i min skämshög, men mest så är det filmer faktiskt. Ca 100 filmer som fortfarande har plasten på sig. Ett par exempel: Dredd, Moonrise kingdom, Super, Lopper, The Hobbit och Drive. Ser filmhögen som ett långtidsmål då det konstant läggs till nya titlar 🙂

  Sedan när det gäller spel så är det Lost Odyssey, Kingdoms of Amalur, Resident evil 6, Eternal sonata, Silent Hill HD collection, The Last Story, Epic Mickey, Project Zero 2 (Wii), Testament of Sherlock Holmes, Borderlands 2, Dishonored, Magica, The Witcher 2, Bastion och Amnesia: The Dark Descent.

  Den enda serietidningen som ligger i högen är den första TP:n av Saga, men som ska läsas inom kort, hoppas jag ^^”’

  Tack för en otroligt underhållande podcast!

  Reply
 8. Väl mött Nördigt
  Skaffade mig Mass Effect 3 (Förlåt lövet, vi behöver lite mass effect i denna podcasten också 😉 ) för någon månad sen och tänkte spela igenom. Men tydligen hade jag inte kvar någon av mina karaktärer från tidigare spel, detta gjorde mig förbannad så jag har inte ens börjat spela spelet. Så när skolan slutar ska jag börja spela om ME1, ME2 och till slut ME3.
  Bioshock Infinite har jag också tänkt dra en sväng i om jag har tid.
  Sen måste jag verkligen läsa fortsättningen på “A song of fire and ice”, har “A feast for crows” som ligger här och väntar.

  Tyvärr kommer jag nog inte att klara av allt detta under sommaren då det finns andra saker som lockar ut en från spelhålan.

  Tack för en underbar podcast!

  Reply
 9. Har ganska nyligen införskaffat PS3 så jag har ännu ingen stor skämshög vilket känns skönt, men jag hittade God of war 3 till en billig peng och slog till, dock har det bara legat då jag spenderat tid till Borderlands 2 ihop med bästa polaren. Sen finns ju såklart The walking dead som ni sålt in och det måste jag ju bara spela klart.. Började och testade det lite men skäms lite över att jag inte fortsatt..
  Keep gaming! 🙂
  Älskar podcasten!

  Reply
 10. Inte så mycket skäms-spel, mer skäms-tv. Dr Who, Buffy, Torchwood och Fringe – det finns en hel del att titta på i sommar. Sån tur att jag har 8 veckors (!) semester i sommar. Skäms-spel är nog bara Batman Arkham Asylum. Ja, och Uncharted-serien.

  Sidospår: Jag vill tacka er för det ni gör. Jag körde fram och tillbaka från Enköping till Uddevalla (40mil) i helgen, lyssnade på episoden med Anders Jansson för andra gången på vägen ner, fy satan vilken bra episod! Sen att den episoden räckte hela vägen till Uddevalla, det var ju bara bonus. Tack som fan för allt!

  Reply
 11. Har en hel del på min lista, men överst ligger:
  Spel:
  Legend of Zelda: Skyward Sword
  Heroes of Might and Magic 6
  Filmer:
  MCU Fas 1
  Serier:
  Dr Who

  Reply
 12. Final Fantasy 13-2. The cave, Alone in the dark (kommer seriöst inte spela klart det), Rage, Assassin’s creed 3, Toy Soldiers, Deadlight, WARP, LEGO® Harry Potter, DeathSpank… slutar kolla nu, den är tillräckligt hög.

  Reply
 13. Jag behöver bara lyfta blicken – jag har en hel hylla med spel och tv-serier som jag tänkt spela/se när jag har tid. Plasten sitter fortfarande kvar på de flesta av dem… Det jag skäms mest över är nog Spec Ops: The Line, samt att jag fortfarande inte spelat sista timmarna av Mass Effect 3. Minst? Bioshock Infinite – det var ett för dåligt spel i en fantastisk förpackning, helt enkelt.

  Reply
 14. Min skämshög är väl alla spel jag köpt på Steam-reor men inte orkat en installera. Exempelvis finns Fallout 1&2, Magicka, Mirror’s Edge, Några Assassins Creed, Red Faction, Titan Quest och Torchlight 2 i högen. Kanske är dom inte tillräckligt bra för att spela dock, så dom kanske får fortsätta att mögla i mitt bibliotek. Just nu är jag på tredje fullständiga genomspelningen av hela Mass Effect-serien (nu med alla DLC!) och dom spelen är så bra att allt annat bleknar lite vid jämförelse. Jag borde spela slutet på Walking Dead och X-Com, men har svårt att få tummen ur.

  I övrigt så består min nörd-skämshög mest av plastmodeller som jag inte hunnit bygga än som uppfyller 1,5 garderob därhemma. Tack och lov för digitala serier som inte tar plats mer än på disk! Ve er för att ni fick mig att börja läsa serier igen, inte bra för utgiftskontot.

  Ketchup är en sås.

  Reply
 15. Den allra största gnagande visdomstanden i min skämshög är utan tvekan att jag slutade spela Mass Effect 2 mitt i och aldrig spelade klart det. Detta trots att jag tyckte då och fortfarande tycker att ettan är det bästa spel som någonsin gjorts, en så lång öppenmundrägling att man tillslut satt med munsår i mungipan. Men av någon anledning spelade jag aldrig klart tvåan, sålde iväg mitt xbox och tänkte bli en seriös student för ett tag.

  Det gick ju åt helvete så nu sitter man här småbitter utan tvspel och fungerade speldator men med ett enomt sug efter att få spela klart andra halvan av Mass Effect triologin. Fick spela några timmar på trean för några veckor sen men det var jävligt dumt, ungefär som en crackhead som får för sig att bara ta en spruta för gamla goda tider skull. Kommer nog sluta med att jag traskar iväg till pantbanken, pantsätter min njure så jag kan få råd att köpa en beggad konsol å spela igenom spelen under sommarens regniga dagar.

  Vill som så många andra här oxå tacka er för en sjukt underbar podcast, speciellt diskussionen för några veckor sen om hur man upptäckte att man var nörd fick mig att mysa när jag var ute å promenerade mer er som sällskap i mina hörlurar. Det där att vara en nörd utan att veta om det, att man vet att man är lite “annorlunda” mot de andra barnen men inte kan sätta ett ord på vad det egentligen är. Det fick mig att tänka på ett tidigare avsnitt där ni pratade om musik i spel.

  Min största musikupplevelse i spel måste vara låten på sista banan i Chip n Dale 1 till NES. Detta var ju på den tiden man forfarande inte kunde ladda ner musik och min skivsamling var begränsad för att utrycka det milt (bestod typ av 2 Grymlingsplattor och Beppes godnatt saga), Jag älskade verkligen den låten så mycket att jag brukade spela igenom spelet för hundrade gången bara för att komma till sista banan, hitta ett ställe där fienderna inte kunde nå en och lägga mig lyssna på låten om och om och om igen. Det är nog kanske mitt finaste spelminne från barndomen.

  Ni är bara bäst, älskar er. PUSS

  Hälsningar Pierre Dackmo
  http://www.pierredackmo.se

  Reply

Leave a Comment