EP27 – Den om The Nightjar, Monaco: What’s Yours Is Mine, Frankenweenie, Young Avengers, Agents of SHIELD och Orson Scott Cards homofobi.

20130516-100434.jpg

Oj. Den här veckan blev det långt. För en god sak.
Det beror till stor del på att vi ville att ta upp diskussionen kring Orson Scott Cards extrema homofobi och hur vi som nördkonsumenter ska ställa oss till sådant samtidigt som vi ska bejaka den konstnärliga uttrycksformen kring det vi älskar.

Efter det tar vi tag i den mysigare diskussionen om skämshögen. Tack för era bidrag! Vi blev plötsligt påminda att det finns ännu mer nördiga saker vi måste ta tag i och livet blev både glada och jobbigare i och med alla härliga saker vi missat!

I Speldelen pratar vi om Bengtssons drömspel The Nightjar, om Monaco: What’s Yours Is Mine och Berglöfs episka eskapader i Star Trek.

I Filmdelen pratar Hedlund om stop-motion, drakar och Tim Burton i bluray-utgåvan av Frankenweenie.

Comicsdelen är späckad med Vanne Dupos Twitter-konversation med Dan Slott, Kjellins tankar kring Gears-comicsen och ett mysigt tips inför semestern: Young Avengers.

Och tillslut snubblar vi in i TV-seriedelen där vi pratar om trailern för Agents Of S.H.I.E.L.D. och Almost Human.

Whoop, whopp! Där har du veckans show!

HÄR kan du lyssna på avsnittet via I LIKE RADIO.

HÄR kan du ladda ner det som mp3.

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes

6 thoughts on “EP27 – Den om The Nightjar, Monaco: What’s Yours Is Mine, Frankenweenie, Young Avengers, Agents of SHIELD och Orson Scott Cards homofobi.”

  1. Hade verkligen velat höra Nördigts take på Attack of the Titans/Shingeki no Kyojin! Läser inte manga, men Sex avsnitt in på animen(som går just nu) så kan jag säga att jag är fullständigt och totalt såld på den. Den är våldsam, väldigt snyggt animerad och karaktärerna har både djup, motivation och är inte stöpta i klassiska svartvita moraliska mallar. Tycker ni borde generellt försöka få med mer Anime/manga på programmet, var hyfsat inbiten i tonåren, och har efter ett femårsuppehåll fullständigt gått ner mig i det igen.

Comments are closed.