Inför EP28: Xbox One

Xbox OneNu är både PS4:an och Xbox One officiella! Tack till alla som var med och nördkvämade i chatten här på hemsidan!

Och nu har du chansen att dela med dig av dina tankar kring presskonferensen, maskinen och Microsoft  så vi får med DIN åsikt i EP28!

GO GO GO!

51 thoughts on “Inför EP28: Xbox One”

 1. Utseende: En korsning mellan en VHS-spelare och en desktopdator från 80-talet.

  Tv-tittande verkar vara den stora grejen med Xbox One, då är det kanske passande att den ser ut som något så antikt som en gammal video. Spel finns det tydligen bara tre, även om Remedys bidrag såg jävligt intressant ut… När kommer det?
  Och vem hade sytt fast den andra killens ärmar i kavajen?

 2. det här var nog den sämsta revealen någonsin.

  den tekniska informationen var i bästa fall ointressant och i värsta fall helt irrelevant.
  spelen lyste med sin frånvaro.
  man fick ingen uppfattning om den här boxen gör som xbox 360 inte redan gör.

  boxen var fruktansvärt ful.
  namnet var dåligt

  xboxEN kanske är en bra maskin, och det kanske kommer bra spel till den. men det enda microsoft åstadkom med detta var att stärka sonys aktiekurs…

 3. Inte speciellt imponerad eller intresserad av att köpa den vid release. Så mycket funktioner/tjänster som jag inte bryr mig om, om det ens fungerar i Sverige. 3 operativsystem lät också lite för mycket då det öppnar upp för ännu större chans för krascher och andra problem. 15 exklusiva titlar lät intressant, men som sagt, vet inte om det väger upp delen där jag kanske bara kan använda 50% av funktionerna/tjänsterna. Inget köp vid release, möjligtvis längre fram i tiden när min nuvarande SPELKONSOL ska bytas ut mot ett Entertainment System.

 4. Utseendet ser ut som om de har fräschat upp original xboxen och blandat det med en digtalbox. Att dessutom döpa den tredje konsollen till Xbox One var nog det dummaste på länge… Men jag tycker ändå att det ser ganska lovande ut och att det för min del blir en Xbox och ingen PS4!

 5. Ingen prestanda info och mycket som var inriktat för USA som vanligt.
  Att titta på tv verkar vara den stora grejen med den.
  CoD försöker komma upp i BF3-klass men lyckas inte riktigt, dessutom laggade vissa saker i trailern.

 6. Jag skulle kunna fylla ett par A4 papper med vad jag “ogillade” av det jag nyss såg men det här tweetat från @miracleofsound säger allt.
  The actual gaming console is a separate purchase and is called ‘Xbox None’

  Jag kommer troligen köpa Xbox 3 (för Xbox One är ett uselt namn) senare när dom har slimmat ner den och visat några faktiska spel.

  PS4an är förbokad och klar hos webhallen 🙂

  För att inte framtstå som en enorm bitterfitta kan jag erkänna att jag är väldigt imponerad av hur snabbt den klarade av att hoppa mellan spel, film, tv osv.

 7. XBOX – ONE more reason to buy ps4.. Nej men, ska bli intressant att kolla om dem lyckas visa riktiga “mindblowers” som han utlovade på E3. Sjukt dålig presskonfa om ett släpp av en “spelkonsoll”…..!

 8. här är en snabbrepris av mina tankar under revealen:

  OOOOOOHHHH snygg, sexig konsol

  jaha, men jag spelar ju inte sportspel.

  vem bryr sig om sportspel

  vad i helsike gör WB på scen?

  Halo-tvserie av Spielberg? jag lyssnar…

  det finns väl inte en mänska som spelar cod för singleplayerkampanjer och story?

  jaha, men jag spelar ju inte cod

  vem bryr sig om cod?

  på XBOX one kommer jag få:
  exklusivt Cod-material
  Exklusivt NFL-material och sändninar
  en Halo-serie
  Forza
  och EA:s sport spel

  Microsoft, screw you!!!

  jag började revealen imponerad och smått spelkåt, men efter 5 minuter var inget av intresse.

  consensusen ä att Microsoft tror att de satsat för mycket på spel under denna generationen, och försöker återta vardagsrummet, medans Sony tror att de satsat för mycket på media och kräks ur sig spel på PS4.

  ur nex-gen kommer jag definitvt skaffa en ps4:a, kanske en Wii U, men inte en XBOX. jag anser den likartad med Magic i jonas lilla Magic-rant under anders janssons avsnitt.

 9. Namnet Xbox One visar ju bara att de har gått tillbaks till deras första konsol genom att göra en kontroll som verkar lika otymplig och oskön som kontrollen till deras första Xbox.

 10. Jag tänkte precis samma sak angående kavaj-killen 😀

  Jag tyckte dock Xboxen var rätt stilren, men som Johan Pedersen sa längre ner så såg den mest ut som en digitalbox, den såg även ut att vara större än original PS3an.

 11. Visserligen hade de sagt att de inte skulle prata spel och det lilla vi fick se verkar bara rikta sig till som ni kallar det DUDEBROS! Sport, Halo och COD. Det vara bara trailers och cutscenes ingen riktig gameplay.

  Känner mig inte tillhöra målgruppen för konsolen. Tittar sällan på TV och jag vet inte om jag vill ha en always online och ständigt påslagen kamera i mitt hem. Tror jag väljer att bränna en kalori och byter kanal på TV med fjärrkontrollen istället för att köpa en röststyrd för flera tusenlappar.

  Få se vad E3 ger.

 12. Ironiskt nog verkar den göra väldigt lite av det 360n gör.
  Med tanke på att den inte ska vara bakåtkompatibel eller tillåta att man lånar spel av en vän 🙂

  Men jag håller helt med, “360 2.0”

 13. Att släppa en konsol där tivo-funktionalitet är en stor grej 2013? .. Är det bara i Sverige som playtjänster slagit igenom eller? Folk vill väl själv bestämma när dom kollar på TV?

  Varför pausades inte filmen när han svarade på skypesamtalet?
  Varför pausades inte filmen när han bytte till spelet istället?
  Det är slött och dåligt!

 14. Det mest anmärkningsvärda var hur många buzzwords man kan klämma in under en presskonferens och hur lite man kan nämna spel på en reveal av en tv-spelskonsol. Det var väl i och för sig väntat att de skulle lägga mycket vikt på att det är en entertainmentmaskin, men jag hade önskat att veta mer om spelen (kalla mig knasboll).

  Det jag var mest intresserad av att höra om var hur de tänker runt indiespel och småföretagsutvecklare. Om de jobbar på/har utvecklat ett nytt framework nu när XNA är borta och onlinedistribution m.m. Eftersom detta inte nämndes alls utgår jag från att detta inte har haft någon hög prio hos MS. Känns lite konstigt med tanke på att XBLA antagligen har genererat en hel del deg och positiv respons.

  Att konsolen inte är bakåtkompatibel och att ett spel (en skiva) endast kan installeras på en maskin(och måste installeras för att kunna spelas) utan extraavgift är inte heller så himla sexigt.
  (källa:http://www.computerandvideogames.com/407912/microsoft-confirms-pre-owned-fee-for-xbox-one/)

  Hittills ser PS4 mer intressant ut för min del, men vem vet. Kanske kan sälja in sig hos mig med några riktigt bra exklusiva titlar, men med tanke på hur lite jag fått ut av AAA-titlar senaste 1-2 åren tvivlar jag ganska starkt på det.

 15. Det enda jag egentligen använder konsolen till är FIFA och netflix, resten har jag pcn till. Så den här presentationen borde passat mig som handen i handsken, men sablar vad opepp jag blev. Xbox Ones design var ointressant som bäst, de flesta av deras live-tjänster fungerar ändå inte i Sverige. Jag hoppas de tog den amerikanska medelklassen med storm, för det vara hela deras mål med den här presentationen.

 16. En röststyrd VHS spelare med prestanda som en vanlig modern speldator. De la egentligen inte fram nått som man hade förväntat sig vara banbrytande efter 8 år.

  Klarar de verkligen av att får ut röststyrningen till hela världen på en gång? Menar då alla språk som måste finnas. Eller måste alla sitta och prata amerikanska i ett år? Känns som att de har en för stor inriktning på Amerika överlag med konsolen.

  Hur många kommer egentligen använda de funktionerna de lagt fram, dagligen? Jag menar. Ingen kommer väl att prata med sin Xbox efter att coolhypen har lagt sig. Lite som med Siri till iPhone. För att inte snacka om att stå och veva som en galning när man ska byta till tv eller nått annat tjafs.

  Själv är jag Pc gamer. Så detta kanske är skitargument för en trogen Xbox fantast. Själv gillar jag mer att sitta och lira singleplayer då jag är oldschool lirare. Vill inte sitta och tjafsa om vem som sköt vem först osv. Vill ha en bra stund framför ett fantastiskt spel utan att alla mina vänner ska se vad jag spelar eller jag se vad dom spelar. De ska vara en sån jävla “Träffa dina vänner och ha en fantastisk upplevelse. Lev med xboxen, lev i xboxen! Du behöver inte gå utanför dörren i hela ditt liv igen! Alla dina kompisar finns i en låda brevid tv’n.”

  Jag kanske bara är bitter för framtidens gaming… Jag vet inte.

 17. repost

  Om det här är nivån man valt att lägga sig på inför den nya generation… Jag vet faktiskt inte om suget efter att bli r*vkn***ad av microsoft än en gång riktigt infunnit sig. Basket, NBA, CoD och tomt säljsnack i all ära, men ps4 ser faktiskt intressantare ut vad det lider. Kanske är det bäst att hålla sig till PC’n för att bespara sig besvikelsen.
  Gabe Newels linux-satsning, någon?

 18. där är i princip inget som européer kan använda med hulu och nfl och jag är inte intresserad av att betala 4-5 tusen kronor för att kunna byta kanal utan att använda en fjärrkontroll.

  jag vill ha en spelkonsol! så jag sägen SONY TAKE MY MONEY!!!!

 19. I slutändan kommer jag nog ha köpt båda konsollerna. Men Xbox One kändes ju klart mer som en digitalbox än spelkonsoll. Det jag gillade med Sony’s event var att de verkligen pratade om tanken bakom Playstation 4 och dess hårdvara. Varför de satte in en x86-processor i för att kräma ut mer, men också underlätta för spelutvecklarna då den liknar en PC mer. Playstation 4 känns klart hetare än Xbox One i mina ögon. Men det kommer ju handla om spelen i slutändan.

 20. Vart är spelen? på E3? varför inte nu?.

  Det här var det sämsta jag sett, det allra första intrycket är viktigast. Blow me away microsoft! Gör mig hypad, få mig att vilja gå och längta och tråna efter den nya konsolen!. Allt vi fick veta är att det call of duty kommer tillbaka, Fotboll kommer tillbaka. TV är tydligen relevant när det kommer till “Spel”konsoler. Alla som försvarar den nya Xboxen i nuläget säger att “vänta till E3″ där kommer de stora spelen”. Argumentet håller inte, Ingen vet vad som kommer på E3. Och det spelar ingen roll eftersom jag inte är hypad på den alls 🙁

  Det ända jag blev hypad på var att det kommer att komma 15 nya spel var av 8 ska vara helt nya IPn. Spel säljer konsoler inte “redan existerande features”.
  Vad kommer Xbox ones TV features erbjuda med svensk tv?.

  Spel säljer konsoler, inte TV eller fantasifotboll. Samma anledning varför jag inte köpt mig en Wii U eftersom att DET FINNS INGA SPEL!

  Tack för mig //Simon

 21. Intressant nog så verkar denna korsning mellan VHS-spelare och gammal desktopdator vara något som är hett hos industridesigners nu för den där senaste videon från Sony verkar antyda att deras ser liknande ut

 22. Otroligt svag visning av Microsoft.
  Kan man verkligen sälja en ny konsol för ca 5000:-(Gissningsvis) år 2013 på att man kan se TV på den? För det var det intrycket jag fick. Är det inte för spelen man köper en spelkonsol längre? Självklart är det schysst med extrafunktioner men endast om det förhöjer/utökar spelupplevelsen imo.

  Förutom Remedys spel så var det verkligen inget (i spelväg) som lockade.

  Den känns extra svag om man jämför den med Sonys visning som fokuserade på spel, prestanda & streaming/recording.

 23. Jag minns den gamla goda tiden när man spelade på sin xbox, ja det var tider det 🙂

 24. om presskonferensen:
  Om de inte skulle visa några spel så kunde jag ha väntat till E3
  om Xbox ett, inte första xbox utan det nya xbox ett altså one som den nu heter:
  hårdvaran låter helt ok 8 gig ram och en 500 gig HDD samt bluray. bryr mig inte riktigt om designen på lådan men kontrollen såg bra ut de ändrade inte så mycket där tror jag.
  nu blir ju frågan om jag ska hoppa skepp till playstation kanske hmmm får se efter e3 vilken konsol som har best spel till den helt enkelt

 25. Först och främst tycker jag namnet är oerhört dåligt. “Xbox One” är inget jag tycker låter bra att säga och det har verkligen inte samma klang som Xbox 360 hade. Inte för att namnet skall vara en avgörande faktor för om man ska köpa en konsol eller inte men bara en liten notis!

  Jag blev inte jätte peppad utav presskonferensen. De visade mer utav vad man kan göra med Kinect och hur de skall “förändra” TV-tittandet för alla. Detta är ju något som jag tror inte kommer att gynna oss i Sverige på något vis, då det även i nuläget inte är något bra utbud på 360n gällande appar för Norden jämnt emot staterna.

  Designen på konsolen gillade jag dock skarpt. Jag gillar att de kör den mer stilrena looken och inte med allt för abstrakta former. Kontrollen såg riktigt snygg ut! Och jag kan förstå att de inte har försökt göra en allt för stor innovation, men varför ändra på något som inte är trasigt?

  Kinect verkar vara ett standard tillbehör nu mera till konsolen. Vilket jag finner oroväckande. Dels för priset, att man skall behöva betala extra för något jag själv inte är så intresserad utav. Även att detta kanske pushar mer utvecklare till att slänga in onödiga Kinect funktioner i sina spel, bara för att de vet att alla nu äger en sådan. Detta kan ju dock även leda till mer innovation och mer intressanta grepp på hur tekniken skall användas, men det gör mig fortfarande lite orolig. En annan sak som oroar mig är bakåtkompatibiliteten, enligt en artikel på The Verge så kommer Xbox One inte vara bakåtkompatibel. http://www.theverge.com/2013/5/21/4350662/new-xbox-has-no-backwards-compatibilty
  Skulle detta vara fallet så begår Microsoft ett stort misstag. Även om jag skaffar mig en Xbox One, så kommer jag antagligen vilja återgå till mina gamla 360-spel då och då. Och jag är inget fan utav att ha flera konsoler framme. Jag skulle aldrig få för mig att släpa fram mitt gamla GameCube istället för att spela GameCube-spelen rakt i min Wii.

  Sen när det kommer till spelen… De visade helt enkelt inga spel. De visade trailers för spel. Antingen var de förrenderade eller så var det “in-engine trailers”. Helst skulle jag sett live demos spelas på scen. Titlarna de visade upp var kanske inte allt för mycket att hänga i granen. De var de uppenbara sportspelen och Call of Duty som vi egentligen fick ytterst små smakprov utav. Att Remedy kom upp på scen var lite kittlande, men de visade egentligen ingenting, utan mer konstaterade på att de jobbar på olika projekt.

  Summa summarum, så lutar det än så länge mer åt en TV-box/Mediacentra än åt en spelkonsol. Men antar att de sparar på speltitlarna till E3.

 26. Många funderingar… Hur mycket av det dem snackade om kommer fungera i Sverige. Kinect voice recognition fungerar ju inte i Sverige (iaf inte på 360n). Sport kanalerna fungerar väl inte heller (kanske om man är guld) osv osv.
  Sen är man nyfiken på om man måste stå 10 meter ifrån kinecten när man ska spela den.
  Måste man alltid vara online?
  Måste man fortfarande vara guld medlem för att använda t ex Netflix?
  Den känns lite “meh” för mig tyvärr.

 27. Rätt tråkig, men lite spännande med justerbar feedback i kontrollens bumprar. PS4-eventet var roligare, men vet i tusan om jag tyckte att det var så himla spännande ändå, ungefär allt går ju att göra på en PC i dag. Gillar mer PC än konsol överlag, tror att jag håller mig till det i fortsättningen också.

 28. Jag blev faktiskt mest positiv överraskad under konferensens gång. Jag gillar hela upplägget med att integrera allt i min xbox. Det bör sägas att jag inte hade några höga förväntningar.

  Den är större än vad jag förväntade mig vilket tog ner intrycket, men den rektangulära klossen med pianolack blandat med mattsvart och lite krom gillar jag!

  Vad gäller spel förväntade jag mig inte att få se egentligen något intressant alls med anledning av E3. Att dom sparar på krutet tills dess tycker jag är befogat. Remedys spel verkade intressant och COD Ghost såg även det intressant ut.

  Kinect då?. Den utvecklas väl åt rätt håll antar jag, bättre hårdvara som man säkert kommer kunna göra massa coola saker med i framtiden. I dagsläget är det ju kinect med lite bättre hårdvara – thats it. Den är fortfarande inte ett dugg intressant för spelupplevelsen utan snarare för att kunna röststyra exempelvis menyer.

  Jag får en känsla genom hela presskonferensen att man tar ett stort kliv från att inrikta sig mot nördiga finniga britter till en bredare publik. Spielberg är med på ett hörn medans snubben från Crash (?) är med på ett annat och skriver manus till COD Ghost. Tv-spel håller på att bli mainstream på ett helt annat sätt, regissörer och felknullade pampar inom filmbranchen ser att det finns en hel värld av möjligheter!

  Men om man ska vakna upp lite se lite realistiskt på denna presskonferens så är det väl inget sensationellt som har visats upp. Att integrera allt i en Xbox One känns vettigt och något jag verkligen skulle se mig själv använda, tyvärr behöver man väl flytta till USA för att ens se röken av dessa tv-/sporttjänster exempelvis.

  Som vanligt, vi får vänta och se vart detta tar vägen. Men jag vill varken rata eller hylla, jag vill vänta och se!

 29. Xbox One verkar vara något för de som: Gillar TV, gillar NFL, NBA, gillar att vifta med handen och är amerikan. Sjukt besviken, förväntade mig något mycket bättre ärligt talat. Och nu ryktas det även om att Microsoft sagt i en intervju att det INTE kommer gå att spela begagnade spel. Jag tror på flopp. Hej PS4!

 30. Det ser ut som att de går tillbaka i kontrollutvecklingen då den kontrollen de visade upp liknar mer controller-s kontrollen till original Xbox, fast det kanske är med vilje, att de går tillbaka lite till sitt “ursprung”.

  Men överlag så kan jag bara rycka på axlarna och inte göra något annat än att vara väldigt likgiltig än så länge. Får se om det förändras efter E3, men det känns nästan som att de förlorade lite på att visa den här korta snutten före E3 då de ändå inte visade så mycket. Tror det hade varit bättre om de hade väntat och bara visat allt på en gång på E3 så hade det blivit så mycket som varit nytt för oss som potentiella konsumenter.

 31. Till att börja med, stora frågetecken:
  Finns det en normal fjärrkontroll till konsolen? Att sitta och snacka med tv:n skulle efter ett tag göra mig galen, telefonen gick i och för sig att använda men om man är bundet till windowsphone så koster det ca 4000 spänn att kunna byta kanal, lite i värsta laget.

  Hur mycket av spel, film, etc. kommer att vara strömat? Fick ingen riktig uppfattning om hur det ligger till där, men med tanke på att MS inte kunde driva en fungerande stream utav presskonferensen så blir man bara orolig.

  Varför var det endast 1 person på hela presskonferensen som hade en kavaj som satt bra?

  Annat om XboxOne, MS och presskonferensen:

  Tycker att det förklarades ganska bra varför Sony inte visade upp sin PS4, det är helt enkelt bara en fyrkantig låda. VHS boxen eller en pizzakartong på podiet, det skulle inte spelat någon roll.

  Operativsystemet såg OK ut, går nog inte att yttra sig så mycket på den fronten då man måste få känna och klämma lite för att få någon riktig bild utav det. Men tack gode Gud att de har lagt in skype! Konsolernas teamspeak idag är ju katastrof. Om man inte är bunden till något exklusivt headset så är det bara bättre också, skönt att få slippa det där brusfiltret som Sony och MS envisas med att lägga in.

  Lite om spelen:

  Remedys nya: WTF!? En spelfilm blandat med en klart datoranimerad båt som kör in i en bro. Till och med för att vara en teaser så var det helt obegripligt, någon måste åka till Finland ock sparka han som gjorde den där trailern eller ge han en spole röd sytråd, den verkar ha tagit slut.

  EA:s del var väldigt intressant, inte för att jag är särskilt fanatisk i sport utan för att det verkligen visades att “naturliga” rörelser är något som det pushas på i den nya generationen och att det verkligen gör en stor skillnad för upplevelsen.

  Nya COD var verkligen en överraskning, verkar bli någonting nytt, om de verkligen har jobbat med karaktärer, story och miljöer så hårt som de utgav sig för så kanske det blir åtminstone bland FPS titlar en smärre revolution. Scenerna under på havsbotten och bland skyskraporna fick en att tappa hakan, återigen hur saker i miljön reagerar med dig och miljön är verkligen något som pushas, t.ex. fiskarna som simmar iväg eller lyktstolpen som smäller ner i en bil och fastnar. Visst kan allt vara scriptat men för mig själv så väcktes i alla fall p12:an i mig då jag såg trailern. Men man får nog ändå vara lite skeptisk, det är när allt ändå kommer omkring COD vi pratar om.

  Orolig över detta med exklusiva spel, vilken plattform man ska välja har nu blivit ett helvete. MS verkar satsa ganska stort på nya spelserier, Sony lika så. Själv så har jag föredragit Sonys bagage med exklusiva titlar, men man vet aldrig vad som komma skall. Velandet kan bli oändligt.

  Sista ord:

  Sony måste kontra med något på E3, MS har satsat stort och är inte bara ute efter gamers, de är ute efter ALLT! Ser nästan ut som att de har potentialen att skapa ett såpass bra nätverk mellan enheter och tjänster att Apple måste börja se upp.

 32. Såg ingenting som direkt intresserade mig förutom kanske Quantum break ( och det enbart för att det är ett nytt IP ). Och eftersom jag varken är intresserad av sport eller cod och tv-funktionerna inte kommer funka i Sverige så var det väldigt ointressant tyckte jag. Trots det så va jag inställd på att jag skulle köpa den enda fram till att jag hörde att man kommer behöva installera/rega sitt spel till konsolen. Även om det inte skulle påverka mig så mycket eftersom jag inte brukar byta in mina spel så tycker jag det är ett riktigt douchebag move som jag inte vilje stödja av ren princip. Så även fast jag innan var mer inställd på att köpa nya xbox:en eftersom jag har spelat mer på 360 än ps3:an och tycker den är skönare. Så blir det nog att köpa en PS4 den här generationen för min del.

 33. Har inget emot utseendet, tycker den passar bra in bland dom andra lådorna under tvn. Gillar att man kan styra den med röst och rörelser — det är förstås inget nytt men ser ut att vara användbart i denna version.

  Jag gillar verkligen att man kommer kunna spela in sina speläventyr. Frågan är bara hur bra kvalitén blir, processorkraft är nog inga problem men bara en hårdisk? Att spara på samma hårddisk som används av spelet man spelar kan dra ner en del har jag hört.

  Namnet är väll okej, bättre än “Xbox 720”.
  – Xbox One: allt i ett på något vis
  – Xbox Two: Dubbelt så kul, allt nu i 3D
  … Sen blir det svårt.

 34. När jag var en liten parvel så lirade jag playstation(1). Sen köpte jag Xbox och sedan xbox360.

  Av det som jag nu har sett av båda de nya konsolerna, så känner jag att PS4 är det klart bättre alternativet.
  När Sony visade sin nya maskin (även om dom inte visade själva maskinen) så var jag ändå lite imponerad.
  Tankegångarna i mitt huvud igår var något i still med ”What?!” ”Hmm….ok.” ”Inget NHL?!” osv osv..
  Många av de tjänster som MS visade upp igår är ju saker som vi troligtvis inte kommer se röken av här i Sverige.
  Så om inte MS gör bra ifrån sig på E3 så blir det min första Playstation sedan the 90’s.

  Over and out.

 35. Jag hade tyvärr inte tid att titta på presskonferansen och den enda information jag har om Xbox One är vad alla andra har kommenterat här, jag ska se om konferensen går att hitta på youtube. i vilket fall som helst har jag alltid varit en konsoll-kille och ser inte PC som ett alternativ, och jag skulle nog vilja se att jag skulle kunna fortsätta med att köpa varje xbox som kommer ut, precis som jag alltid gjort, men eftersom xbox one ändå inte är bakåtkompatibel så känns det inte lika självklart att köpa nästa generations xbox som det var förra gången. På grund av detta är chansen större att jag köper ett PS än vad den någonsin varit, dock betyder det bara att det är lika stor chans att jag köper den ena som den andra.

 36. Ja du, idag när jag satt och tittade på TV så tänkte jag ‘det måste finnas ett bättre sätt!’ Och nu, tack vare Xbox One, finns det det!

  Herrejävlar, om man inte tar med sig de stora vapnen till en reveal, DÅ SKA MAN INTE HA EN REVEAL. Vänta till E3 eller något skit!
  Det verkar ju helt klart i mina ögon att Microsoft inte alls satt gamers i fokus och gjort det här till en multimediakonsoll, som om de försöker konkurrera med TV, Google och Apple istället för Sony…
  Och det där med att man inte kan spela begagnade eller lånade spel… don’t get me started.

  Nä, jag ska uppgradera min PC istället. Men om jag hade skaffat en konsol hade det solklart varit en PS4. Xbox One är inte ens på listan av tänkbara inköp för mig.

 37. Tjena!
  Jag är ursprungligen en PS-fanboy och har aldrig ägt en Xbox men jag måste erkänna att jag är mer intresserad av Xbox One pga funktioner som multimediabox och liknande. Då kan ju allt kopplas in i den och allt blir så smidigt som det borde vara, den blir integrerad i vardagsrummet.
  Det känns inte som att Sony har presenterat tillräckligt många nya och intressanta funktioner för att jag ska vara pepp men jag kommer dock vänta till E3 innan jag bestämmer vilken jag gillar bäst.

 38. Tjena!
  Jag är ursprungligen en PS-fanboy och har aldrig ägt en Xbox men jag måste erkänna att jag är mer intresserad av Xbox One pga funktioner som multimediabox och liknande. Då kan ju allt kopplas in i den och allt blir så smidigt som det borde vara, den blir integrerad i vardagsrummet.
  Det känns inte som att Sony har presenterat tillräckligt många nya och intressanta funktioner för att jag ska vara pepp men jag kommer dock vänta till E3 innan jag bestämmer vilken jag gillar bäst eftersom att mycket kan presenteras då.

 39. I slut ändan är det spelen som avgör om en maskin säljer eller inte och i år kommer vi nog kunna vara eniga om att Nintendo kommer ha ett bra slaglägg i höst med sina exklusiva titlar. (pikmin, Mario, Mario kart, mm)

  Jag känner att Sony gör saker rätt med PS4 och att Microsoft har gått i fällan att göra en maskin för Amerikaner av Amerikaner.

  En av mina kompisar som bara har ägt 360 kände att det får räcka nu och att det får bli Wii U och PC denna generationen. Tror det är en talande bild för hur de som idag äger Xbox 360 ser på Xbox One.

  Mycket står på spel på E3 och gör inte Sony bort sig så är jag en PS4 ägare i vinter.

 40. Jag förstår inte varför det är så många som tycker att det var en dålig presentation. Att de nämde så lite om spel är ju för att dem sparar det bästa till E3, såklart. Jag tror det är många som kommer att bestämma sig på just E3, om det är mest värt att köpa ps4:an eller xbox one. Så de vill ju självklart vara företaget som “vinner” E3.
  Sen utseendet på konsollen spelar ingen roll för mig. Det som spelar roll för mig är att den fungerar och jag tror det är de som Microsoft mest har haft i åtanke då de designa konsolen, pga Red ring of death failen med 360. Den är stor för att den lätt ska kunna att hållas kyld.
  Sen en grej som många inte pratar så mycket om är att man ska kunna använda skype och att de ska byta ut det som man använder nu på Xbox live. Personligen så använder jag skype varje dag då jag snackar med kompisar och familj. Att jag då kommer kunna sitta i soffan och prata medans jag spelar är för mig bara positivt. Ibland har jag fått känslan då jag spelar att man är lite isolerad från andra som inte har xbox eller de som inte känner för att spela just då. Men nu kommer man kunna sitta och snacka med alla även om de sitter på pc:n och lirar.
  Just nu så känns xbox one ett bättre val för mig.

 41. Den mesta kritiken är väl att man måste betala en summa pengar för använda spel samt att man ska installera allting på en låda med begränsat utrymme. Xbox är skit.

Comments are closed.