RECENSION: Steamworld Dig – A Fistful of Dirt (3DS)

Admin-HenricJag har fått chansen till att testa och recensera spelet Steamworld Dig som kommer till Nintendo 3DS den 7 augusti i Nintendo E-shop. Spelet är utvecklat av Image & Form som tidigare har släppt strategispelet Anthill (App store & Google Play).

I Steamworld Dig tar du dig an rollen som roboten Rusty, som reser till den lilla staden Tumbleweed. Rusty har fått information om att han har blivit den nya ägaren av gruvan i staden och han vill ta reda på varför.

I gruvan kommer du att spendera mest tid av spelet. Du ska helt enkelt gräva och hitta värdefulla mineraler så som silver, guld och diamanter. Mineralerna säljer du därefter till Dorothy uppe i Tumbleweed och för pengarna du tjänar kan du köpa bättre verktyg och föremål till Rusty. Till exempel en bättre hacka som gör att det går snabbare att gräva i gruvan. Du får en notis om vad du ska göra när du börjar gräva i gruvan, för väl där nere finns det trevliga uppgraderingar som gör att Rusty kan ta sig ännu längre ner och förhoppningsvis hitta gruvans hjärta.

Steamworld Dig påminner väldigt mycket om indiespelet Miner Dig Deep som kom till Xbox 360 i början av 2009, men jag tycker att Steamworld Dig har mer action och plattforms- och pusselelement än Miner Dig Deep. Spelet ser riktigt bra ut och stadsborna i Tumbleweed är rätt charmiga.

Jag måste säga att jag gillar musiken i spelet. Lyssna bara på låten som spelas i denna trailer.

Den får mig att tänka på tonerna från Metroid Prime till Gamecube, fantastiskt!

Det kanske är något som inte står helt rätt till med mig, men jag gillar verkligen denna typ av spel. Att få gräva, hitta värdefulla mineraler, köpa uppgraderingar och utforska en gruva tycker jag är riktigt kul. Spelet är dock relativt kort. Jag lyckades ta mig till slutet på cirka fyra timmar, men jag kommer garanterat spela några fler timmar för att göra Rusty till en perfekta gruvarbetaren!

//Admin-Henric

Leave a Comment