EP34 – Den om den 12:e Doktorn, Age Of Ultron, The Wolverine, CiV 5: A Brave New World samt förhandstittarna på NHL 14, FIFA 14 och Need For Speed: Rivals. Och ris i Kina.

20130808-091103.jpg

Det vore en liten downer att säga att sommaren är slut, så vi väljer istället att fokusera på att SÄSONG 2 av [NÖRD:IGT] är här!

Efter en välbehövlig vila är vi tillbaka i studion och jäklar vad det känns bra! Dessutom är vi ju fler nördar denna säsong eftersom vi utökat staben med Mats Nylund, Vanne Dupo och Niklas Berglöf. Mer info om detta i podden.

Vi startar EP34 (eller EP01 av Säsong 2 om du vill, men varför göra det enkelt?) med TV-seriedelen och den 12:e Doktorn, Peter Capaldi. Bengtsson får gå lös på nyheten i över 30 min, med lite hjälp från lyssnar-Whovians.

Efter det knatar vi in i Comicsdelen där Kjellin berättar om varför du kan undvika Age Of Ultron-storyarcen som den faktan till trots gör Avengers 2 intressant!

Och direkt efter det får Peter “marvla” vidare i Filmdelen med sin recension av The Wolverine.

Vi avslutar veckans podcast med Speldelen. Hedlund har förhandstestat NHL 14 och nextgen-versionen av Need For Speed: Rivals och Berglöf har provat FIFA 14 och plöjt timmar i Civilisation V: A Brave New World.

Där har du det! Och glöm inte att skynda dig att rösta på oss i omröstningen om Svenska Podradiopriset 2013 om du tycker om den här showen.

Trevlig lyssning!

Avsnittet kan du lyssna på här eller ladda ner det som mp3:

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes

13 thoughts on “EP34 – Den om den 12:e Doktorn, Age Of Ultron, The Wolverine, CiV 5: A Brave New World samt förhandstittarna på NHL 14, FIFA 14 och Need For Speed: Rivals. Och ris i Kina.”

 1. Tove: Bla bla bla “Dr Who” bla bla bla “eller ja, eh, öh…” bla bla bla “Dr Who” bla bla bla “och jag tycker…” bla bla bla “eller ja, eh, öh…” bla bla bla “…tråkigt med en vit man…” bla bla bla.

 2. Vi uppskattar inte folk som beter sig som anonyma anus på internet. Har du något att säga, säg det till oss med ditt riktiga namn. Du kan skriva här eller på redaktionen[a]nordigt.nu. //CH

 3. My bad, hade inte en tanke på att vara anonym faktiskt. Inloggad via FB fick jag för mig att det var alldeles tydligt. Och det var inte menat som ett “anus”-inlägg utan vad jag egentligen försökte få fram – möjligen på ett väldigt osympatiskt sätt – var att det vore trevligt med annat än Dr Who-babbel i varenda avsnitt. Särskilt som tiden det tar att komma till själva poängen i de diskussionerna känns som att den är den dubbla mot vad som egentligen borde erfodras. Nåväl, får väl börja snabbspola förbi det istället. Eller så kan ni ju lägga Dr Who på slutet så kan man stänga av när övriga poden är avklarad.

 4. Om man prenumerera i iTunes kommer den upp, inte om du bara går efter vad butiken visar //CH

 5. Lite osympatisk var du. Min personliga åsikt är att du ger Tove alldeles för lite cred. Dr. Who upptar en liten del av vår show och vi kommer naturligtvis att fokusera på det eftersom det är en av Toves stora passioner. Och det kommer knappast bli mindre av Toves passion i denna pod. Men du har hittat lösningen, det är din frihet att spola 🙂 //CH

 6. Det gör jag också… men det löste sig hur som helst. Avsnittet dök upp även på min dator/iphone ca 25 min efter jag skrev kommentaren så nu skall jag njuta av er galenskap imorgon 🙂

 7. Alltså, är det något en inte är så intresserad av så är det bara att spola. Inte svårare än så istället för att skriva dryga okonstruktiva kommentarer.
  Sen så är vi rätt många Whovians till lyssnare som uppskattar att få höra Toves tankar om serien, speciellt nu när det händer något nytt med serien i.o.m Doktorsbytet.
  // http://www.altheatrollet.blogg.se

 8. Kanske missade jag om ni sa exakt detta eller bara sa rykten om det men ang Ultron/Hank Pym så gick Joss Whedon själv ut och sa att Pym inte behövs för att skapa Ultron (och om han exakt sa att det kommer bli Tony Stark som gör det eller om den delen bara är rykten är jag osäker på)
  // http://www.altheatrollet.blogg.se

 9. Tycker det var ett bra avsnitt överlag. Men däremot är det jobbigt att Peter Kjellin måste upprepa samma saker i avsnitten. Speciellt som han tar det lika noggrant och sävligt som om han sa det för första gången. Kan inte ni andra hålla reda på honom och säga att han har berättat det i tidigare avsnitt.

 10. Mycket bra första avsnitt på nya säsongen och gött att ni äntligen är igång igen. 🙂 Har saknat att ha något att lyssna på medan man har glassat ute i solen. Har en liten idé till er för ett framtida avsnitt också, ni skulle inte kunna bjuda in gänget som gör podden Overkligt någon gång framöver? Då skulle det ju bli helt overkligt nördigt…he he he 😛

 11. Hej Carl!

  Tack för att du lyssnar!

  Vi kommer inte att bjuda in någon från Overkligt eftersom vi anser att nördpodcast-Sverige har legat med varandra tillräckligt 🙂

  Må gott!

  //Hedlund

 12. Kan ni inte släppa en version av podden med lite lägre ljudkvalitet? Med de menar jag såklart så att filen blir mindre. Jag lyssnar på jobbet(med in-ear lurar) och de blir nästan ingen som helst skillnad i ljudkvalitet mellan t.ex. Giant Bombcast som är 64kbit/s och eran podcast som va 159kbit/s nu senast.

  Jag använder redan extremt mycket data på mobilen och de blir oftast att man streamar Nördigt podden eftersom man inte hinner ladda ner den via wi-fi innan man drar till jobbet. Så de skulle uppskattas om filerna vore lite mindre.

  Jag vill inte att ni bara släpper den i lägra kvalitet eftersom de finns säkert många som uppskattar en podcast med bra ljudkvalitet. De jag skulle vilja ha är en 64kbit/s version av podden. Visst, de blir lite extra jobb men de skulle spara både mitt batteri och data om filerna vore mindre.

Comments are closed.