EP36 – Den med de bästa spelen från last gen, Saint’s Row IV, Kick-Ass 2, True Blood S6, Engelsforstrilogin och Captain Marvel-röran

20130822-084522.jpg

“Det börjar med bajs och slutar med Augustpriset”, sa Bengtsson för att beskriva veckans show. Naturligtvis finns det några fler nyanser än så, men på det stora hela så är det en ok sammanfattning av veckans [NÖRD:IGT].

Det är torsdag! Det betyder att vi återigen ska försöka stilla ditt nördbegär (och våra egna).
Och vi börjar med Speldelen och Diskussionen där vi tog hjälp av Dig för att sammanställa en lista med de bästa spelen från den förra/nuvrande generationens spelkonsoler. Vi pratar alltså om Xbox 360, Playstation 3 och Wii.
Om du blivit spelsugen den senaste tiden och vill införskaffa en maskin relativt billigt nu innan Xbox One och Playstation 4 kommer – Vad MÅSTE man ha spelat? Tack alla som bidrog till listan!
Efter det får du Hedlunds recension av Saint’s Row IV. Enough said.

I Filmdelen ger Kjellin och Berglöf dig en matig recension av Kick-Ass 2, inklusive en jämförelse med comicen den är baserad på och ett mini-inhopp från Vanne Dupo.

I TV-seriedelen kräks Hedlund lite grann på sista säsongen av Dexter men huvudnumret stå Bengtsson för när hon sammanfattar Säsong 6 av True Blood. SPOILER ALERT (för de tidigare säsongerna)!

Veckans avslutas med Comicsdelen där vi väver in ett BOKTIPS i form av Engelsforstrilogin och det tillhörande seriealbumet Berättelser ifrån Engelsfors. Det hela avslutas med att vi mindfuckar oss själva när Kjellin förklarar vem Captain Marvel är. Oh lordy.

Trevlig lyssning!

Avsnittet kan du lyssna på här eller ladda ner det som mp3:

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes

3 thoughts on “EP36 – Den med de bästa spelen från last gen, Saint’s Row IV, Kick-Ass 2, True Blood S6, Engelsforstrilogin och Captain Marvel-röran”

  1. Mass Effect 1 finns faktiskt till PS3 sen i våras. Dock ej löst utan endast i “Mass Effect Trilogy”-boxen.

  2. Ni har säkert redan fått informationen på mailen, men Breaking Bad(kan fortfarande inte fatta att ingen av er sett den förrän nu) produceras och sänds på AMC, samma som Walking Dead. Det är en “vanlig” kanal, d.v.s. inte som showtime eller HBO, så de får inte visa något naket. Så jag gissar att censuren är där ifrån början. Dock minns jag inte scenen själv.

    Kan också säga till Peter att när jag tipsar vänner om Breaking Bad, så brukar jag säga att man måste trycka sig igenom andra säsongen. Många slutar efter halva den(även jag första gången jag såg den), då den knappt har styrfart där. Men andra halvan och resterande säsonger är väl värda insatsen.

  3. Tack till Peter för att du försökte förklara Cpn Marvel. Det var lite som jag hade hört innan då men jag vet inte om jag blev så hemskt mycket klokare egentligen för det är jäkligt rörigt.
    Men jag gillar och läser nuvarande Cpn Marvel med Carol och jag nöjer mig nog med det, haha. Dock har jag hört att det är en titel som säljer lite dåligt och är en av dem som riskerar att läggas ner snart. Vore väldigt synd tycker jag för Carol är i samma klass som Wonder Woman för oss som vill ha en kvinnlig superhjälte till förebild.
    // http://www.altheatrollet.blogg.se

Comments are closed.