EP55 – Den med Spelåret 2014 och Thomas Arnroth från Gomorron Sverige

20140123-105224.jpg

År 2014 är fortfarande inne i något som kan liknas ett uppvakningsstadie, invirat i en kokong av förväntningar och möjligheter. Så det passar ganska bra att kika på vad det nya spelåret kan komma att bjuda på!

Till vår hjälp denna vecka har vi Thomas Arnroth, en av Sveriges mest erfarna speljournalister som kanske mest är känd för sin roll som spelrecensent i Gomorron Sverige i SVT. Vi är nämligen intresserade av att höra vad som händer när Thomas får prata till punkt istället för att klämma in en recension av något storspel på 3 min innan det är dags för vädret och Rapport.

Vi börjar showen med att lära känna Thomas lite bättre genom att prata om hans erfarenheter av spelbranschen, basketnörderiet och hans bok om Minecraft.
Efter det får Thomas ge sin bild av hur Spelåret 2014 kommer att se ut, vilka trender vi kommer se och vilken förändringsprocess vi kommer att gå igenom.

Sen biter vi tag i det lilla vi vet om spelåret och listar stortitlarna och indiepärlorna du kan se fram emot.

And that’s about it – Det tar inte mer än, tja, 4 timmar att lyssna igenom p.g.a. alla dumheter och sidospår. Med andra ord: Det är [NÖRD:IGT] och det är torsdag.

Tack och förlåt!

Avsnittet kan du lyssna på här eller ladda ner det som mp3:

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes

4 thoughts on “EP55 – Den med Spelåret 2014 och Thomas Arnroth från Gomorron Sverige”

  1. Gud vad bra Arnroth va! Håller helt med, spelmediet måste verkligen röra på sig. Jag är trött på att stå och stampa. Har ni något bra tips på ett spel som är lite “vuxnare”, som faktiskt handlar om något viktigt? Tack och förlåt!

  2. Grymt avsnitt! Liten rättelse bara. Det Tove nämnde om Steam-kontrollen och hur den idén slopats totalt stämmer inte riktigt, det är touchskärmen i mitten av kontrollen som Valve sagt att man stryker till förmån för fler riktiga knappar. Men “trackpadsen” som ersätter styrspakar är i dagsläget kvar så vitt jag vet.

  3. Jättebra avsnitt och Arnroth är bara störtskön^^ Vill bara flika in att det mest crowdfundade spelet alla kategorier är Star Citizen, 37$M, kolla upp det =) Skapat av en legend inom rymdsimulatorer som gett oss Wing Commander spelen samt Freelancer och Starlancer. Tack än en gång för den bästa svenska podden <3

Comments are closed.