Inför EP55: Spelåret 2014 och Thomas Arnroth

Thomas ArnrothFörra veckan bet vi tag i film- och TV-året. Det tog 5 timmar. Den här veckan har turen kommit till Spelåret 2014! Och till vår hjälp har vi kallat in en expert på området, Thomas Anroth, som du bland annat sett i Gomorron Sverige i SVT.
Thomas har lång erfarenhet av spelbranschen och har även spenderat ett år ihop med Mojang, en studietid som resulterade i en bok.

Och vi vill naturligtvis att DU joinar diskussionenVad ser du fram emot under spelåret 2014? Är det någon titel du dreglar inför eller är det någon trend? Kommentera nedanför! Du kan även ställa frågor till Thomas.

Nerd on, peeps!

13 thoughts on “Inför EP55: Spelåret 2014 och Thomas Arnroth”

 1. Ett spel jag har hjälpt kickstartat är Dreamfall: chapters som är efterföljaren av Dreamfall: the longest journey, världens bästa peka-o-klicka äventyrsspel. Det är utvecklat av indiestudion “Red thread games” i vårt grannland Norge och leds av Ragnar Törnqvist som skrev de förra spelen. “The longest journey” och “Dreamfall”. Äventyret fortsätter då med Zoë Castillo efter den förfärliga cliffhanger i förra spelet som jag står ut att vänta på. PEPP!

  Andra spel värt nämna är Destiny av Bungey som ser häftigt ut att spela co-op med vänner. The Witcher 3 som fortsätter efter det fantastiska witcher 2 från de skitdubbande polackerna CD project Red. The Order 1886 som ser intressant ut. MGS 5: ground zeroes, Mad Max och såklart Rambo: The Video Game…

 2. Quantum Break, Fable Anniversary, Watch Dogs, The Evil Within, The Wolf Among Us, Kingdom Hearts 2.5 HD ReMix, Bioshock Infinite Burial at Sea Ep. 2.

 3. Om allt går som jag önskar mig så kommer jag bara behöva ett spel nästa år: South Park, The stick of truth. Matt Stone och Trey Parker är med och skapar förmodligen det första riktigt bra South Park-spelet någonsin.

  Men några spel att se fram emot är ju annars: Sunset overdrive, Hotline Miami 2, Dark souls 2 (fick redigt med spö av det jag har fått spela hittills), Thief (OMG Garett är tillbaka).

  Sist och kanske mest intressant är Hyrule Warriors (working title?) Tredjepersons hack-n-slash med Link i centrum. Ny vinkling på Zelda-serien som kan bli väldigt intressant, eller så blir det ett totalt fiasko. Men WiiU behöver spel så jag är positiv.

  Ännu mera sist så kommer det vara intressant att se hur spel som Kerbal Space Program och Snow kommer att utvecklas under kommande året. Skall early access vara en hållbar modell för framtiden så måste man kännas att det är värt att investera pengar i ett spel som inte är färdigt.

 4. Det kommer många spel i år som jag längtar efter men det spelen jag ser fram emot mest just nu är.

  Destiny eftersom jag vill ha ett kul co-op spel till ps4:an.
  Watchdogs har jag tappat pepp på sen första trailern men jag tror att det kommer bli ett grymt spel ändå.
  NHL 15 till “nästa generation” kan ju bli hur bra som helst.

  Hoppas också att Mirrors Edge 2 och The Devision kommer i år men den som lever får se. Tack för alla underbara timmar/dagar ni har förgyllt min tillvaro sedan Radiogamer tiden.

  Ps Om ni var tvungna att välja bara en film, ett spel och en serie ni ska se eller spela i år. Vad blir det då ?

 5. När det gäller spel så finns det lite smått o gott som jag ser fram emot. Ultra Street Fighter 4, Transistor samt Indie RPG-spelen Vacant Sky Awakening och Vacant Sky Contention CE Act3.

  Men det som jag också undrar över är vad som kommer att hända med SteamOS och Steam Machines. Jag kan förstå att folk kan vara skeptiska till de, men för mig verkar det som om att de är mer av en långsiktig satsning från Valves sida. Jag avvaktar därför mer information, men att APIt för Steam Controllers stödjer upp till 16 kontroller samtidigt låter riktigt spännande

 6. Jag ser fram emot många spel, men jag vet egentligen att jag kommer att tillbringa mer tid i The Sims 4s karaktärseditor än i något spel!

 7. E-sporten har fullständigt exploderat i Sverige på sistonde med flera stora turneringar och många svenska internationella topplag.

  Hur tror du ideella aktörer som exempelvis Sverok har för påverkan för framvaskandet av nya e-sportsprofiler, lan och liknande? Vilken roll fyller föreningslivet i spelsverige som kommersiella aktörer inte gör?

 8. Jag vill ha Dragon Age: Inquisition och jag vill ha det bra, allt annat med spelåret 2014 känns irrelevant. // bioware fangirl.

  Om jag ska titta lite utanför min dragon age-bubbla så ser jag fram emot fortsättningen på The Walking Dead och The Wolf Among Us.

 9. Eftersom att jag inte deltar i Podden idag så tänkte jag att jag delger mina åsikter här i hoppet om att dem blir upplästa!

  Än så länge är det inte så det inte så många spel som har announceats (?) men det jag ser fram emot är:

  Lightning Returns: Final Fantasy XIII (16/2) (PS3)
  Final Fantasy-serien har inte precis levererat de senaste åren. FF XIII och FF XIII-2 var långt ifrån de bästa FF-spelen som gjorts men jag hade iaf riktigt kul med båda och eftersom att jag är FF fanboy ser jag fram emot att få spela den avslutande delen om Lightning och Serah.

  Final Fantasy X | X-2 HD (21/3) (PS3)
  Som sagt, jag är en FF fanboy. Har klockat in över 100 timmar i FF X på PS2 och jag gör det gärna igen. Har dock inte spelat FF X-2 förut så det ska bli kul att testa.

  Final Fantasy XV (Kvartal 2 2014) (PS4)
  När FF XIII kom så announceades ett spel som hette Final Fantasy XIII Versus och skulle släppas på PS3 nått år senare. Spelet har nu fått ett nytt namn FF XV och kommer istället till next gen (PS4/Xbox One)

  Dragon Age 3: Inquisition (Under 2014) (PS4)
  Det här har jag peppat över förut, tror det va i Ep 48 av Podcasten. Så lyssna på det om ni inte minns eller om ni missat. Annars tror jag Tove kan peppa å mina vägnar.

  Over and out!
  //Lill-Löfet

 10. skickade just nu 20£ till dom. Det spelet ser ju riktigt coolt ut! The Witcher fast i en historiskt setting

 11. Asså. Det finns i ärlighetens namn inte sådär jätte mycket som får mig att verkligen gå igång och bli sådär löjligt nördigt exalterad. Jag är dock försiktigt optimistisk till följande titlar.

  Thief. Älskade orginalet. Så mest därför. Men har inte sett eller läst nåt som egentligen får mig att bli superupphetsad. En bubblare.

  Elder scrolls online: Har spenderat vansinnigt mycket tid i Skyrim. Och håller detta som ett ut av mina absoluta favoritspel från den förra generationen. Men undrar om onlineformatet passar den här spelserien som för mig mest förknippas med medetativ upptäckarglädje i solitud. Så att säga.

  Och slutligen:

  Nä jag kommer inte på nåt. Säkert nåt random indiespel som golvar alla de stora elefanterna, men som jag ännu inte vet något om.

  Jo föresten. Fortsättningen på TWD. Det ska bli sköj!

Comments are closed.