Inför EP71: Kodjo Akolor gästar [NÖRD:IGT]

kodjoakolor1-640x464

Ikväll gästas Nördigt av ingen mindre än programledaren, radioprataren och komikern Kodjo Akolor!

Kodjo är bland annat värd för “Morgonpasset i P3” sedan 2009 och har flertalet gånger också varit programledare för “Musikhjälpen” i samma kanal, liksom lett galan “P3 Guld”.

Kodjo har också gjort en hel del TV-produktioner, och är just nu aktuell med EU-programmet “Kodjos kval” i SVT 1.

Han turnérar också för fullt med sin ståuppshow “I-landsproblem”.

Kodjo är också en inbiten fantasynörd! Detta kommer vi att bena ordentligt i. Är det “Game of thrones” eller “Sagan om ringen” som gäller? Eller är det rent av Robert Jordans värld som är den allra mest intressanta?

Vi tycker det är kalasroligt att Kodjo gästar podden – det här är en nörd som vi har velat ha som gäst väldigt länge! Har du några frågor till Kodjo? Ställ dem i kommentarsfältet!

13 thoughts on “Inför EP71: Kodjo Akolor gästar [NÖRD:IGT]”

 1. Spännande gäst! Jag har inte någon speciellt uttänkt fråga men jag skulle gärna vilja höra om Kodjo har några favorit spel han vill dela med sig av, varför han uppskattar dem och vad dem har betytt för honom?

 2. Lyssnade alltid på morgonpasset i p3 innan jag började köra Nördigt på repeat! Om jag inte minns helt fel så är även Kodjo en inbiten Anime Nörd? Eller hur är det med den biten Kodjo?

 3. Kul! Se till att få med Hedlund så kan det bli fruktansvärt roliga voice offs.

 4. Man får ju inte heller glömma att Kodjo även är en ganska inbiten anime/manganörd, som man så ofta har hört genom åren på morgonpasset. Äntligen en chans att ställa honom mot väggen lite…! Så mina frågor lyder då som följande till er kära gäst: Vilka är dina top 5 favorit anime/manga serier? Eftersom jag antar att du även är ett Naruto-fan(boy), som du ofta hintar under radiosändning, så undrar jag vem som är din favorit karaktär i Naruto-serien och varför?

 5. Haha hade starka aningar förra veckan att kära Kodjo skulle vara er hemliga gäst med tanke på hur uppspelta å finurliga ni var 🙂

  Jag undrar ifall Kodjo har stött på några kända “oväntade” nördar under åren han jobbat med radio och TV?

 6. Hej Nördigt och Kodjo!
  Kodjo under dina yngre dagar var det dina kompisar som kom hem till dig och spelade eller gick du till dina kompisar?
  Sen vill jag bara tacka dig för ditt underbara jobb på Morgonpasset.
  Ha så roligt nu med Nördigt-gänget!

  / En morning-bitch

 7. Hej hej hallå, Nördigt.

  Kodjo.

  Nu kanske detta redan har avhandlats. Men jag är ändå nyfiken.

  Och ursäkta men här kommer ett komplicerat litet textstycke:

  Tillåt dig själv (och ni andra med om ni vill) att bli extremt nostalgisk. Vad skulle du säga är det/den Spel/film/epos/comic/francise osv som ligger dig närmast om hjärtat. Och då kanske mer av nostalgiska själ snarare än verkets eventuella kvalitéer?

  Kort sagt: När sätter DU på dig dina rosa fluffglasögon och skiter i att andra säger att det du kollar/spelar på är helt värdelöst?

  Tack och hej.

 8. Såg Kodjos kval igår, dålig smygreklam för Bahnhof och Pionen! Det finns ju andra coola datahallar att göra smygreklam för! Annars bra program!

 9. Hej alla mina favoritnördar (ja, dit räknar jag även dig Kodjo). Funderar lite över vad Kodjo och ni andra anser om den underbara tv-serien Fringe? Är det någonting som ni har du/ni har tittat på? Gillar verkligen stämningen i den SF-serien och skådespelarna, jag tycker att den är en av de bättre SF-serier som har gått på tv de senaste åren,
  Funderar även på om du Kodjo har läst Terry Pratchetts Discworld böcker och vad du i så fall tycker om dem? Själv älskar jag dem och skrattar högt när jag läser dem även när jag läser dem i sängen innan jag ska sova. Därmed så driver jag min fru till vansinne som säger att så roligt kan det ändå inte vara.
  Nåja, nuff said.
  Hoppas att ni har det bra så lär vi säkert höras igen.

 10. Jag har bara en fråga till Mr. Kodjo Akolor. Hur i hela h****** hinner du med allt? Du verkar involverad i otroligt mycket, då inte bara genom att vara awesome på radio, utan även TV och stand-up. Så berätta för oss nördar hur du bär dig åt för att pussla ihop allt detta tillsammans med att hinna “nörda”?

 11. Klockrent! Jag är trogen Nördigt- och Morgonpasset-lyssnare, jag har många gånger tänkt att han skulle vara fakking PERFECT för Nördigt. Ska bli galet kul att höra detta avsnitt.

Comments are closed.