EP77 – Den om Destiny, Goblin Sword, Gotham, Agents of S.H.I.E.L.D. S02 och onödiga superkrafter

IMG_0294-0.JPG

Veckans episod med Bengtsson, Dupo, Kjellin och Lill-Löf handlar om andra podcasts, spel, TV… och onödiga superkrafter!

Vanne har spelat Destiny & Peter har tittat på, frågan är om Bungie lyckats med nya IP:t… Peter vill även tipsa om ett appspel till din telefon, retrorackaren Goblin Sword. Tove slänger även in ett snabbt tips om indiespelet Papers Please.

Peter & Niklas har sett de två första avsnitten av Batman-prequelen Gotham – och Peter har även sett EP 1-2 av Marvels Agents Of S.H.I.E.L.D.

Vi hinner även tipsa om andra podcasts som vi själva lyssnar på och dessutom diskutera det högintressanta ämnet onödiga superkrafter! Som vanligt, tack & förlåt!

Avsnittet kan du lyssna på här eller ladda ner det som mp3:

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes

10 thoughts on “EP77 – Den om Destiny, Goblin Sword, Gotham, Agents of S.H.I.E.L.D. S02 och onödiga superkrafter”

 1. Hello gang, long (sort of) time listener, first time caller (writer?) Det var jag som tipsade om kontroversen kring Destiny och Rachel and Miles för övrigt (schysst att du tyckte om det Peter!) Hoppas det går bra att jag tar resten på engelska…

  First of all, I love you all and the pod. I randomly found you guys one early rainy summer morning while walking along the beach in Olofsbo trying to get my newborn daughter to fall asleep. It was EP33 with Maria Sjöberg och the first time I’d ever tried to listen to an entire podcast in swedish, but the content blew me away and as a father to four girls that are force fed nerdery on a daily basis, I really appreciate the genus aspect of your insights. I look forward to every episode and “hanging” out with a group of like-minded adult geeks. You’ve been a guiding light throughout this past year as I reclaim the love for comics and games I had in my youth.

  Anyway, I just wanted to point out some things about Destiny that you may have missed in your review. I’ve followed the game over the past year and even got to play the beta a little summer. I’m a casual gamer so I’m not claiming to be an expert at all, but I’ve spent a lot of time on the forum and with the companion app as well, which is pretty essential to getting the whole game experience. There are a lot of folks that are upset about the way game turned out. I’m not one of them, either because I’m a total noob or just because it fullfiils my personal needs in this game genre. There are definitely two camps and if you spend some time on the forums, you’ll see how personal people are taking things, on both sides. I won’t go into it here, but I just want to mention some things to clarify.

  The loot system is random in the game and, for some reason, this doesn’t sit well with certain types of players. It seems that people want a guaranteed reward for the time they put into playing. This plus the fact the it can feel like a repetitive grind in some cases has put folks off. Personally, I like that it’s random. I feel like there is more variation in the types of “load-outs” due to this and also that it encourages low level players to brave the Crucible since there is a chance that even if you have the least kills, you can still recieve some exclusive loot. Being that I’m not that great at PVP, it’s kept me coming back to hone my skills. I, too, reacted to the fact that there were many high level players when I was only level 6 and thought that matchmaking was broken, but it turns out that all gear and level bonuses are actually turned off in Crucible PVP so mostly comes down to skill. There is still the advantage of having a better super ability that recharges quicker and can be used more often, but again it allows low level players to develop and learn and it’s a plus in my book.

  As far as playing with others is concerned, you can tackle the endgame objectives together if you for a Fire-Team. This is a group of up to three players that are linked to the Fire-Team leader and will follow you into whatever mission you choose. I haven’t gotten so far in the game yet, but there are challenges that will, ultimately, require that I find some folks to play with. There is matchmaking for the Strikes, which are high level bosses, but not for the weekly Raids as far as I know. Also, voice chat only works with people in your Fire-Team. Bungie has addressed this issue and say that they will implement an option to enable voice chat in PVP, I believe. They left it out to avoid people being griefed by randoms.

  You mentioned the Public Events. These are fun and give an extra achievement. The nice thing about loot in the game is that it is personalised so if an engram drops, only I will see it and there is no risk of someone else taking it. Plus if you happen to miss a drop, you can pick it up later at the post office in the Tower.

  Emblems are purely for personalising your avatars tag in game. Over the past year, leading up to launch there were codes released online for Grimoire cards and emblems. 29 in total I believe. Other emblems show that you have taken part in an exclusive event like the Beta or a PVP match against Bungie devs. They are meant to be a status symbol.

  If you’re into lore, then the Grimoire cards are a lot of fun. You get these as you achieve certain milestones in-game or with the aforementioned codes (all available online, there’s even a browser script that will install all of them for you). They are full of insight into the history of the Destiny universe and the events that lead up to start of the game. Also, there are bonuses that be unlocked that grant extra glimmer or material drops when killing certain types of enemies. For instance, on the back of the Grimoire card for Dregs you’ll see that killing 1000 dregs grants a Rank 2 Card Bonus earning more Glimmer by using Glimmer-drop consumable (Ether Seeds for example).

  The Reddit AMA I linked to in my original tweet is probably important to keep in mind if one is concerned that they’ve invested in a game that is different from what they thought it would be, but as I said, I’m enjoying myself. I’m a bit of a fanboy though, so take it for what it is.

  Tack för allt, ni er grymma. Jag har säkert glömt mycket här, men om ni har några frågor så finns det gott om info på forumet. Man måste bara tar sig förbi allt negativitet först.

  M

  M

 2. Vill börja med att säga att jag är ett stort fan av eran podcast och har aldrig direkt haft några större klagomål men lyssnar just nu på när ni “pratar” om Destiny och det är faktiskt rätt bedrövligt.
  Varför prata om spelet när ni är så dåligt insatta?
  Har mycket kritik till Destiny jag med men jag har iallafall spelat spelet ca 70 timmar nu.
  Det här är inte för att försvara just Destiny, gäller alla spel, se till att ha ordentlig kännedom och spelat spelet ordentligt innan ni tar upp det i podcasten så det blir en vettig diskussion med bra svar från era kollegor som är nyfikna.

  Och som sagt, kanonbra podcast, men ville ge lite kritik nu för engångsskull

  Med vänlig hälsning, David

 3. Har inte kommit till delen om Destiny än så tar en kommentar till lite senare jag som spelat en bit över 100h och träffat massa nya vänner i Sverige genom min klan!
  Jag ville bara säga att Mortal Kombat 1 är fantastisk och dom andra suger hårt. Over and out!

 4. Okej så Destiny… Mitt favoritspel sedan ME3 helt klart! Första gången jag kommit in i ett MMO även om Bungie inte kallar det ett MMO.
  Först vill jag bara säga att man kan spela storyn med två vänner om de är i ditt “fireteam” precis som striksen. Public eventsen kunde vara mkt bättre och fram för allt större men jag tror att det beror på att dom inte vill ha för många spelare i samma game för det känns inte så speciellt vilket Destiny faktiskt gör för mig 🙂
  Förlåt men jag skrattade lite åt Vannes multiplayer-session för level är avstängd i Crucible =D
  Mitt tips är gå med en klan. Har träffat massa vänner speciellt i Sverige då jag är med i en Svensk klan och det gör det också möjligt att när du nr lvl 26 får spela den absolut bästa delen i Destiny nämligen raiden. Ja det finns bara en med två till på ingång och min hype för de raiderna är nästan i höjd med min hype för DA:I och då har jag spelat ALLT DA flera ggr.
  Som sagt första gången jag kommit till endgame i ett “MMO” =D GOTY!!!!! Fram till den 20:e November iaf 😉 Eller hur Tove?

 5. Jag tycker att det inte gör så mkt. Klart man blir frustrerad när de pratar illa om sitt favoritspel just nu när de inte ens upplevt de bästa delarna men man kan ju inte veta allt 😉 Tycker det är uppfriskande med e vinkel från en som inte spelat så mkt som en annan 😉

 6. Tjena Nördigt. Efter att ha hört diskussionen om kommentarsspår så vill jag bara nämna kommentarsspåret till Dr. Horrible’s Sing-Along Blog. Kommentarspåret till denna musikal är nämligen…en musikal, Commentary the Musical.

  Keep up the good work!

 7. Väldigt få av oss är nog här får att höra deras 100% korrekta personliga åsikter. Mycket mer troligt att man lyssnar för att man gillar lite flumm och roliga urspårningar.

  Du måste komma ihåg att det här är något de gör 100% gratis och för att de gillar det, inte för att tjäna in sitt levebröd vilket jag automatiskt innebär att de får ha precis vilka åsikter de vill och uttrycka de på vilket sätt de anser mest passande, om det resulterar i en bajsdiskussion so be it.

 8. Vilken klan spelar du i Tommy? Och på vilken konsol? Själv är jag med i och vill tipsa om Dads of Destiny The Unknown vilken är en klan för pappor runt om I världen : ). Jag har ännu inte lyckats köra med några andra, främst på grund av olika tidszoner, men nu måste jag få spela med andra. Känns som för få som spelar på PS3 dessutom.

  See you starside

 9. Kör Destiny of Sweden på PS4 men tyvärr så är den clanten full även om det finns plats i gruppen. Gå in där så hittar du säkert folk att spela med. Sätter ihop raider varje dag. Vi ska köra VoG på hard idag tex =D =D =D

Comments are closed.