[EDIT] Inför EP78: The Return of The Kodjo!

kodjoSå här såg det ut i våras när vi gästades av Kodjo Akolor – nu gör han det igen! På såväl allmän som egen begäran kommer han tillbaka och besöker [NÖRD:IGT] i veckans episod!

Kodjo är bland annat programledare för ”Morgonpasset i P3″ samt ”Musikhjälpen” samt har lett galan ”P3 Guld”. Han har också gjort en hel del TV-produktioner, bland annat “Kodjos kval” i SVT 1 nyligen.

Passa på att ställa en fråga till Kodjo, kanske om hans TV-nörderi, koreansk film, anime eller om han har spelat The Amazing Spider-Man 2… Om du vill plugga på lite om Kodjo kan du alltid lyssna på EP71 när han gästade oss tidigare och berättade om sitt nörderi.

14 thoughts on “[EDIT] Inför EP78: The Return of The Kodjo!”

 1. Har ni sett “nyheterna” på Netflix, Knights of Sidonia och Harlock: Space Pirate? det släpptes i somras och känns som att iaf någon av er borde gilla det, kanske tillomed Kodjo?
  annars tack för en grym pod!
  PS: guardians of the galaxy var bäst i sommar! DS…

 2. Tjäna!

  Lyssnade på förra avsnittet då Kodjo var med och hörde då, eller om det var i morgonpasset att Kodjo läser mycket fantasy böcker. Har väl läst dom stora fantasy böckerna som finns såsom Sagan Om Ringen, Harry Potter, Game Of Thrones och Narnia och skulle gärna vilja ha tips på böcker som har hamnat lite i skymundan. Skulle vara grymt att få lite tips så man kan köpa med sig en bra samling böcker när man ska ut på långresa i Australien.

  Ps. Är på sista boken av Game Of Thrones som är skriven och hoppas att George RR Martin inte hinner dö innan nästa bok kommer ut.

  Dubbel Ps. Tack för en jävligt bra podd!

 3. Vill först säga tack till Kodjo för att han pratade om The Chaser som nu är en av minna favoritfilmer (Oldboy och Reservoir Dogs är lite bättre) me finns det fler som du kan tipsa om? Kanske några kommande filmer?

 4. Ett tips på en serie fantasy böcker jag läst.
  böckerna går under namnet dragonlance Chronicles (draklanskrönikan)
  Jag gillade dom extremt mycket och har läst om dom flertal gånger.
  Finns både på svenska och engelska, på svenska är dom uppdelade i 5 böcker 1.Höstmörkrets drakar 2. Drakarnas natt 3. Drakvinter 4. Hoppets drakar 5. Drakvår.
  På engelska är de en Trilogy, 1.Dragons of Autumn Twilight 2. Dragons of Winter Night 3. Dragons of Spring Dawning.

  Extremt bra böcker finns massa mer skrivet ifrån samma författare och samma värld med djupare karaktärsutveckling, går att googla fram om de skulle va intressant.
  Hoppas de är något du kan finna intresse i!
  Mvh Morgan.

 5. Hejsan o tack för en superpodd synd den är så kort och “bara” kommer en gång i veckan då jag har lyssnat ikapp från start och ni vet hur det är när man är ikapp, bara jobbigt o vänta till nästa episod
  Tänkte höra med Kodjo vilken hans favorit karaktär är i the Weel of time? Och varför?
  Grattis till Radiopriset ditt huvud lär väll explodera snart kan jag tänka mig

 6. Hej alla mina favoritnördar (ja, dit räknar jag även dig Kodjo). Jag ställer samma frågor som vid Kodjos förra besök. Jag funderade då lite över vad Kodjo och ni andra anser om den underbara tv-serien Fringe? Är det någonting som du/ni har tittat på? Gillar verkligen stämningen i den SF-serien och skådespelarna, jag tycker att den är en av de bättre SF-serier som har gått på tv de senaste åren,
  Funderar även på om du Kodjo har läst Terry Pratchetts Discworld böcker och vad du i så fall tycker om dem? Själv älskar jag dem och skrattar högt när jag läser dem även när jag läser dem i sängen innan jag ska sova. Därmed så driver jag min fru till vansinne som säger att så roligt kan det ändå inte vara. Pratchett har nu även skrivit på en science fiction serie som heter The long earth som även den är riktigt bra. Den är dock inte lika humoristisk men jag kan ändå rekommendera den varmt om ni inte har läst den.
  Nåja, nuff said.
  Hoppas att ni har det bra så lär vi säkert höras igen.
  Med nördiga hälsningar.
  Daniel Ahlqvist i Sundsvall ( nybliven 40 årig nörd som fyller år på samma dag som Berglöf )

 7. Hejsan. Jag har som många lyssnat på er sedan starten med radiogamer och kan inte få nog av er. Men nu till min fråga. Såg detta på big brother så tänkte att det vore kul om ni svarade på det. Om ni hade en superkraft som är onödig. Vad skulle ni ha då. T.ex att vara osynlig men bara när man blundar. Eller att vara super stark men bara när man sover.

  Tack för all glädje ni har givit och tack för senast Kodjo. Awesome.

 8. Hej Nördigt.Jag undrar kodjo och ni andra har läst nån av Neil Gaimans romaner som t.ex. American Gods (som för övrigt kanske ska bli en tv-serie nu)och i så fall vad ni tycker. Är också lite nyfiken på om Kodjo läser några comics det lät inte riktigt så i det förra avsnittet men hoppet är ju som bekant det sista som överger en. Skulle också var intressant att veta vilka filmer ni ser mest fram emot i höst/vinter. Älskar Kodjo och alla er i nördigt tack och förlåt m.v.h. Alex

  P.s. Maleficent var jättebra Mats men måste hålla med peter om att Guardians är sommarens (om inte årets) bästa film. Bara howard the duck gör den ju värd att se och det är den enda film jag har sett på bio två ggr. Jag är ju i och för sig lite partisk eftersom det ju faktiskt är marvel.

 9. Hej Nördigt!

  Kul att Kodjo kommer tillbaka! Då han verkar se ganska mycket på anime har jag två frågor.

  Vad i den japanska berättartekniken saknar vi i västvärlden? Det finns mångs stilgrepp som används i manga och anime men inte i lika stor utsträckning i västerländsk media, vilket skulle du helst se blev vanligare i vår media här?

  Nummer två! Vad tycker han om västerländska verk som använder japansk estetik och ibland även stilgrepp, som tillexempel Avatar: the last airbender?

  Tack för en fantastisk podcast!

 10. Kunde inte låta bli att svara på detta inlägg då jag själv är en stor fantast när det kommer till fantasy-böcker så här kommer lite tips från mig:

  Författaren Robin Hobb. Fullständigt älskar hennes böcker, dock ser jag att de inte finns kvar på svenska på Sci-fi-bokhandeln. Mördarens lärling (The Farseer) heter första serien, tre böcker. Fortsättningsvis besöker hon samma värld i nästa serie som jag nästan tyckte bättre om, The Liveship Traders.

  Rysk hyllad författare – Nick Perumov, bokserien Svärdets väktare, 10 böcker på svenska tror jag. Väldigt mörk välskriven berättelse, dock tycker jag att den stundtals kan vara svårläst, men det är nog för att jag föredrar mer “lättlästa” böcker. Tolkien-vibbar. Denna författare har även skrivet en bokserie som utspelar sig i Midgård typ 500 år efter Sagan om ringen-trilogon, Den heter “Alvklinga”, finns 2 böcker på svenska.

  Mitt sista tips får nog bli ett av fantasybokvärldens mästerverk, ett måste att läsa om man gillar denna genre. Nämligen Robert Jorden (RIP) och hans serie “Sagan om drakens återkomst” eller “The Wheel of Time” som den heter på engelska. Episk, trollbindande och helt fantastisk berättelse. Många spännande karaktärer. Detta var inkörsporten till fantasy-världen för mig på tidigt 90-tal, och den ligger fortfarande väldigt varmt om hjärtat. Tyvärr gick R. Jordan bort (2007) innan han hann avsluta denna serie. Så de två sista böckerna som utkom 2010 och 2013, om jag inte missminner mig är det hans son som axlade manteln och skrev slutet på denna långa bokserie.

  Det var allt för mig, tack och hej!!

 11. Vad har Watchmen, Captain America, Thor och Gardians of Galaxy gemensamt? Jo filmen The Loosers. 🙂

 12. Oi Kodjo!
  Häftigtare än häftigast!

  Så Kodjo jag har heeeel dött på TV serier atm och har sett de flesta som kan streamas idag. Letar nu efter göttiga serier i dvd hyllorna. Något hett tipps? Helst lika frän stil som “The Wire” men behöver för den delen inte vara en ny Breaking Bad.

 13. Helt ärligt har Tolkien böckerna inte varit någon favorit, läste dom bara för att få en större inblick i dom episka filmerna.
  Men jag ska definitivt googla fram några av författarna som ni har nämt och kolla runt lite. Om jag hittar en ska jag gå hellblazer och köpa hela serien på en gång så att man har mycket bra grejer att läsa på min resa down under.

  Tack så mycket för tipsen!

  Mvh Erik

Comments are closed.