EP78 – Den med Kodjo, Gauntlet, The Raid 2, Alex + Ada, Sleepy Hollow S02 och Twin Peaks-pepp!

IMG_0338.JPG
Efter ett misslyckat försök för några veckor sedan (hör förklaringen i detta avsnitt) så kom han nu äntligen tillbaka: Kodjo Akolor! Vi tar pulsen på vad han sysslat med senaste tiden och bestämmer även date igen i samband med Comic Con Gamex!

Dessutom har Tove & Mats spelat Gauntlet, en remake på det gamla arkadspelet från mitten av 80-talet. Niklas har sett The Raid 2, uppföljaren till den indonesiska filmen som har samma story som Dredd. Right? Vi kommenterar även Iron Man 4-ryktena och de senaste uttalandena från RDJ? Trollololl eller ej…

Mats har dessutom ännu ett comics-tips, Image-serien Alex + Ada av Jonathan Luna (Spider-Woman mm) och Sarah Vaughn.

Tove har kollat in starten av Sleepy Hollow S02 och tänkte dela med sig av lite intryck. Dessutom peppar vi inför nya avsnitt av Twin Peaks! 25 år sedan originalvändan… Det blir även mycket Sherlock-relaterat för lyssnaren Rebecka som vill ha tips inför en kommande London-resa.

Utöver detta hinner vi även med ett gäng lyssnarmail, kommentarer och annan idioti i vanlig ordning. Tack & förlåt!

Avsnittet kan du lyssna på här eller ladda ner det som mp3:

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes

3 thoughts on “EP78 – Den med Kodjo, Gauntlet, The Raid 2, Alex + Ada, Sleepy Hollow S02 och Twin Peaks-pepp!”

  1. Hej på er, bästa Nördigt!
    Vad glad jag blev när Mats tipsade om Alex + Ada. Jag är själv inte up to date med den serien, men är ett stort fan av Jonathan Luna’s verk och då speciellt de som han gör med sin bror när de går under namnet Luna Brothers.
    Kände bara att jag ville tipsa er (speciellt Peter och Mats då kanske) om deras serier Ultra, Girls och The Sword som nämndes när ni pratade om Alex + Ada. Det som är så grymt med deras serier är att de har starka kvinnliga karaktärer, oftast huvudkaraktärer dessutom, vilket känns superviktigt. Jag är ungefär sämst på att beskriva saker kort, så checka sererinas wikipedia-sidor för att se vad serierna handlar om. Kan rekommendera alla tre varmt. Första gången jag hörde talas om serierna fanns första numret till alla serierna att ladda ner gratis i den fabulösa comixology-appen. Annars är det nog att beställe från nätet som gäller då det har 4-9 år på nacken.
    Tack för en fantastisk podd som ger mig orken att sätta mig på bussen om mornarna och som håller mig sällskap de nätter jag inte kan sova. PUSS!
    / Ida

  2. Kan tipsa om animén “Time of Eve” när det gäller integrationen mellan robot och människa. Lite kort men underbar.

Comments are closed.