Animestart för 2015

Vanne Dupo

Halloj alla nerds!

Här kommer det dåligt uppstyrda excelfake:et med nyuppstartade animeserier för året 2015. Jag inkluderar även de två från oktober 2014 som det talades om i senaste avsnittet av podden (episod 90). Utöver de nyuppstartade serierna kommer jag även att lista en mängd olika kommande säsonger till redan befintliga on-goingserier som några av er kanske kommer att fatta tycke för eller som ni kanske redan har gjort.

Datum Titel Genre Synopsis
Höst 2014      
7 Okt Akatsuki no YonaAkatsuki no Yona Action ∙ Comedy ∙ Fantasy ∙ Romance ∙ Shoujo Den glada prinsessan på hennes sextonde födelsedag ser sin kärlek mörda hennes pappa. Förkrossad flyr hon slottet med sin lojala tjänare. Hon plockar upp svärdet i strävan efter att vinna nya allierade och skydda sitt folk.
9 Okt Parasyte – The maxim – Kiseijuu: Sei no Kakuritsu Action ∙ Drama ∙ Horror ∙ Sci-Fi ∙ Psychological ∙ Seinen Den 17 -årige Izumi Shinichi bor med sin mamma och pappa i ett lugnt område i Tokyo. En natt invaderar maskliknande utomjordingar som kallas Parasytes jorden. De tar över hjärnan hos mänskliga värdar genom att krypa in genom öron eller näsor. En Parasyte försöker krypa in Shinichi öra medan han sover men misslyckas eftersom han bär hörlurar. Ist går den in i hans kropp genom att gräva sig in i hans arm, den tar över hans högra arm och kallas för Migi.Eftersom Shinichi kunde hindra Migi från att resa längre upp i hans hjärna, behåller båda varelser sitt egna intellekt och personlighet. Tillsammans bildar de en duo där de försöker bekämpa andra parasytes ,de arbetar tillsammans för att överleva.
Jan2015      
3 Tantei Kageki Milky Holmes TDlist-Tantei-Kageki-Milky-Holmes Comedy ∙ Action ∙ Seinen Uppföljaren till Futari wa Milky Holmes.
4 Minna Atsumare! Falcom Gauken SClist-Minna-Atsumare RPG ∙ Comedy Uppföljare till Minna Atsumare! Falcom Gauken
6 Kami-sama Hajimemashita S02Kamisama Hajimemashita◎ Romance ∙ Demons ∙ Shoujo ∙ Supernatural ∙ Comedy Uppföljare till  Kami-sama Hajimemashita
6 Yuri Kuma Arashi
list-Yuri-Kuma-Arashi
Seinen ∙ Yuri Helt sjuk story. Handlar om björnar och människor och deras ständiga hatkamp mot varandra. Detta börjar med en meteorregn som föll över jorden, det fick björnarna i världen att gå bananaz på all human race. Till slut kom man övverens och en ”Wall of extinction” las upp mellan björnar och människor där man slöt ”fred”.Vi får följa två studenter I den mänskliga världen, Kureha Tsubaki och Sumika Izumino. De får syn på en ” Yuri Flower” som blommat i en rabatt . De två är vänner samt lovers . Men den här blomman och rabatten den gror i är en viktig plats för de båda. Helt plötsligt går larmet. Vad händer?
7 Military!
list-military
Seinen ∙ Comedy ∙ Military Berättelsen utspelar sig under en konflikt mellan Krakozhien och Grania republiken . Mitt i striderna  visas en frälsare till Krakozhien, och det är en high school student vid namn Yano Souhei som desperat försöker att överleva när alla tveklöst skjuter på hans hem.
7 Binan Koukou Chikyuu Bouei Bu Love!list-Binan-Koukou-Chikyuu Slice of life ∙ Comedy ∙ Bishounen Detta är berättelsen om fem osannolika hjältar som förenas under namnet av ” Earth Defense Club ” vid sidan av en rosa wombat liknande alien till att försvara sin värld och återställa kärlek till alla. Lol lök! Men en lurig organisation lurar i Binan High school.
8 Kantai Collection: KanColle list-Kantai-Collection Sci-fi ∙ Action ∙ Military Mänskligheten har förlorat kontrollen över haven till “djupa havet flottan”, det enda hoppet för att motverka hotet är Kanmusu, en grupp flickor som besitter den anda av japanska krigsfartyg. Berättelsen kretsar kring Fubuki, en destroyer som kommer till Chinjufu bas för att träna med andra Kanmusu.
9 Soukyuu no Fafner: Dead aggressor – Exodus
list-Soukyuu-no-Fafner-exodus
Sci-fi ∙ Drama ∙ Mecha Uppföljare till Dead Aggressor
9 Koufuku Grafitti
list-Koufuku-Graffiti
Cooking ∙ Comedy ∙ Seinen Berättelsen följer Ryo, en mellanstadietjej som bor ensam. Hon har en grej för matlagning som är genom den hon  drar till sig vänner. “Kofuku” i titeln är en ordlek på två japanska homonymer – en som betyder ” lycka”, och en annan som betyder ” aptit “.
9 Tokyo Ghoul A S02list-Tokyo-Ghoul-2 Horror ∙ Psychological ∙ Fantasy ∙ Mystery ∙ Supernatural Andra säsongen av Tokyo Ghoul
10 Durarara!!x2 S02
list-Durarara!!x2-Shou
Fantasy ∙ Action ∙ Mystery ∙ Supernatural Andra säsongen av Durarara
10 Shounen Hollywood: Holly stage for 50list-Shounen-Hollywood Bishounen ∙ Music ∙ Shoujo ∙ Slice of life Handlingen utspelar sig på en fiktiv teater som heter Hollywood Tokyo i Harajuku, där medlemmar av idolgruppen ” Shonen Hollywood ” utvecklar sina talanger med omsorgsfulla arbete och studier .
10 Ansatsu Kyuoshitsulist-Ansatsu-Kyoushitsu-2015 Comedy ∙ Sci-fi · Action · Shounen · Supernatural En humoristisk och fartfylld berättelse om en klass av misfits som försöker döda sin nya lärare – en främmande bläckfisk med bisarra befogenheter och super styrka! Läraren har just förstört månen och hotar att förstöra jorden – om inte hans elever kan förgöra honom först . Vad gör saker mer komplicerade är att han är den bästa läraren de någonsin har haft!
10 Death Parade
Death Parade
Thriller ∙ Fantasy ∙ Game Det finns en plats efter döden som är varken himmel eller helvete . En bar som serverar dig en chans att vinna . Du kan inte lämna förrän spelet är över , och när det är , kan ävenså ditt liv.  Från Studio Madhouse ( Death Note , Black Lagoon ) kommer en spännande ny serie där reglerna är enkla : ditt liv står på spel.
10 JoJo no Kimyou na Bouken: Stardust Crusaders – Egypt HenJoJo's Bizarre Adventure: Stardust Crusaders 2nd Season Action · Adventure · Shounen Uppföljare till  JoJo’s Bizarre Adventure: Stardust Crusaders.
11 Aldnoah.Zero S02list-Aldnoah-Zero Sci-Fi ∙ Mecha ∙ Action Uppföljare till  Aldnoah.Zero
11 Dog Days “3
dog days
Action ∙ Adventure ∙ Fantasy Tredje säsongen till Dog Days
11 Kuroko no Baske
list-Kuroko-no-Baske
Sports Tredje säsongen av  Kuroko no Baske
11 Junketsu no Marialist-Junketsu-no-Maria Fantasy · Comedy  · Historical · Magic · Seinen Berättelsen följer Maria , den mest kraftfulla häxan som bor under Hundraårskriget i Frankrike . Hon föraktar krig , så hon hindrar striderna med sina starka magiska krafter . Hennes inblandning med hennes Succubus Artemis och Incubus Priapos har uppmärksammats av himlen, och så ärkeängeln Mikael utfärdar ett påbud.
12 Seiken Tsukai no world Breaklist-Seiken-Tsukai-no-World-Break Action ∙ Fantasy “Saviours” är kända som människor som besitter minnen av sina tidigare liv . Historien berättar om en ung pojke som heter Moroha Haimura som kommer till denna privatskola .På skolan finns det två typer av människor: frälsare, som kämpar fiender med vapen och tekniker inhämtade från en specifik kraft.Kuroma , som utplånar fiender med magi genom att manipulera Maana. Moroha Haimura är den första personen med tidigare liv  som både frälsare och Kuroma .
9 Dec Shingeki no Kyojin Gaiden: Kuinaki SentakuShingeki no Kyojin 2nd Season Fantasy ∙ Action ∙ Survival Uppföljare till folkets favorit av Attack on Titan

Det här är bara en bråkdel av allt som kommer ut i år. Ni som vill kan även hitta mer på nwanime.com, crunchyroll.com och animeshow.tv – de streamar och två av dem har Ronja Rövardotter (tack fina lyssnare för tipset!). De sidor ni kan kolla in mer info om olika nyheter som trillar in är Anime News Network och My Animelist.

Hoppas att ni hittar något ni tycker om, maila gärna om ni gör! Det är alltid kul att se vad folk fastnar för!

\(^o^)/ – Dupo