EP94 – Den om Life is Strange, The Imitation Game, Cirkeln-filmen, Lucy, Jupiter Ascending, Crimson Peak-trailern, South Pacific-dokumentären och Better Call Saul

NEP94

I episod 94 är panelen nästan fulltalig (minus Berglöf den äldre). Det blir mycket – både högt och lågt – filmsnack, och även en hel del Cumberbatch-vurmande.

Vi börjar med att öppna lyssnarmejlkorgen, och blir bland annat tipsade om en Facebook-grupp som översätter engelska filmtitlar till svenska, i 70-talsostig tappning.

I speldelen tar Mats taktpinnen och berättar om det nya, episodbaserade äventyrsspelet Life is Strange.

Sedan går vi raskt över till filmträsket, som denna vecka inkluderar två bottennapp och två mycket sevärda filmer (gissa vilka!). Vanne, Peter och Niklas har sent omsider sett Luc Bessons sci-fi-rulle Lucy, medan Mats och Tove har sett Wachowski-syskonens senaste, Jupiter Ascending. Vanne, Peter och Nilkas har även sett Oscars-tippade The Imitation Game med självaste Benedict Cumberbatch i huvudrollen. Tove har också kollat in Cirkeln-filmen, som bygger på den hyllade svenska fantasyromanen med samma namn.

Vi bjuder också på våra intryck av trailern av Guillarmo del Toros kommande skräckis Crimson Peak, och Vanne slår ett extra slag för naturdokumentären South Pacific, där Cumberbatch är berättarröst.

Slutligen snackar vi också lite TV. Niklas har kollat in prequel-spin-offen på Breaking Bad, Better Call Saul och passar även på att ge oss en grundkurs i Netflix-browsande.

Tack & Förlåt!

Puss Hej!

Avsnittet kan du lyssna på här eller ladda ner det som mp3:

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes

 

4 thoughts on “EP94 – Den om Life is Strange, The Imitation Game, Cirkeln-filmen, Lucy, Jupiter Ascending, Crimson Peak-trailern, South Pacific-dokumentären och Better Call Saul”

  1. Hej Nördigt!!
    Jag vill bara tacka för tipsen (som egentligen var ett långt svar på Hugos fråga)! Nu kommer jag nog också försöka kasta mig in i comic-träsket. Har velat ställa samma fråga och blev jätteglad när frågan kom och även ett superbra svar, så tack igen 😀

    • DC har startat nya story arc med New 52. Läst mest Demonknight o testade Frankenstein som var okej men jobbigt att en del av storyn är i en annan karaktärs tidning. Sen blir det vol 2 av Disenchanted som är en härligt mörk fairy story. Seg start men tror den kommer igång med vol 2.

  2. Jag vill gärna att Mats testar OpenTTD. Det och Minecraft är dom spelen som jag spelar mest just nu och iom att OpenTTD är en simulator så borde Mats gilla det.

  3. Tänkte bara förtydliga att Roger Ebert själv dog 2013, så det var inte han personligen som hade en teori om att Redmayne medvetet trashade Jupiter Ascending, utan en recensent som heter Matt Zoller Seitz.

Comments are closed.