EP95 – Den om Silk, Oscarsgalan 2015 och Zelda: Majora’s Mask

NEP95

I episod 95 öppnar vi med en stark fyrklöver (Bengtsson, Nylund, Kjellin och Berglöf d y), som förvandlas till en treklöver efter läsarbreven och comics-snacket då Peter ger sig ut på äventyr på egen hand.

Vi börjar med lite lyssnarmejl, och i inkorgen hittar vi bland annat frågor om hur man hittar sin nörd-soulmate och tips på hur man kommer igång med seriöst comics-läsande.

Mats kommer med ännu ett comics-tips, denna gång Silk, som brutits ut från Amazing Spider-Man och fått en egen tidning. Vi gillart. Peter kan förstås inte låta bli att inflika en snutt om kommande Avengers-filmen Age of Ultron, som blir en perfekt övergång till nästa segment.

Vi fortsätter med en noggrann granskning av årets Oscars-gala (som Niklas tog ledigt från jobbet för att se i realtid) som bjöd på bland annat Neil Patrick Harris i kalsonger, vitsar på Göteborgsnivå och flera starka filmer som verkade dela ganska jämnt på statyetterna detta år. Och ett och annat sidospår så klart – hade du väntat dig något annat?

Till sist berättar Tove exakt vad som är bättre i HD-versionen av Zelda: Majora’s Mask 3D till 3DS, som hon tillbringat ett par angenäma dagar med. Vänta, ett Nintendo-spel i Nördigt? Bäst att vi slutar innan allt ställs helt på huvudet!

Tack & Förlåt!

Puss Hej!

Avsnittet kan du lyssna på här eller ladda ner det som mp3:

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes

 

5 thoughts on “EP95 – Den om Silk, Oscarsgalan 2015 och Zelda: Majora’s Mask”

 1. Det spel ni syftar på till SNES heter Actraiser, grymt roligt spel vill jag minnas.
  Tack för att ni gör en sån bra pod!

 2. Jag tänkte på filmen Birdman, Kan den ha handlat lite om Michael Keaton på riktigt? Först och främst så i filmen så hade han spelat en stor roll som Birdman (Han har spelat Batman) Och han sa att senaste filmen han gjorde som Birdman var 1992 (Hans sista Batman film var också 1992, Med filmen Batman Returns.) Jag vet att detta är långsökt, Men har nån mer info om detta ifall om det nu skulle stämma? 🙂

 3. Hej!
  Tack för en grym pod! Som den cineastnörd och Cumberbitch jag är så känner jag mig nödgad att komma med en rättelse. Den Oscar Immitation Game vann var inte för original score ( den gick till Grand Budapest Hotel) utan den för Best Adapter Screenplay. Det var författaren av detta manus som i sitt tal avslöjade att han försökt begå självmord. Det gör hans tal, och också filmen, starkare eftersom att det kopplar till Alan Turings öde.

  OBS, Jag älskar er ändå!

 4. Okej så är lite efter men MÅSTE kommentera två grejer.

  Först så har n rätt om Vector. Han är ju skurk i Dispicble Me =D

  Sen om alla agent carter i Avengers 2 osv så är ju den rådande teorin på hela internet och som väl i princip är confirmed i senaste trailern att det är scarlett witch som kommer ge alla en “mardröm” därför som carter för cap och idris för thor också vidare tills hon byter sida. (spoiler men man ser det i tredje trailern) ;P

  Awesome podcast speciellt när ni inte är så negativa till mycket som ni brukar vara nu för tiden =D

Comments are closed.