EP96 – Den om Agent Carter, Spider-Gwen, Homeworld Remastered, Leonard Nimoy, Alien 5 och nörd-London

image

Med Peter, Vanne, Mats och Tove vid rodret fyller vi episod 96 med bland annat Marvel-snack, både i TV, film och comics-form. Det blir också lite filmspekulationer och en strategispelsrecension.

Vi inleder showen med att hylla nyligen bortgångna nördlegenden Leonard Nimoy, som var mest känd för sin stilbildande gestaltning av Spock i Star Trek.

Därefter berättar Vanne och Peter om sina geekiga eskapader i London, som de besökte i helgen. Mycket Sherlock blir det, Vanne tipsar bland annat om den specifika guiden Sherlockology, och berättar även hur det såg ut inne i självaste Sherlock Holmes-museet.

Vidare i TV-delen pratar vi om Marvels Agent Carter, vars första (men inte sista, hoppas vi) säsong på åtta avsnitt nu är avslutad. Tove, Mats och Peter är entusiastiska. Kanske blir det till och med en säl.

Vi snackar också film. Det har ryktats att Neill Blomkamp har velat regissera en ny Alien-rulle, och det är nu officiellt. Vi pratar om våra förväntningar nu när också Sigourney Weaver även är med på tåget.

Mitt under inspelning släpptes också en ny Avengers: Age of Ultron-trailer. Vi (men allra mest Peter) är i eld och lågor av pepp.

Mats står för veckans enda spelrecension: Homeworld Remastered, en uppdatering av de gamla rymdoperastrategispelen från i slutet av 90-talet.

Slutligen diskuterar även Peter och Mats det första numret av den Gwen Stacy-ledda, alternativa Spider-Man-comicen Spider-Gwen.

Tack och förlåt!

Puss Hej!

Avsnittet kan du lyssna på här eller ladda ner det som mp3:

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes