Inför EP97: Sara Bergmark Elfgren gästar [NÖRD:IGT]!

I veckans episod får vi besök av en av författarna till Engelsforstrilogin – Sara Bergmark Elfgren!

Sara_Bergmark_Elfgren_01Filmatiseringen av den första boken i trilogin – Cirkeln – är just nu högaktuell på biograferna i landet. Vi tänker fråga ut Sara om hennes författarskap, hur det varit att skriva böckerna tillsammans med medförfattaren Mats Strandberg, samt självklart ta reda på hur pass nördig Sara själv är!

Dessutom vill vi ju så klart ha in just dina frågor till Sara också. Så se till att kommentera här nedan, eller på Facebook, Twitter eller maila!

Vi hörs på onsdag #efter22 – Puss Hej!

10 thoughts on “Inför EP97: Sara Bergmark Elfgren gästar [NÖRD:IGT]!”

 1. Vad tycker hon om att man måste klippa bort så mycket från boken(karaktärer, etc) för att göra en film, hade det inte varit mer “äkta” om man hade gjort en Serie och kanske fått ut 4st timmes avsnitt / bok? Hur nöjd är hon över filmen som helhet om man jämför med boken om man tänker på spänning/känsla/personer. hon måste ju kunna svara bäst på detta då hon måste ha haft någon form av vision när hon skrev boken. tack!

 2. Först och främst: tack för en väldigt bra bokserie.

  Har olika typer av verk (böcker, film, TV-serier etc.) inspirerat dig/er i ert skrivande, och i så fall vilka?

  Bonusfråga: om du skulle få skriva en önske-crossover mellan Engelsfors-universumet och ett annat fiktivt universum, vilka skulle då Cirkeln få hänga med/kämpa tillsammans med eller mot? Vilka karaktärer hade gått bra ihop med vilka, och tvärtom?

  Tack!

 3. Hej NÖRD:IGT och Sara!
  Tack för en fantastisk podd.
  Jag tyckte introt till filmen påminde en hel del om introt till Twin Peaks vilket jag gillade starkt. Bra sätt art skildra ett litet samhälle på ett stämningsfullt sätt. Klippningen och gradeningen var riktigt snyggt gjort sällan man ser det i svenskproducerade filmer, bra där!
  Jag har en fråga likt många andra säkert, hur kommer det sig att man helt och hållet avskriver två karaktärer som faktiskt har betydande roller? Tänker då på Mona och Nicolaus. Grymt jobb hur som helst. Ta hand om er och må bäst.

  Kingtjingeling
  /Alex

 4. Tack för fantastiska böcker (och Hej!)

  Young adult supernatural-böcker är stort just nu, men hur tycker du att genren funkar i Sverige? Hur måste man förändra den för svenska förhållanden?

 5. Hej! Först och främst, tack för tre fantastiska böcker Sara och Matts! Det var länge sedan en bok faktiskt tycktes så intressant och genuint välnyanserad, och ändå så otroligt fantasifull. Tack för det, ni har återupplivat mitt läsintresse efter att det i år torkat bort av typiska mans-ledda fantasy böcker; TACK.

  Här kommer frågan; har du något tips på hur man kommer på en bra story, och utvecklar den? Användes vardagliga inspirationskällor och personer för att underlätta skrivandet?

  • Hej Elia,
   Tack för din fråga. Precis som med Agnes (nedan) missade vi tyvärr att ta med frågan. Tips är att fråga Sara direkt på twitter eller tumblr (@sarabelfgren eller sök sarabelfgren på tumblr).

 6. Hej, och från djupet av mitt lilla nördhjärta: TACK!! Till NÖRD:IGT för min favoritpodcast och till Sara för en av de bästa bokserierna jag läst!!

  Jag undrar hur du tänker kring representation av t.ex. olika etniciteter, kön, och sexualiteter i böcker/film/tv/andra nördiga grejer? Något som gjorde Cirkeln till något väldigt speciellt för mig personligen är relationen mellan Linnea och Vanessa. Det går inte att beskriva hur fantastiskt det kändes att få läsa om två tjejer som blev kära i en fantasybok! Som utspelade sig i Sverige!! WOW! Så tusen tack igen!

Comments are closed.