Inför EP99: Serietecknaren Kim W Andersson gästar [NÖRD:IGT]

I nästkommande episod gästas vi av serietecknaren Kim W Andersson.

Han har bland annat illustrerat omslagen till böckerna i Engelsforstrilogin (Cirkeln, Eld och Nyckeln) samt varit med och tecknat Berättelser från Engelsfors. (Det var för övrigt författarinnan Sara Bergmark Elfgren som gästade oss härom veckan som tipsade om att ta in Kim som gäst, tack för det!)

Kim har även skapat Love Hurts-serierna som publicerades i tidningen Nemi och även kommit ut i två samlingsvolymer. På senare tid har han även givit ut serieromanen Alena som nu ska bli långfilm!

Ställ dina frågor till Kim, kommentera här nedan eller skriv till oss på Facebook eller Twitter eller maila!

Vi hörs på onsdag #efter22 – Puss Hej!

4 thoughts on “Inför EP99: Serietecknaren Kim W Andersson gästar [NÖRD:IGT]”

 1. Har verkligen velat att Nördigt skulle ta in serieskapare till podden, vad kul!

  Ehm. Hej!

  Olika länder har olika seriekulturer, vad skulle du Kim säga är utmärkande för seriekulturen i Sverige? Styrkor/svagheter?

 2. Wooo kul gäst! Ska bli kul att höra

  Men min fråga då. Har du Kim några speciella inspirationskällor till när du tecknar? Undrar också om det finns någon speciell som du ser upp till just inom serietecknandet

  Tack hej och förlåt

 3. Stämmer den stereotypiska bilden gällande att Kim W Andersson som väldigt kreativ person att han likt många andra kreativa som ung i skolan inte alls var intresserad av skolan utan satt mest bara och ritade? 🙂

 4. Hej!

  Kul att Kim W kommer till podden, gillar hans serier skarpt.
  Jag är lite nyfiken på vad Kim tänker om när comics adapteras till TV och film. Jag tänker framförallt på de avkall som måste göras från källmaterialet. Jag har ofta tänkt på situationen nu senast när jag såg den nya TV-serien iZombie. Den baseras ju på comic från Vertigo och när man adapterat serien från comicen så har man gjort stora förändringar. Jag gillade piloten och jag tycker mycket om orginalet men jag känner samtidigt inte igen mig, på sätt och vis har de bara titeln gemensamt.

  Tack för en bra podd, öronens höjdpunkt varje vecka.

  /Jimmy

  PS. När ska Marvel få sitt “shit together” och göra en Moon Knight film DS.

Comments are closed.