EP121 – Den med Erik Odeldahl från DICE

ep121I episod 121 gästas vi av Erik Odeldahl från DICE, Design Director på Mirror’s Edge Catalyst, som också är en del av skrivarkollektivet Fruktan. Det blir mycket spelsnack, men vi hinner med att också peppa inför Doctor Strange och prata den sista Starcraft-expansionen, Legacy of the Void.

Panelen består denna vecka av Peter, Jonas, Niklas och Tove, och vi inleder med att prata med Erik om det efterlängtade Mirror’s Edge Catalyst: hur det nya spelet kommer att skilja sig från det gamla och hur man förvaltar arvet efter ett rosat spel. Vi benar också i Eriks nördiga intressen och det blir bland annat snack om supersvåra spel, skräcklitteratur, skrivande i skrivarkollektivet Fruktan, Vertigo-comics och svensk punk.

Erik stannar kvar efter pausen, då Peter och Tove återigen peppar för Doctor Strange – det har nämligen släppts bilder på Benedict Cumberbatch i skägg från inspelningen i Nepal. Vi tar en titt i lyssnarmejlkorgen – nördiga ostar får en ny uppdatering – och en och annan utvikning kring Avengers och Star Wars kan förekomma…

Därefter blir det en komplett utvärdering av BlizzCon, som Jonas har följt. Vi ger också våra intryck av den första riktiga Warcraft-trailern. Avslutningsvis har Jonas även spelat den sista Starcraft-expansionen, Legacy of the Void, och berättar om huruvida Starcraft-påsen knyts ihop efter 19 år.

Tack och förlåt!

Puss hej! 

HÄR kan du lyssna på avsnittet via I LIKE RADIO.

HÄR kan du ladda ner det som mp3.

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes

7 thoughts on “EP121 – Den med Erik Odeldahl från DICE”

 1. Hallå Nördigt,

  Skaffade efter många om och men en ny telefon (iFåån 4 innan, 6S nu) och nu är jag så frustrerad så att en Jonas hat till Karlsson på taket bleknar i jämförelse… De tog bort “on-the-go”-spellistan från nya podcastappen i iOS och nu är den totalt oanvändbar, ingen jävla ordning!

  Så frågan lyder, vilken app ska man använda istället?
  Jag vill bara ha ett enkelt sätt att lägga till avsnitt i en spellista (i valfri ordning) och att avsnitten raderas efter att man lyssnat på dom. Något som Apple tydligen inte tyckte var viktigt.

  Med förbannade hälsningar,
  Utter

  • Själv använder jag Downcast, kostar 30kr. Tror inte man kan skapa playlists i den men den spelar upp avsnitten efter varandra om du har fler olyssnade avsnitt av en pod och så tar den bort avsnitten efter du lyssnat på dem. Tror dock att många av dessa funktioner inte var default i appen men går att fixa via settings.

   EDIT: Det gick tydligen att skapa playlists, har aldrig använt funktionen men såg att den fanns =)

   Mvh
   Niklas

  • Pocketcast är en ypperlig app som jag själv använder. Kostar en liten slant men det tycker jag det kan vara värt, finns till både android och IOS samt synkar mellan dem om det behövs.

 2. God dag Nördigt!

  Får börja med att tacka för ytterligare en mycket trevlig podd, anser nog att era bästa avsnitt är när ni har en gäst med er på etern och Erik var väldigt trevlig att lyssna på. Speciellt med tanke på att jag är ett stort fan av Mirror’s Edge och det mesta som kommer ut ifrån DICE. Skönt att finna ytterligare en själ som blivit frälst av Person of Interest.

  Intressant att höra era tankar om Blizzcon även om ni har helt fel om Warcraft filmen! Den ser fantastisk ut, punkt. Orcherna är biffiga och brutala som sig bör.

  Då ni tillber Brian K. Vaughn så är jag lite förvånad av att ni inte nämnt två av hans nya project We Stand Our Guard och Paper Girls. Jag har läst båda och gillar de skarpt! Ni borde verkligen ta en titt och se om det är något som kan tilltala.
  På tv fronten undrar jag om ni kollat in Ash vs Evil Dead? Första episoden lovar gott för alla Evil Dead fan!

  På återseende!
  Kribbstar

 3. Tackar så mycket för tipsen om hur filmerna ska ses!
  Inte en nybörjare, men har dock sett dom i oordning och tänkte att det skulle vara kul att få hela handlingen rätt 😀
  Tror Eriks blir bäst, det var något sådant jag tänkte mig.

Comments are closed.