EP164 – Den om Fantastic Beast and Where to Find Them, Better Things, American Horror Story, Svensk Videospelsutveckling och Astrid

foto-2016-11-23-20-50-53Hela fem panelmedlemmar har lyckats samlas i studion denna vecka: Peter, Vanne, Niklas, Tove och Mats ses för att diskutera film, tv och böcker (!).

Lyssnarmailskörden är god denna gång, med bland annat frågor om vilka trollformler vi skulle vilja kunna om magi fanns på riktigt samt om vilka spel som definierar oss som personer. Och så har vi fått ett fysiskt brev, på papper!

I filmsektionen tar vi oss givetvis an Fantastic Beasts and Where to Find Them, J K Rowlings manusförfattardebut och den första filmen av fem, extremt löst baserade på boken med samma namn. Diskussionens vågor går höga, och det är inte mycket vi är helt överens om. Och så bomben: Mats kläcker ur sig en så hiskelig spoiler att Peter ser sig nödgad att bleepa ut två hela delar av snacket, för andra gången sedan podcastens början. Det här är Nördigt-historia, mina vänner!

I TV-delen går det lugnare till. Niklas tipsar om ypperliga kortserien Better Things, från ungefär samma människor som låg bakom komedi-pseudodokumentären Louie. Dessutom har Vanne följt American Horror Story och berättar om sitt hatkärleksförhållande till den – fast mest är det nog kärlek.

Avslutningsvis får Mats berätta om varför han var sen till efterfesten på Comicon – spoiler: det beror på Kim Warlock Anderssons sci-fi-seriealbum Astrid, som äntligen kommit ut. Dessutom har han läst en bok av Martin Lindell och Thomas Sunhede som gör ett ambitiöst försök att kartlägga varifrån det svenska spelundret verkligen kom: Svensk Videospelsutveckling, från 50-tal till 90-tal. En riktig tegelsten som Mats berättar varför du bör läsa.

Tack & förlåt. Puss hej!

HÄR kan du lyssna på avsnittet via I LIKE RADIO.

HÄR kan du ladda ner det som mp3.

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes