EP194 – Den med Blade Runner 2049, The Last Jedi-trailern, SNES Mini Classic (igen), Raising Dion och Tony Moore

[NÖRD:IGT] bjuder än en gång på snack om filmer, serier och lite spel.

Denna gång har vi med oss Peter, Vanne, Mats, Jonas och Niklas (och Spike i bakgrunden). Ingen post denna gång, så vi kastar oss raskt in i avsnittet.

Först tar vi en titt på hur det gick med våra löften att se allt vi tipsade varandra om i förra avsnittet. Eller, löften och löften, vi nämnde det åtminstone i förbifarten. Niklas har lyckats se ett avsnitt av The Good Place, och ger ett inte helt jublande omdöme. Vanne, å andra sidan, har sett Okja och det gjorde henne (på riktigt) till vegan!

Alla har sett Star Wars-trailern som kom ut i veckan, och diskussionens vågor går höga. Kommer Rey att hänga med Snoke? Med Kylo Ren? Och är Luke väldigt dålig på ryggmassage, eller är det Snoke vi skymtar i bakgrunden? Och varför verkar en fluffig rymdpingvin flyga Millenium Falcon? Var är Lando? Frågorna är många, och inte ens freeze-frame:ande verkar kunna svara på allt, även om vi gör ett gott försök.

Mats har för en gångs skull lyckats se en film samma vecka som Niklas! Om någon haft en tuschpenna hade vi fått rita ett kors eller två i studiotaket. Det handlar givetvis om purfärska Blade Runner 2049, uppföljaren till en av världens mest hyllade (och mest omklippta) science-fiction-filmer, Blade Runner. De tu lyckas utan att spoila (alltför mycket) diskutera en film som verkar ha gjort ett djupt intryck på dem båda, trots att den är långt ifrån felfri. Lyssna för en genomgång över vad man kunde gjort bättre och vad som trots allt var helt vansinnigt bananas-bra.

Därefter får Jonas hoppa in med sina intryck av SNES Mini Classic, som vi ju nämnde förra veckan. Sedan fortsätter vi med ett comics-tips från Mats, som läst första numret av den lovande och lite ovanliga superhjälteserien Raising Dion, av Dennis  Liu, som förutom en serietidning även ska bli en Netflix-serie i minst tio delar. Avslutningsvis hör du intervjun som Peter gjorde med The Walking Dead-medkreatören och serietecknaren Tony Moore i samband med Comic Con Stockholm häromsistens.

Nästa vecka vet ingen vad som kan hända. Puss Hej!

HÄR kan du lyssna på avsnittet via I LIKE RADIO.

HÄR kan du ladda ner det som mp3.

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes