EP221 – Den med Detroit: Become Human, Conan Exiles, God of War, Ghost of a Tail, Regalia, Batman: Enemy Within, Solo och WästVärldsNytt S02E06

I avsnitt 221 är det speltätt å det extremaste – med bara en enda liten film som lyckats leta sig in mot slutet.

Veckans panel utgörs av Jonas, Malin och Mats och alla har spelat något spel sedan sist. Utom Malin som har spelat ett otal!

Vi börjar med Jonas intryck av Quantic Dreams senaste filmiska epos, Detroit: Being Human. Här handlar det om robotar i en nära framtid, inlevelse och en story med ett närmast oanständigt antal grenar att välja mellan. Lite oanständigt blir det även när Mats snackar Conan Exiles, äntligen släppt av vårt grannlands stolthet, Funcom, efter en lång period i early access. Vida vyer, klätteräventyr i bergen och penisar som blåser i vinden, är det som vankas här.

Malin har spelat God of War, och bjuder på lite intryck samt insikter, medan Mats som vanligt muttrar något buttert om trista hack-n-slash-spel i bakgrunden. Därefter kastar hon sig in i Ghost of a Tail, kanske det gulligaste spelet någonsin där du inte kan klappa små djur, av det enkla anledningen att du ÄR ett litet djur! Regalia: of Men and Monarchs handlar om mänskligare problem, såsom orättvisa tronföljder och campy smeder, men landar ändå i något slags lyckligt spelrus. Och slutligen har hon även spelat och älskat Telltales senaste släpp: Batman: Enemy Within, som kan vara en av de bästa alternativa Batman-historier vi sett sedan Vättern brann.

Sist, men inte minst, har Jonas varit och sett Solo: A Star Wars Story. Du kanske kan gissa vad han har att säga om den, men missa inte diskussionen om vilken nästa film i nästan-Star-Wars-serien blir!

WestWärldsNytt spelades in ett par dagar senare, därav förseningen av hela avsnittet. Här har Malin magiskt transformerats till Niklas, och vi tar en noggrann titt på en tv-serie som både gör oss allt mer förvirrade och allt gladare. Missa inte det!

Tack och förlåt! Puss Hej!

HÄR kan du lyssna på avsnittet via I LIKE RADIO.

HÄR kan du ladda ner det som mp3.

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes