EP222 – Den om Tomb Raider, Vampyr, FarCry5: Hours of Darkness, The Disaster Artist, E3 gissningar och mer om Solo och Detroit samt WästVärldsNytt S02E07

Nu är det än en gång dags för närmare tre timmars kvalitetstid med Nördigt-panelen!

Veckans panel Jonas, Niklas och Mats, som givetvis är grymt nyfikna på exakt vad som ska visas på E3 nästa vecka. Men innan dess berättar Niklas exakt vad han tycker om Solo, och Mats lovar att återkomma med sina – troligen exakt identiska – intryck av filmen om han någonsin lyckas få tid att se den. Tomb Raider har även den besetts, och diskuteras i relation till spelen och annat. Slutligen har han även hunnit se den bisarra filmen om en film som fått kultstatus: The Disaster Artist. Vem ÄR egentligen den där Tommy Wiseau?

Även Niklas har hunnit spela sig igenom, Detroit: Become Human. Han kan förstås inte låta bli att försöka fiska lite efter hur Jonas agerade, så diskussionen är på gränsen till spoilerig, men vi tror att vi lyckades ta oss igenom den utan att avslöja för mycket. Mats har tittat lite närmare på den första expansionen till Far Cry 5, Hours of Darkness, och berättar hur det känns att smyga fram genom Vietnams märkligt glesa djungler istället för att nacka redneck-kultister i parti och minut. Både Mats och Jonas har dessutom spelat lite Vampyr, Dontnods senaste alster, och ger lite preliminära intryck för den som är nyfiken på vampyrernas blodiga värld.

Slutligen kommer vi in på E3, eller Electronic Entertainment Expo som det egentligen heter. Mässan går av stapeln nästa vecka i Los Angeles, men vi snackar lite grann om vad som läckts, vad som redan är bekräftat och vad som förmodligen inte alls kommer att visas. Det kan hända att vi landar i en lång utvikning om huruvida det verkligen är en bra idé att göra en episodisk remake av Final Fantasy VII också, kanske rent av en diskussion om hela spelserien. Och missa inte vårt önskedrömmande om vad vi verkligen skulle vilja se på årets största spelevent, men inte vågar tro kan hända.

WestWärldsNytt denna gång inkluderar inte Jonas, som på grund av ett bisarrt jobbschema inte lyckats se veckans avsnitt, det sjunde i andra säsongen. Men Mats och Niklas begrundar de svar vi fick denna vecka, och de många, många fler frågor som väckts eller helt enkelt ännu är obesvarade.

Tack och förlåt! Puss Hej!

HÄR kan du lyssna på avsnittet via I LIKE RADIO.

HÄR kan du ladda ner det som mp3.

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes