EP224 – Den med Sara Bergmark Elfgren, E3 och WestVärldsNytt S02E09

Vi gästas återigen av den fantastiskt produktiva och klarsynta Sara Bergmark Elfgren!

Niklas, Tove, Malin och Mats får sällskap i studion av författaren Sara Bergmark Elfgren. Anledningen är förstås att hon har ännu en sträng på sin redan mångfacetterade lyra. Denna gång handlar det om manus till det kommande Playstation VR-spelet Ghost Giant, från svenska Zoink. Hon berättar hur det blev av, och om hur du guidar en osynlig jätte för att hjälpa en liten pojke i ett vagt dåtida nästan-Frankrike. Dessutom snackar vi förstås om spel, filmer och böcker som berört henne sedan sist, och ni lyssnare får svar på era många frågor. Vad gör egentligen Ghost Giant bättre än andra spel? Hur skriver man en bok utan att förtvivla? Hur skiljer sig ett spelmanus från ett till en bok/film/radioföljetong, egentligen? Vad tycker hon egentligen om Shakespeare? Hur och när fortsätter Norra Latins magiska historia? Och när, inte om, kommer hon att utannonsera sin musikal baserad på Beck-filmerna?

Vi snackar så klart en snutt om E3, då Tove ju varit där och fått prova lite spel på plats. Bland annat får du veta exakt hur bra nya Spider-Man verkar bli, eller om du föredrar att kalla det Spider-Arkham. Hon reder även ut exakt vad vi lyckades missa när vi snabbt hoppade över Nintendos presskonferens, och vi går igenom varför förstapersonsperspektiv (kanske) är sämre i rollspel än tredje person. Men när vi halkar in på Saras intryck av Avengers ska du som inte vill bli spoilad spetsa öronen: När vi börjar prata om Guardians of the Galaxy 2 och den kommande trean kan det vara lämpligt att hoppa fram två minuter, då vi spoilar det som läckt om den tredje Guardians-filmen.

Till slut levererar Mats och Niklas ett nionde WestVärldsNytt, om ett avsnitt där det vid en första anblick inte verkar ha hänt så mycket. Men det har det! Missa inte det, om du inte till hör den 1% som inte tittar på Westworld, då du givetvis omedelbart ska rätta till det och därefter komma tillbaka för att lyssna på sista halvtimmen.

Tack och förlåt! Puss Hej!

HÄR kan du lyssna på avsnittet via I LIKE RADIO.

HÄR kan du ladda ner det som mp3.

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes