EP299 – Den med rollspelet Troubleshooters och gästen Krister Sundelin, Malins Nintendo Switch-favoriter och ett nyhetssvep och lyssnarmail med en ensam Kjellin i köket

Veckans podd inleds med en soloåkning signerad Peter som inte lyckats skrapa ihop några andra panelmedlemmar till DupoKjellin-köket.

Helt ensam sitter Peter inledningsvis framför poddmikrofonen och drar igenom ett gäng nyheter från senaste tiden för att sedan dyka ner i ett par lyssnarmail [00:10:39]. I slutet av maillådan dyker dock en fråga upp riktad specifikt till Malin, så med hjälp av teknikens under kopplas hon in via länk för att svara på frågan om vad hon kan tipsa om för doldisfavoriter bland Nintendo Switch-biblioteket. Tre spel nämner hon: kortspelet Steamworld Quest, indie-spelet After Party samt det kommande spelet (finns redan på Steam etc.) Later Alligator.

Därefter kopplas även veckans gäst [00:30:23] in via länk, nämligen Krister Sundelin som är rollspelstillverkare i spelmakarkollektivet Helmgast (bland annat ansvariga för Kult: Divinity Lost mm) för att berätta om rollspelet The Troubleshooters som håller på att dra in sina sista backers innan insamlingen stänger torsdag 4/6 runt lunch – passa på att kolla in och kanske backa om du vill på Kickstarter – länk hittar du HÄR. Rollspelet är ett fartfyllt actionäventyr som utspelar sig under 60-talet vars utseende är kraftigt inspirerat av europeiska serier såsom Tintin, Spirou och liknande.

Det är vad du får i säsongens sista avsnitt innan sommaruppehållet! Nu tar vi semester en stund och funderar på hur vi ska fira episod 300 i höst – och du får mer än gärna höra av dig med förslag på hur vi ska göra det på bästa sätt. Maila eller hör av dig via våra sociala medier – och ha nu en riktigt nördig och fin sommar!

Tack & Förlåt! Puss hej!

HÄR kan du lyssna på avsnittet via I LIKE RADIO.

HÄR kan du ladda ner det som mp3.

HÄR hittar du avsnittet via RSS