Inför EP03: Ge oss dina tankar kring Wii U

20121119-233008.jpg

Nintendos uppföljare till supersuccén Wii släpptes i USA i början av veckan och den 30:e november kommer den till Sverige.

På onsdag ska vi ta oss tid att verkligen gå in på djupet kring våra känslor om maskinen som startar den nya generationen av konsoler.

Och vi vill självklart ha med Dig i diskussionen!

Vad tror du om Wii U, kommer den kunna bli samma succé som Wii? Är det en next-gen-konsol i dina ögon?

Är du pepp? Är du skeptisk? Varför?

Kommer du köa på releasenatten?

Varför vill du ha den? Varför vill du INTE ha den?

Kommentera så har du chans att bidra i showen på onsdag!

10 thoughts on “Inför EP03: Ge oss dina tankar kring Wii U”

 1. Som jag tidigare sagt på Twitter så är jag megadunderpepp på den och går runt och småskriker, hoppar runt och dansar mest hela dagarna bara för att jag är så peppad.

 2. Fick testa WiiU i Bergsalas viprum under 1 timma på Gamex, måste erkänna att jag blev såld på Nintendo Land. Det var länge sen jag hade så kul tillsammans med 4 andra spelare och skrattade hysteriskt högt ibland (något som händer sällan). Kommer dock avvakta lite med eventuellt köp. Behöver flera “fräshare” titlar än de titlar som funnits på andra konsoller i 1-2 år.

 3. Fick testa WiiU i Bergsalas viprum under 1 timma på Gamex, måste erkänna
  att jag blev såld på Nintendo Land. Det var länge sen jag hade så kul
  tillsammans med 4 andra spelare och skrattade hysteriskt högt ibland
  (något som händer sällan). Kommer dock avvakta lite med eventuellt köp.
  Behöver flera “fräshare” titlar än de titlar som funnits på andra
  konsoller i 1-2 år. Mitt Wiisamlar damm och vill inte riskera samma sak med de Wii U

 4. Det var intressant med game-pad. Det kan bevisa sig vara mer intressant och mer betydande för gameplay än man trodde. Men efter att ha spelat alla Wii-u spel som var på Gamex så måste jag säga att de ända titlarna som var intressanta för maskinen var Nintendo Land (som är ett ytligt partyspel) och Zombi-u (som verkar bli riktigt intressant).

  Intresset för Wii-u är svalt än så länge p.g.a. bristen på intressanta spel.
  Och en fundering…. När Nintendo har ett episkt spelbibliotek med Virtual Console plattformen så blir jag extremt förvirrad till varför de inte drar med plattformen till Wii-u ifrån dag 1?

 5. Jag kan tycka att de kanske är något på spåren med den där gamepad-kontrollen/skärmen

  MEN, det jag stör mig på och vad som gör att jag är totalt ointresserad av Nintendo är att de ligger ett steg efter de andra jämt, fast de egentligen ligger ett steg före (fast de egentligen kanske ligger på samma steg?). Det jag menar är: De utvecklade Nintendo Wii, den första next-gen (av den nuvarande generationen), och den blev inte ens i närheten så kraftfull som PS3 eller Xbox 360 blev vilket gör att de liksom ligger ett steg efter fast de egentligen är på samma “nivå” som nuvarande generation.

  När de nu släpper WiiU (som ju faktiskt är next-gen för nuvarande generationen) så verkar det som att den är ungefär lika kraftfull som den nuvarande generationen (detta säger jag utan någon som helst kunskap om hårdvara och dylikt) så hamnar de ju ett steg fram fast de ändå är på samma steg som PS3 och 360 är just nu, så när de nya varianterna av dem kommer så kommer Nintendo (antagligen) att hamna ett steg bakom igen.

  Sen så tycker jag inte att det finns några spel som ser lockande ut heller, och jag hör nog inte till målgruppen för maskinen, så jag är helt enkelt inte intresserad på den grunden.

 6. Känner mig inte så lockad till Nintendo, man vet aldrig riktigt vet vad man får, vilka titlar som kommer, Indie marknaden osv.

  Men gillar idén, men tror dom flesta kommer att vänta till xbox loop eller Playstation 4:a

 7. Jag testade Wii U på Gamex-golvet med Rayman Legends och jag blev positivt överraskad.
  Fick testa med Wii U Pro-kontrollen, vilket är en kopia av Xbox-kontrollen (förutom att dem bytt plats på några knappar).
  Såg även hur Wii U-plattan funkade i andra spel som Zombie U, och dem utnyttjar plattans skärm ganska bra.
  Man vet ännu inte riktigt fullt ut hur kraftfull Wii U är, men det verkar som att den har mindre kraft än xbox 360 och ps3.
  Vi får inget nytt Zelda och inget nytt Metroid, hur ska man kunna få folk att köpa Wii U med ett nytt Pikmin och Nintendo Land?
  3e partspeltillverkare ger ju ut ett bra utbud med spel, men det är spel som har funnits en tid på marknaden redan och som spelare troligen har redan till PC, Xbox 360 eller PS3.
  Jag kommer troligtvis inte skaffa Wii U, utan blickar framåt och väntar på nya Xbox och PS4.

 8. Wii U Oj oj oj
  Just nu känns det lite som ett äpple av okänd härkomst. innan man har tagit första tuggan vet man inte om det är ett söt äpple som har fått mogna i solen eller ett surt och beskt äpple som bara har sett ett kylrum undertiden den har mognat.

  man är både pepp och opepp.
  Jag är lite yngre dock äldre än youtubegeneratonen. jag har knappt upplevt det positiva med Nintendo.
  Visst är de innovativa oftast först med nya idéer om hur spelvärlden ska utvecklas, se bara vilken hype det blev med wii:n när man helt enkelt kunde peka på skärmen med kontrollen och trycka.
  Inte någon svår manövrering med två spakar och en massa knappar, det skulle vara enkelt och därigenom roligt för en bredare massa, se hur det blev.
  Tror tyvärr att wii:n är den konsol som ingen kommer minnas om 50 år.
  Med Wii U:n tror jag de har en chans att göra saker rätt igen, genom att det är en kraftigare konsol kan man spela alla möjliga sorters spel samt att man kan spela på flera sätt både Wii:moten, vanlig kontroll och U:moten tror det kan ge en sötare gameplay. dock är risken att den bara kommer vara i vägen, jag kände lite så när jag testade Ninja Gaiden på gamex. i Ninja Gaiden händer allting otroligt fort och då har man inte tid med att titta ner på U:moten det är som lagt för att man ska få en säker död.
  Jag hoppas dock verkligen att det är ett sött äpple.jag tänker dock vänta ett tag och se vad det är för kvalitet på dessa äpplen. De kan lika väl vara ruttna

 9. Jag har inte mycket att bidra när det gäller Wii U, kommer nog att vänta och se.
  Däremot såg jag på twitter att Christian har börjat läsa Saga och hoppas att det kommer lite diskussion kring det, superhjältar och Walking Dead i all ära men lite annat serietidningssnack är alltid kul 🙂

Comments are closed.