ÅRETS NÖRDERI 2012: Lyssnarnas Val

NOTY2012Vi har redan bett Dig lista dina favoritspel 2012, det betyder att vi kommer till den svårare delen nu!
VI kommer under julen att posta våra nörderilistor där vi helt ohämmat ger dig våra tips på comics, filmer och TV-serier värda att se. Anledningen till att vi INTE gör separata listor för de enskilda ämnena beror helt enkelt på att gränserna för vad som ingår i i genren är suddiga at best OCH utbudet är mycket större än vad vi någonsin kommer hinna plöja igenom.

Men först vill vi att DU tipsar som DINA favoritnörderier under 2012! TV-serier? Filmer? Comics? You decide!

Gå banangalna, nördar (försvenskning när det är som bäst)!

10 thoughts on “ÅRETS NÖRDERI 2012: Lyssnarnas Val”

 1. Från 2012 har vi “Battlestar Galactica: Blood and Chrome” som var väldigt intressant trots att jag aldrig sett något från Battlestar Galactica innan, samt Skyfall som är min nya favorit bland Bond-filmerna och den obligatoriska “The Hobbit”.

  Upptäckte även serien Firefly och filmen Moon i år, dessa är inte 2012 material men nya nörd favoriter!
  Även funnit författaren Graham McNeill som skriver underbara Warhammer 40K böcker som jag slukar i rasande takt!

 2. Raubtier, Från norrland till helvetets port är årets skiva tillsammans med Meshuggah:s Koloss.

  I Filmernas värld finns det nog bara Dark knight rises som alternativ, inte lyckats se nånting som varit bättre i år

  TV-serier då…Jag har jäkligt svårt att välja mellan Game of thrones och Walking Dead. Game of thrones har varit riktigt bra från början till slut medan Walking dead har pendlat högt och lågt. I säsong tre däremot har dom lyckats höja nivån rejält och hittills har den varit helt fantastisk. Så, min röst hamnar på The Walking Dead

 3. 2012 har varit ett fantastiskt år för nörderi det kom ut ett antal filmer och ett antal bra serier. dock har det bästa för mig varit alla de fantastiska podcasts jag har upptäckt under året. främst med Nerdist producerad av chris hardwick, som har blivit så populära i usa så de har startat en riktigt bra youtubekanal med massor av intressanta program framför allt har de massa superkända gäster i podcasten som de nördar loss med, inte visste jag att tex Tom Hanks älskade Nasa och att nörda ner sig i gamla östtyska skrivmaskiner.
  Dock tycker jag att går årets nördigaste podcast nog går till Adam Savege nya podcast: Still Untitled The Adam Savage Project, bara namnet får mig att gå igång på ett otroligt nördigt sätt. och så många anekdoter den killen har.
  Han har jobbat med allt inom specialeffekt branshen från teater och mythbusters till star wars och iol så han har så otroligt mycket kunskap om hur det är och vad som händer samtidigt som han är hur nördig som helst.
  ni är självklart bäst en då men det kändes lite för partiskt. hoppas ni får en otroligt trevlig julhelg med de ni tycker om och att ni får tid att vila ut för nästa år blir fenomenalt
  Med Nördiga Hälsningar
  Joel Klang (inte släkt med polisen i pippi men dock trombonist)

 4. Mitt stora nörderi i år har varit DC comic appen till min HTC. I min barndom såg jag mycket på de animerade serierna på TV men nu har jag hoppat in i serie världen och köper nya varje månad. mina rekomendationer från DC är Aquaman skriven av Geoff Johns och ritad av Ivan Reis. Wonder woman av Brian Azzarello och ritad av Cliff Chiang och Batman av Scott Snyder och ritad av Greg Capullo

 5. 2012 dominerades utav tv-serier för min del. En
  del var nyförälskelser, andra har jag sett flera gånger förut. Somliga skulle
  nog påstå att jag är galen som ser om ett par av dem jag strax rabblar upp –
  men hey, smaken är olika.

  Vi kan väl börja med 3 nykomlingar, så sparar vi suckarna till sist.

  (Jag har inte rangordnat dem.)

  – The Big Bang Theory

  – The Middle

  – Glee (det kom en suck redan här va?)

  Och så över till de 3 ”klassikerna”…

  – Rederiet

  – Tre Kronor

  – Cityakuten

  Bubblare på min lista är två paranormala dokumentärserier – Ghost Adventures
  och My Ghost Story – men jag påstår inte att jag tror på det paranormala. Jag
  tycker dessa två serier varit intressanta som underhållning och ärligt talat så
  skiter jag faktiskt i om de är 100% fejkade eller inte. De är tillräckligt bra
  och jag är tillräckligt lättlurad, win-win.

  Nåväl, tack för mig.

  God jul och gott nytt år! =)

 6. Egentligen kanske jag skulle låta bli att ge mig till känna… Men ovanstående kommentar kommer från mig, måste blivit något galet när jag postade (eftersom det står guest).

  Kan väl också passa på att tillägga att jag (uppenbarligen) giller er enormt mycket ändå trots att våra seriesmaker går rejält isär =)

 7. 2012 var året jag på riktigt började spela A Game of Thrones: The Living Card Game, och hittade intresset för comics igen.
  Årets TV-serie: Game of Thrones (igen), med Homeland inte långt efter. Doctor Who har varit sjukligt bra under senaste säsongen också.
  Årets film: The Avengers
  Årets brädspel: Mansions of Madness, förutom A Game of Thrones: LCG då.
  Årets comic: Y: The Last Man (kom inte ut i år, men har varit bästa serien JAG läst i år) och American Vampire (The Walking Dead håller ohyggligt hög klass även den).

  God jul och gott nytt år 🙂

Comments are closed.