Inför EP15: Rum 404

Rum 404

I George Orwells bok 1984 berättas om Room 101 där man stänger in människor och utsätter dem för deras värsta mardrömmar. Idén med Rum 404 fick Hedlund från komikern Ricky Gervias som gjorde ett Room 102 där man fick stänga in saker man hatade och motivera varför. Gervais stängde in grannar som gjorde paj på sin egen bröstmjölk som välkomstpresent till nyinflyttade, väldigt specifikt.

I Rum 404 får vi nördar stänga in konventioner, fenomen, mekanik och dylikt som vi inte gillar. Dessa saker presenterar du för oss i showen, motiverar varför du avskyr saken och så bestämmer vi om det ska stängas in och försvinna för alltid.
Exempel: DLC som redan finns på spelskivan du köper. Lägg ner! In i rummet, för fan!

VAD KRING SPEL, COMICS, FILM OCH TV-SERIER VILL DU SLÄNGA IN I RUM 404? Motivera!

17 thoughts on “Inför EP15: Rum 404”

 1. Spel-trailers! De flesta spel-trailers som släpps idag består bara av långa FMV-sekvenser på 4-5 minuter som kan vara helt galet snygga. Men vad säger det egentligen om spelet?(Dead Island) INGET, förutom att spelets FMV:s kommer att vara välproducerade. Vi luras och börjar romantiserar över hur spelet kommer att vara, men vad är grejen med det? Blizzard och SquareEnix brukar vara duktiga på att producera långa film-sekvenser där två gubbar bara står och slåss slåss slåss och springer, men vi får aldrig något svar på hur spelet egentligen kommer att vara med kontrollen i handen.

  exempel:
  http://www.youtube.com/watch?v=dYK_Gqyf48Y

 2. Hejsan. Kan bara säga att jag håller med Tommy Erik Jansson. När dessutom den intetsägande FMV trailern dessutom
  backas upp av en ännu mer intetsägande teaser 2 veckor innan om att det snart ska avslöjas något mycket stort från någon gigantisk spelutvecklare. Jävla antiklimax när man bara får se cutscenes om och om igen. Man vill ha trailers från gameplay. Det enda som säger någonting om hur spelet ser ut och “känns”. Tack för en bra pod.

 3. Kommer spontant att tänka på dålig pusseldesign som fördummar spelkaraktärer och visar på speldesigners egna okunnighet/ovilja att lära sig nya saker(?). Nu är det inte ofta som jag reagerat på sådana saker men tänker specifikt på ett moment i Telltales Walking Dead-spel, när Carley inte kan felsöka en radio eller typ sätta in batterierna åt rätt håll. xD Det tog mig helt ut ur atmosfären i spelet. Undrar varför dem inte kunde göra en lite mer teknisk lösning på pusslet. Hade både varit roligare att spela och Carley hade sluppit framstå som otrovärdigt handikappad på teknikfronten. =S Pusselspel är idag överlag för lätta imo~ får se vad dem hittar på med Fables. 🙂

 4. jag skulle vilja slänga in folk som säger typ (detta händer nästan bara i spel som LoL, Dota2 och HoN) “top or troll. och detta innebär att en person skriver i chatten där man väljer champion att han/hon vill spela t.ex. “top-lane” alltså killen som brukar vara den lite tankiga killen som spela solo top-lane. och om “hen” inte får den här positionen så kommer han spela oseriöst och feeda (att man med mening ger bort kills till motståndarlaget). detta är det mest värdelösa som finns i spel. att folk inte kan ta saker att man inte alltid får spela den positionen man vill utan att man får den man får. finns också en till sak som är riktigt iriterande inom LoL men det orkar jag inte ta just nu ^^ får ta och tacka för en sjukt bra poddcast även om jag inte fattar det roliga med serier och så men tycker det är sjukt intresant att lyssna på er som kan något om det 😀 tack Nördigt för att ni hjälper mig igenom skoldagarna på torsdagar 😀 MvH Tobias Hagelin

 5. Måste påstå att hela expendables-gänget har gjort sig förtjänt av att tillsammans sitta i 404-duschen under brännhet vatten i en trång fosterställning. Allt detta för att tänka över sina synder och låtsas ha det mysigt för att kanske, KANSKE, lära sig skådespela bättre än ett par alkoholiserade trappsteg med trucker-keps.

 6. Spel som endast släpps till 1 sorts konsol! Jag har aldrig varit mycket för tv-spel utan håller mig till PC. Nintendo spel kan jag köpa att dom endast släpper till sina egna konsoler men inte Xbox och ps3! Blev ju väldigt sugen på bungies nya spel destiny, men som det ser ut nu blir det ingen PC version av det!

 7. i rum 404 platsar: ofärdiga spel som släpps ändå, spelkraschande buggar som inte upptäcks, saker och spel som är riktigt kräkigt söta, alla uppföljare som struntar i sina föregångare, Navi, AI som fuskar, knäppa minimaps som inte stämmer, alla singleplayer-spel som måste spelas online, oartiga onlinespelare, och långt mer som inte kan skrivas här.

 8. Något som borde slängas in i Rum 404 är alla konsoler.
  Dem håller tillbaka utvecklingen av spel minst 5 år. Både grafik och gameplay.
  Konsoler kommer aldrig kunna hålla samma standard som en vanlig dator, då utvecklingen av konsolen är på tok för långsam.

 9. Jag vill gärna plocka UT en grej från rum 404 istället. Var är alla härliga FMV-titlar någonstans? Det gjordes ju massor av sådant på 90-talet men försattes hastigt in i 404 valvet då. Men var inte de lite härliga endå? Tänk på fina titlar som Myst/Riven, Gabriel Knight 2: The Beast Within, eller Phantasmagoria. Skulle inte tekniken antagligen se bättre ut idag också? Så var inte så rädda för att stå mot strömmen! Det skulle vara awesome! (Om inte härligt ostigt!)

 10. Skyrim till PS3. Mer buggar i det spelet än första versionen av The Witcher eller Messiah. Dåligt jobb av en erkänd studio. Oacceptabelt.

  Manusförfattarna till Dexter. Vad hände efter säsong två?

  Geroge RR Martin. Kanske inte i just 404-rummet, men i en skamvrå en stund. Senaste alstret(Dance with Dragons) kom sex(!) år efter förra boken. Tortyr. Fast boken var bra, så helt kass är det ju inte. Väldigt…Steven Erikson:sk 😉

  Generiska män/marines/stridspittar på spelomslag. Det räcker nu.

  Bolaget som inte förnyade Firefly för en säsong till(minst). Joss Whedon had a thing going there.

  Jonas Berglöf av den enkla anledningen att han inte predikat om Football Managers storhet i podden ännu. Har ändå gått 15 avsnitt. (Har ju dock inte hört ep 13-14 ännu, så vem vet…) 😉

Comments are closed.