HEDLUND: Vad vill Du göra på ett [NÖRD:IGT]-event?

HedlundDen 3:e november 2012 var det premiär för [NÖRD:IGT] på GAMEX. Det var en dag jag kommer minnas i hela mitt liv. Jag var så nervös, förväntansfull och peppad på samma gång.
Visst hade vi gjort en spelpodcast tillsammans i över 3 år innan den här inspelningen, men premiären av [NÖRD:IGT] innebar att jag och gänget för första gången slängde oss ut utan skyddsnät. Vi ville visa vår idé för DIG som lyssnar, vi ville bevisa för Swartling Produktion att vi hade något bra på gång OCH vi stapplade ut på lite skakiga ben med ett nytt format på showen.
Så här i efterhand är jag väldigt glad och stolt över hur premiären blev. Och mycket är tack vare DIG!20130418-092220.jpg
Foto från lyssnaren Christian Laurila. Ser du att både Vanne Dupo och Niklas “Lill-Lövet” Berglöf skymtar ute till vänster?

Att få spela in en podcast framför live-publik är bland det coolaste jag fått göra i radioväg. Känslan av att sitta framför så många dedikerade fans är inget annat än magisk och jag vet att jag talar för hela gänget när jag säger att vi älskar varje sekund. Det är så fascinerande att som programledare se publiken reagera och vara delaktiga i alla totalt idiotiska internskämt vi skapat genom åren. Det visar för mig hur starkt podcast- och radiomediet är när det används på rätt sätt.

GAMEX har varit en perfekt träffpunkt för oss genom åren, men vi vill göra MINST ett till event för och med våra lyssnare. Hoppet är att kunna ha två [NÖRD:IGT]-sammankomster per år där vi träffas, tar en öl, skrattar åt Earth Defense Force och diskuterar nörderier på djupet. Frågan är bara: VAD vill DU göra?

Berätta för oss vad just DU skulle vilja hitta på med oss! Var skulle vi kunna husera? Vilka ska komma? Vad du vill att vi tar med oss? Vi kanske inte ens ska spela in en podcast, bara hänga?  Vad vill du att vi gör? Vad du ska ta med dig? Vad vill du göra?

Brainstorma på och dela med dig av dina idéer. Du är en av de viktigaste pusselbitarna i [NÖRD:IGT], din åsikt är überviktig.
Kommentera nedanför eller maila lyssnarmail[a]nordigt.nu.

Tack för att du lyssnar <3

//Hedlund

11 thoughts on “HEDLUND: Vad vill Du göra på ett [NÖRD:IGT]-event?”

 1. Träffas och spela brädspel!
  Då kan man investera tiden lite hur man själv vill allt från 30 min till en 2-3 tim beroende på hur fullt ens personliga schema är

 2. Jag skulle vilja sen någon form utav tävling mellan loss lyssnare och er i Nördigt gänget. Spelar ingen roll vilket spel det är i, jag skulle vilja spela mot er någon gång.

 3. Liveinspelning och nördmingel på ett -con kanske?
  Ett -con tror jag är ett perfekt ställe för de som bor lite längre bort från huvudstaden, det är lättare att motivera en resa med en hel helgs nördande.

  t ex Närcon i Linköping som går av stapeln i Juli..(jag ska dit..:))

  Mvh från Luleå

 4. en fet sensommargrillning på allmän plats skulle vara riktigt najs, alla får ta med sin egen engångsgrill, och mat, osv. sen blir det mysigt radiogamer- och nördigt-popquiz

 5. Skulle gärna komma på ett avslappnat event där man kan ta en öl med er och kanske utmana er i något spel. Behöver inte vara mer. Så på någon pub eller liknande vore fränt. Sen måste man ju se över hur många det blir osv. Man kanske får ta till med en begränsning?

 6. Känns som att många tycker att en pubkväll verkar nice. Jag är nöjd om jag får höra podcast och betala en rimlig slant för spindelmannen-muffins (som verkar sviiiingoda).
  En tanke är att många av de yngre lyssnarna kanske tycker det är tråkigt om eventet exluderar dem. Kommer själv ihåg när ens favoritband bara hade spelningar på clubbar, värdelöst innan man fyllde årton.
  Å andra sidan kan det ju bli högre nivå på samtalet om det bara är den äldre delen av lyssnarna som har möjlighet att komma och de yngre får gå på GAMEX.

 7. Det skulle vara kul att titta på en film tillsammans med er under sändning, där ni skulle fungera ungefär som ett kommentatorspår. Jag fick idén när ni tittade på och kommenterade någon trailer i podcasten, men jag är inte säker på hur man skulle genomföra det. Det skulle behöva vara en ganska stor film för att bli bra, säg nästa Bilbo tex. Jag tror också att både ni och lyssnarna skulle behöva se filmen ostört en gång först, så premiären skulle inte vara ett bra tillfälle. Hade man inte möjlighet att vara med under inspelningen skulle man dessutom kunna slå på ert ljudspår medan man tittade på filmen själv hemma sen.

 8. Jag får leka talesperson för de som är under 18 och inte får dricka öl. Ett event där det kanske finns öl men inte en bar, så de som får dricka inte behöver bli exkluderade. Tack för den coolaste podcasten ^^

Comments are closed.