EP26 – Den med Ray Harryhausen, Star Trek Into Darkness, Badland, The Princess Who Saved Herself och Bröderna Lejonhjärta på norska.

20130508-233637.jpg

Det vankas långhelg. Såvida du inte jobbar som Bengtsson och Hedlund och frilansar, för i så fall kan du se dig om i Hades efter en extra vilodag.

HURSOM!
Det är torsdag och det luktar nördcast i hela kvarteret. Jonas Berglöf var sjuk så vi tog in den yngre, hårigare och lite snyggare versionen av en Berglöf, Niklas “Lill-Löfet” Berglöf. Niklas är cineast och du känner säkert igen honom från avsnittet då vi sammanfattade Oscargalan.

Denna vecka startar vi med en hyllning av Ray Harryhausen och en diskussion om specialeffekter i film. Vi bad ju även Dig att dela med dig av ditt bästa minne från första gången då du tappade hakan för att någon effekt var helt awesome!

Efter det gurksatsar (?) vi in i Filmdelen och recenserar STAR TREK: Into Darkness. Recensionen är spoilerfri men (SPOILER) Bengtsson får Cumberbitcha loss lite.
Dessutom diskuterar vi två nya trailers och det handlar om Ender’s Game och The World’s End.

I Speldelen får Bengtsson prata om fluffiga, runa saker när hon recenserar Badland och sen blir Kjellin lite ledsen i Comicsdelen när vi pratar om Spider-Man. Dessutom ber vi dig att kolla in The Princess Who Saved Herself.

Vi hoppas dina öron kommer ha lika kul som vi hade.

Tack och förlåt!

HÄR kan du lyssna på avsnittet via I LIKE RADIO.

HÄR kan du ladda ner det som mp3.

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes

1 thought on “EP26 – Den med Ray Harryhausen, Star Trek Into Darkness, Badland, The Princess Who Saved Herself och Bröderna Lejonhjärta på norska.”

  1. Ang. Superior Spider-Man. Jag har liksom Kjellin följt Spider-Man i serietidningsform sen 80-talet. Först på Svenska men under 2000-talet har jag gått över till dom amerikanska utgivningarna. Jag förstår att Peter är upprörd men delar inte den upprördheten själv. Förmodligen beror mycket av det på att jag inte alls tror att Peter Parker är helt död och att Dr Octopus kommer att vara i Parkers kropp för evigt. Jag blev nästan lite glad i slutet av Superiors nionde nummer, då jag var helt övertygad om att Peter Parker skulle vinna fighten och återta sin kropp och allt skulle återgå till det normala igen. Nu blev det ju inte så och jag är oerhört exalterad över vad som kommer att hända härnäst. Det är sånt här jag gillar med serier, när det man tror ska hända inte gör det och man väntar med spänning på nästa nummer för att få reda på fortsättningen.

    Under Spider-Mans historia har det i mitt tycke funnits otroligt många bra historier, men det har även publicerats många tråkiga och blaha-blaha-aktiga story-arcs, därför tycker jag det är lite uppfriskande när allt ställs på ända ibland. I en story-arc från 2007/2008 som hette “One More Day” gjordes det saker med Spider-Man-kontinuiteten som gjorde mig upprörd eftersom man “ändrade på historien” i efterhand, ett i mitt tycke ganska fult grepp, men något sådant är det ju inte som händer här.

    Vi har sett prov på “fanboy-rage” så många gånger under seriehistorien när något radikalt händer, men jag är som sagt övertygad om att Peter Parker kommer att komma tillbaka på något sätt, kanske i nästa nummer, kanske om 20 nummer – det är ju trots allt Marvels största superhjälte vi pratar om här – jämför med när Bruce Wayne var död under något år i DC-universumet. Det har hänt flera gånger att jag nästan gett upp på en story-arc pga att det är en tråkig story eller att den är dåligt tecknad men då jag älskar både Ramos och Stegman samt faktiskt tycker att Superior-storyn är ganska intressant så kommer jag fortsätta läsa med stort intresse.

Comments are closed.